Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yufka Nasıl Açılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10694" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px">Bir buçuk kilo halis un alıp ince elekte eleyiniz, hamur tahtasına dökerek ortasını açınız. 160 gram un için 1 yumurta hesabıyla 8-9 yumurta kırıp; biraz tuz, bir miktar durgun küllü su koyup karıştırdıktan sonra parmak uçlarıyla unun etrafından azar azar çekerek yediriniz. </span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Ve elle eze eze yoğurup hamur yapınız. Pek katı olursa gereği kadar adi su koyarak bir tarafından tutup çekildiği zaman sakız gibi uzayıncaya kadar yoğurunuz, sonra elinizle 4 tarafından çevirerek ve basarak hamura yuvarlak bir şekil veriniz. </span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Tahtanın kalınlığında bir yuvarlak şekil verip 4 parmak boyda parçalar kesip, parçaların kesilen tarafları alta ve üste gelmek üzere elle basınız. Ufak tabak gibi yuvarlak bir şekil vererek üstüste dizip hava temasını önlemek için üzerine kalın nemlice bir bez örtünüz.</span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Hamur tahtasına biraz un serperek, yuvarlak hamurlardan birini koyup üzerine biraz un serperek oklavayı üstüne yatırınız. İki tarafından basarak hamurun üzerine yuvarlayınız. Hamur incelir, genişler ve ileri doğru yuvarlak bir şekil alır, o zaman yufkayı kenarından tutup kaldırınız. </span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">Tahtanın üstüne uzunluğu sağdan sola gelmek üzere biraz un serpiniz. Üzerine de biraz un serpiştirip yine oklava ile bastırarak açınız. Bu işlemi, yufka istenen inceliği alıncaya dek tekrarlayınız. Öteki hamur parçalarını da böyle açınız. </span></p><p> <span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px">alıntı </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10694, member: 376"] [SIZE=3]Bir buçuk kilo halis un alıp ince elekte eleyiniz, hamur tahtasına dökerek ortasını açınız. 160 gram un için 1 yumurta hesabıyla 8-9 yumurta kırıp; biraz tuz, bir miktar durgun küllü su koyup karıştırdıktan sonra parmak uçlarıyla unun etrafından azar azar çekerek yediriniz. Ve elle eze eze yoğurup hamur yapınız. Pek katı olursa gereği kadar adi su koyarak bir tarafından tutup çekildiği zaman sakız gibi uzayıncaya kadar yoğurunuz, sonra elinizle 4 tarafından çevirerek ve basarak hamura yuvarlak bir şekil veriniz. Tahtanın kalınlığında bir yuvarlak şekil verip 4 parmak boyda parçalar kesip, parçaların kesilen tarafları alta ve üste gelmek üzere elle basınız. Ufak tabak gibi yuvarlak bir şekil vererek üstüste dizip hava temasını önlemek için üzerine kalın nemlice bir bez örtünüz. Hamur tahtasına biraz un serperek, yuvarlak hamurlardan birini koyup üzerine biraz un serperek oklavayı üstüne yatırınız. İki tarafından basarak hamurun üzerine yuvarlayınız. Hamur incelir, genişler ve ileri doğru yuvarlak bir şekil alır, o zaman yufkayı kenarından tutup kaldırınız. Tahtanın üstüne uzunluğu sağdan sola gelmek üzere biraz un serpiniz. Üzerine de biraz un serpiştirip yine oklava ile bastırarak açınız. Bu işlemi, yufka istenen inceliği alıncaya dek tekrarlayınız. Öteki hamur parçalarını da böyle açınız. alıntı [/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yufka Nasıl Açılır
Üst
Alt