Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Samsun
Yöre yemeği:
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 28531" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="color: red">YÖRE YEMEĞİ:</span></strong></p><p><strong>Samsun’un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır. </strong></p><p><strong>Yöreye ait yemekler arasında Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (ili Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.</strong></p><p><strong><span style="color: red">YAPMADAN DÖNME:</span></strong></p><p><strong>Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesini görmeden, </strong></p><p><strong>Amisos Hazinelerini görmeden, </strong></p><p><strong>Ladik Hamamayağı Kaplıcalarına gitmeden, </strong></p><p><strong>Onur Anıtı; 19 Mayıs 1919′da Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışını sembolize eden bronz heykeli görmeden, </strong></p><p><strong>Kurupelit mevkiindeki lokantalarda Samsun pidesi ile tur?u kavurmas? yemeden, Kaymaklı Bafra Lokumunu tatmadan, </strong></p><p><strong>Ladik Gölü’nde bulunan tahta balığını ve turna balığını yemeden…</strong></p><p><strong>Dönmeyin.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 28531, member: 1208"] [B][COLOR=red]YÖRE YEMEĞİ:[/COLOR][/B] [B]Samsun’un beslenme biçiminde mısır, lahana ve kuru fasulye ağırlık kazanmaktadır. Etli, pirinçli ve hamurlu yiyecekler yaygındır. Kaz, tavuk, ördek gibi kümes hayvanları geleneksel beslenmede önemli bir yer tutar. Lorgon, Kırçan, Kaldırayak, Madımak, Nünük gibi bitkilerden kavurma ya da çorba yapılır. [/B] [B]Yöreye ait yemekler arasında Tir (Kaz Yufkası), Yer Pancarı (Yazı Pancarı), Mısır Çorbası, Yoğurtlu Çorba, Mercimekli Bulgur Pilavı, Keşkek, Karalahana Çorbası, Hamsili Ekmek, Hamsili Pilav (ili Pilav) ve Kocakarı Gerdanı (Burma) sayılabilir.[/B] [B][COLOR=red]YAPMADAN DÖNME:[/COLOR][/B] [B]Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesini görmeden, [/B] [B]Amisos Hazinelerini görmeden, [/B] [B]Ladik Hamamayağı Kaplıcalarına gitmeden, [/B] [B]Onur Anıtı; 19 Mayıs 1919′da Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışını sembolize eden bronz heykeli görmeden, [/B] [B]Kurupelit mevkiindeki lokantalarda Samsun pidesi ile tur?u kavurmas? yemeden, Kaymaklı Bafra Lokumunu tatmadan, [/B] [B]Ladik Gölü’nde bulunan tahta balığını ve turna balığını yemeden…[/B] [B]Dönmeyin.[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Karadeniz Bölgesi
Samsun
Yöre yemeği:
Üst
Alt