Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Yufkalı Rulo Köfte
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 34220" data-attributes="member: 1043"><p><span style="color: darkred">Malzemeler:</span></p><p></p><p>500gr. kıyma </p><p>1 adet soğan </p><p>1/2 demet maydonoz </p><p>2 dilim bayat ekmek </p><p>1 tatlı kaşığı kimyon </p><p>1 çay kaşığı karabiber </p><p>1/2 su bardağı tuzsuz antep fıstığı </p><p>1/2 su bardağı ceviz </p><p>1 yemek kaşığı biber salçası </p><p>tuz </p><p>2 adet yufka </p><p></p><p><span style="color: darkred">Hazırlanışı:</span></p><p></p><p>Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun. Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz. Köfte harcını ikiye bölüyoruz. Yufkayı tezgaha açıyoruz. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün. Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın. Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 34220, member: 1043"] [COLOR=darkred]Malzemeler:[/COLOR] 500gr. kıyma 1 adet soğan 1/2 demet maydonoz 2 dilim bayat ekmek 1 tatlı kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 1/2 su bardağı tuzsuz antep fıstığı 1/2 su bardağı ceviz 1 yemek kaşığı biber salçası tuz 2 adet yufka [COLOR=darkred]Hazırlanışı:[/COLOR] Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine bayat ekmeği, rendelenmiş soğanı, iri dövüşmüş cevizi, iri dövüşmüş fıstığı, tuzunu, karabiberi, kimyonu koyup yoğurun. Kıvamı katı olursa az sıvıyağ ile yumuşatıyoruz. Köfte harcını ikiye bölüyoruz. Yufkayı tezgaha açıyoruz. Fırça yardımı ile yufkalara su sürün. Bir ucundan tutup yufkayı içe doğru katlayın. Üzerine köfteyi rulo yapıp koyuyoruz. Sağ ve sol uçlarını içe doğru katlayın. Sıkı sıkı köfteyi rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesip çöğ şişlere geçirin. Yağladığınız fırın kabına dizin. 180 derece fırında pişirin. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Et yemekleri
Yufkalı Rulo Köfte
Üst
Alt