Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Yol ayrimi...
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Deruni" data-source="post: 66343" data-attributes="member: 3097"><p>Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu Gonul sizim hocam,</p><p></p><p>Ne zamandir ben de sizinle Gonul'den Gonul'e dertlesmek istiyordum, kismet bu gune imis...</p><p></p><p>Biliyorsunuz ben doktora ogrencisiyim ve yillardir tek arzum akedemisen olabilmek... </p><p>Universitede kadro alabilmek icin yillardir cok cabaliyorum, bu surecte bircok hayal kirikliklari ve olumsuzluklar yasadim, cok sabrettim...lakin kismet olmadi.</p><p></p><p>3 yil kadar once ust uste bana cok agir gelen seyler yasadim, haksizliklara maruz kaldim... O donemlerde, resmen hayat ile baglarimi tamamen kopardim, minimum duzeyde insanlarla gorusuyordum, ailemin yanina neredeyse ayda bir gidiyordum ve lojmandaki odamdan gunlerce disari cikmiyordum... Geceleri uyumuyor, sabaha kadar oturuyor yasadigim olaylari, nedenlerini, nerede yanlis yaptigimi vs. dusunup duruyordum... </p><p>Bu yasadiklarimin bir nedeni olmaliydi, ben o kadar masum birsey istiyordum ki; </p><p>Gayet iyi bir meslegim vardi, herhangi bir sirkette calissam cok yuksek maasla cok rahat bir hayat yasayabilirdim, aksamlari eve geldigimde kafam rahat olurdu... Ama bu beni mutlu etmicekti... tek arzum akademisyen olabilmek ve bilimle ugrasmakti...</p><p></p><p>Bu kadar masum bir sey istiyorken, Rabbim neden nasib etmiyordu diye dusunup duruyordum... Sonra okumaya basladim... Gunlerce odamdan disari cikmiyor, sabahlara kadar okuyordum... O zamanlar benim icin hayatin sonu sandigim olaylar benim kurtulusum olmaya basladi... Okudukca Rabbim'e daha cok yaklasiyordum... Aylarca sabahlara kadar okudum... </p><p>Once rahatlamak icin zikir cekmeye basladim, saatlerce zikir cekiyordum... Cok nadir zamanlarda namaz kilmaya basladim... Hayatimda hic oruc tutmamis ve sigara tiryakisi olan ben 2 yil once ramazanda orucumu tam tuttum ve 5 vakit namaz kildim, kalan zamanlarda da surekli arastiriyor, zikir cekiyor ve Kur'an-ı kerim okuyordum... Ben hayatimda hic bir zaman, bu gecirdigim 1 ay kadar huzurlu olmamistim...Cok guzel ruyalar goruyordum (birini sizinle de paylasmistim)... ruhum resmen hayat bulmustu... </p><p>Artik yasadigim o acilara sukreder olmustum, bunlari yasamasaydim boyle bir nimete kavusamiyacaktim... Hic bitmesin istiyordum...herseyde bir hikmet ve hayr vardi... </p><p></p><p>Yavas yavas toparlanmaya basladim... Okuldaki calismalarima tekrar basladim... </p><p>Ben bu isi istiyordum ve sabredecek, elimden geleni yapmaya devam edecektim... Gectigimiz ramazan ayinda da hamdolsun orucumu tuttum, 5 vakit namazimi da killiyordum fakat bu durum beni cok rahatsiz etmeye basladi... Ramazandan sonra namazi tekrar biraktim ama cok huzursuzdum... Muslumanligim ramazandan ramazana idi... kendimi iki yuzlu hissediyordum... </p><p>Sonra muharrem ayinda karar verdim ve oruc ile beraber namaza basladim...hamd olsun Rabbime o zamandan beri namazima devam ediyorum... </p><p></p><p>4 aydir, yari-zamanli bir ise basladim ve doktora calismalarim devam ediyor. Kadro alabilmek icin yur-disinda bir muddet arastirma yapmis olma zorunlulugu oldugu icin bir yandan da gidebilmek icin burs arayislarindayim. Yani anliyacaginiz akedemisyen olabilmek icin hala cabaliyorum...Boyle idare edip doktorami bitirence universite kadrosu alabilirim inseAllah... </p><p>Fakat, hem is hem doktora calismalari cok cok yorucu...</p><p>Boyle olunca ancak gunun cok kisitli az bir zamaninda dini konularda okuyabiliyorum... Bu ise bana yetmiyor... Ornegin; Kur'an-ı kerimi arapca okuyabilmeyi, ciddi anlamda fikih egitimi almayi vs. cok istiyorum... Kapanmak ve tam bir musluman olarak yasamak istiyorum. Ama su anki kosullarimda bunlarin hicbiri mumkun degil... O yilki ramazan ayindaki zamanlarimi cok ozluyorum...</p><p></p><p>Bir yanim yillardir emek verdigim, hayalini kurdugum akademisyen olmayi istiyor; bunun icin de cok calismam gerekiyor. Lakin, diger yanim bunun ne kadar anlamsiz oldugunu, herseyden elimi etegimi cekip ruhumu doyuracak birseyler yapmayi. </p><p>Ikisini ayni anda yapacak ne zamanim var ne de kosullarim buna musait... </p><p>Insanlar cogu zaman beni cok sıkıyor; yalnizligimi ozluyorum. Simdi bir alternatifim olsa, doktorayi birakip, kendimi tamamen dini egitime verebilirim... </p><p></p><p>Surekli kendimi yol ayriminda hissediyorum... Kendimi doktora calismalarima veremiyorum, gonlum baska yerde...agla..:,</p><p>Ne yapacagimi hic bilmiyorum... </p><p></p><p>Rabbim sizden RAZI olsun hocam...</p><p>Kusuruma bakmayin biraz uzun oldu...utngc..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Deruni, post: 66343, member: 3097"] Selamun Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu Gonul sizim hocam, Ne zamandir ben de sizinle Gonul'den Gonul'e dertlesmek istiyordum, kismet bu gune imis... Biliyorsunuz ben doktora ogrencisiyim ve yillardir tek arzum akedemisen olabilmek... Universitede kadro alabilmek icin yillardir cok cabaliyorum, bu surecte bircok hayal kirikliklari ve olumsuzluklar yasadim, cok sabrettim...lakin kismet olmadi. 3 yil kadar once ust uste bana cok agir gelen seyler yasadim, haksizliklara maruz kaldim... O donemlerde, resmen hayat ile baglarimi tamamen kopardim, minimum duzeyde insanlarla gorusuyordum, ailemin yanina neredeyse ayda bir gidiyordum ve lojmandaki odamdan gunlerce disari cikmiyordum... Geceleri uyumuyor, sabaha kadar oturuyor yasadigim olaylari, nedenlerini, nerede yanlis yaptigimi vs. dusunup duruyordum... Bu yasadiklarimin bir nedeni olmaliydi, ben o kadar masum birsey istiyordum ki; Gayet iyi bir meslegim vardi, herhangi bir sirkette calissam cok yuksek maasla cok rahat bir hayat yasayabilirdim, aksamlari eve geldigimde kafam rahat olurdu... Ama bu beni mutlu etmicekti... tek arzum akademisyen olabilmek ve bilimle ugrasmakti... Bu kadar masum bir sey istiyorken, Rabbim neden nasib etmiyordu diye dusunup duruyordum... Sonra okumaya basladim... Gunlerce odamdan disari cikmiyor, sabahlara kadar okuyordum... O zamanlar benim icin hayatin sonu sandigim olaylar benim kurtulusum olmaya basladi... Okudukca Rabbim'e daha cok yaklasiyordum... Aylarca sabahlara kadar okudum... Once rahatlamak icin zikir cekmeye basladim, saatlerce zikir cekiyordum... Cok nadir zamanlarda namaz kilmaya basladim... Hayatimda hic oruc tutmamis ve sigara tiryakisi olan ben 2 yil once ramazanda orucumu tam tuttum ve 5 vakit namaz kildim, kalan zamanlarda da surekli arastiriyor, zikir cekiyor ve Kur'an-ı kerim okuyordum... Ben hayatimda hic bir zaman, bu gecirdigim 1 ay kadar huzurlu olmamistim...Cok guzel ruyalar goruyordum (birini sizinle de paylasmistim)... ruhum resmen hayat bulmustu... Artik yasadigim o acilara sukreder olmustum, bunlari yasamasaydim boyle bir nimete kavusamiyacaktim... Hic bitmesin istiyordum...herseyde bir hikmet ve hayr vardi... Yavas yavas toparlanmaya basladim... Okuldaki calismalarima tekrar basladim... Ben bu isi istiyordum ve sabredecek, elimden geleni yapmaya devam edecektim... Gectigimiz ramazan ayinda da hamdolsun orucumu tuttum, 5 vakit namazimi da killiyordum fakat bu durum beni cok rahatsiz etmeye basladi... Ramazandan sonra namazi tekrar biraktim ama cok huzursuzdum... Muslumanligim ramazandan ramazana idi... kendimi iki yuzlu hissediyordum... Sonra muharrem ayinda karar verdim ve oruc ile beraber namaza basladim...hamd olsun Rabbime o zamandan beri namazima devam ediyorum... 4 aydir, yari-zamanli bir ise basladim ve doktora calismalarim devam ediyor. Kadro alabilmek icin yur-disinda bir muddet arastirma yapmis olma zorunlulugu oldugu icin bir yandan da gidebilmek icin burs arayislarindayim. Yani anliyacaginiz akedemisyen olabilmek icin hala cabaliyorum...Boyle idare edip doktorami bitirence universite kadrosu alabilirim inseAllah... Fakat, hem is hem doktora calismalari cok cok yorucu... Boyle olunca ancak gunun cok kisitli az bir zamaninda dini konularda okuyabiliyorum... Bu ise bana yetmiyor... Ornegin; Kur'an-ı kerimi arapca okuyabilmeyi, ciddi anlamda fikih egitimi almayi vs. cok istiyorum... Kapanmak ve tam bir musluman olarak yasamak istiyorum. Ama su anki kosullarimda bunlarin hicbiri mumkun degil... O yilki ramazan ayindaki zamanlarimi cok ozluyorum... Bir yanim yillardir emek verdigim, hayalini kurdugum akademisyen olmayi istiyor; bunun icin de cok calismam gerekiyor. Lakin, diger yanim bunun ne kadar anlamsiz oldugunu, herseyden elimi etegimi cekip ruhumu doyuracak birseyler yapmayi. Ikisini ayni anda yapacak ne zamanim var ne de kosullarim buna musait... Insanlar cogu zaman beni cok sıkıyor; yalnizligimi ozluyorum. Simdi bir alternatifim olsa, doktorayi birakip, kendimi tamamen dini egitime verebilirim... Surekli kendimi yol ayriminda hissediyorum... Kendimi doktora calismalarima veremiyorum, gonlum baska yerde...agla..:, Ne yapacagimi hic bilmiyorum... Rabbim sizden RAZI olsun hocam... Kusuruma bakmayin biraz uzun oldu...utngc.. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Yol ayrimi...
Alt