Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yoksul ve Zengin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23806" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Yoksul ve Zengin</span></strong></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"><a href="http://file:///D:/birizbiz/evliyalar/ea0537.htm" target="_blank">file:///D:/birizbiz/evliyalar/ea0537.htm</a></span><span style="font-family: 'Verdana'">Resül-i Ekrem (s.a.v her zamanki gibi meclisinde oturmuş ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı. Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kapıdan içeriye girdi. İslami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede boş yer bulursa hemen oraya oturmalıdır. 'Benim canım şurasını istiyor' görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez. O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu. Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu. Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı. Bu hareketleri izleyen Resul-i Ekrem (s.a.a) ona dönerek: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Hayır ya Resülallah. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Hayır ya Resülallah. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Elbiselerin kirlenir diye mi korktun? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Hayır ya Resülallah. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span><span style="font-family: 'Verdana'">- O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum. Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi. Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım. Beni bağışlayın ya Resülallah. </span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim. </span></p><p></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Cemaat: Niçin? </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">-Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum, der.</span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23806, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Yoksul ve Zengin[/FONT][/B][FONT=verdana][B][/B][/FONT] [B][/B][FONT=verdana][B][/B][/FONT] [B][FONT=Verdana][/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana][URL="file:///D:/birizbiz/evliyalar/ea0537.htm"][COLOR=windowtext][/COLOR][/URL][/FONT][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana]Resül-i Ekrem (s.a.v her zamanki gibi meclisinde oturmuş ve dostları da etrafında halka şeklinde, onu bir yüzük taşı gibi ortaya almışlardı. Bu arada eski elbiseli fakir bir müslüman kapıdan içeriye girdi. İslami adetlere göre herkes her hangi mevkide olursa olsun bir oturuma girince nerede boş yer bulursa hemen oraya oturmalıdır. 'Benim canım şurasını istiyor' görüşüyle özel bir yere oturmak gerekmez. O adam etrafına bakındı ve boş bir yer buldu; gitti oraya oturdu. Tesadüfen ileri gelen zenginlerden birisinin yanına oturmuştu. Zengin adam elbisesini toplayarak ondan bir az uzaklaştı. Bu hareketleri izleyen Resul-i Ekrem (s.a.a) ona dönerek: [/FONT] [FONT=Verdana] - Fakirliğinden sana bir şey geçer diye mi korktun? - Hayır ya Resülallah. - Servetinden ona bir pay düşer diye mi korktun? - Hayır ya Resülallah. - Elbiselerin kirlenir diye mi korktun? - Hayır ya Resülallah. [/FONT][FONT=Verdana]- O halde niçin yanından uzaklaşıp bir kenara çekildin? [/FONT] [FONT=Verdana]- Yanlış bir iş yaptığımı ve hata ettiğimi itiraf ediyorum. Şimdi bu hatamın telafisi ve bu günahımın keffaresi olarak servetimin yarısını bu müslüman kardeşime vermeye hazırım dedi. Çünkü ona karşı yanlış bir hareket yaptım. Beni bağışlayın ya Resülallah. [/FONT] [FONT=Verdana]- Eski giyimli adam: Fakat ben bunu kabul etmeye hazır değilim. [/FONT] [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]- Cemaat: Niçin? [/FONT] [FONT=Verdana]-Çünkü bir gün beni de bir gururun sarmasından ve bir müslüman kardeşime, bu gün bu şahsın bana yaptığı gibi, aynı hareketi yapmaktan korkuyorum, der. [/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yoksul ve Zengin
Alt