- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
Malzemeler
2 su bardağı un
½ su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı et suyu
150 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı margarin
sıvıyağ
1 adet limon
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz
alabildiğine su
Tarif
İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın.
Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2 adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın.
Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin.
Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın.
Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın.
Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz)
Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun...
2 su bardağı un
½ su bardağı haşlanmış nohut
2 su bardağı et suyu
150 gr yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı margarin
sıvıyağ
1 adet limon
1 çay kaşığı pul biber
karabiber
tuz
alabildiğine su
Tarif
İlk olarak hamur hazırlamak için derin bir kap içine unu boşaltın.
Üzerine az tu serpip yavaşça su ilave ederek yoğurun.
Ele yapışmayan sert bir hamur kıvamını alınca dinlenmeye bırakın.
Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 2 adet beze çıkarın bunları oklava yardımıyla yufka kadar açın.
Bu yufkaları düz zemine serin; bir dikiş yüksüğü kullanarak bunlardan minik parçalar çıkartın ve düz bir tepsiye biriktirin.
Derin bir kap içine kıymayı koyun; üzerine pul biber, karabiber, tuz ve ½ limon suyu katıp yoğurun bu harçtan da nohut büyüklüğünde köfteler çıkartın.
Köftelerinizi tava içinde az sıvıyağ kullanarak kızartın.
Orta boy bir tencere içinde margarini eritin; buraya salçayı, et suyunu, kalan limon suyunu, az baharat ve tuz ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca içine haşlanmış nohut ve kızarmış olan köfteleri ekleyin orta ateşte 15-20dk kaynatın.(kıvamına göre daha su ilave edebilirsiniz)
Zamanı dolunca en sona hazırlamış olduğunuz yüksük hamurları ekleyin ve 10dk daha kaynatın.
Sıcak olarak servis edilir.
Afiyet Olsun...