Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yoğurt Nasıl Yapılır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9389" data-attributes="member: 376"><p><span style="color: Black"><strong>Malzemeler:</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 1 lt. organik süt</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 1 yemek kaşığı organik yoğurt</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 1 tatlı kaşığı şeker</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> bir fiske tuz</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Yoğurt Nasıl Mayalanır:</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatın.Paket sütlerle yoğurt mayalanmaz.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Kaynayan sütü ılımaya bırakın</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edin.Eğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdır.Çok ılık olursa süt mayalanmaz.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyunüzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice çırpın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Kenarlarını bir atkı veya ısısını muhafaza edecek bir bezle sarın.Yazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Üzerine delikli bir süzgeç veya un eleği gibi hava aldıracak bir kap ile kapatın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> Tercihen 24 saat sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz.</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 1. Eğer yağlı süt kullanırsanız,yoğurdunuz daha iyi tutar</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 2. koyun,keçi gibi küçük baş hayvanların sütünden yapılan yoğurt sert olur.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 3. Eğer inek çok fazla yeşillik veya süt artıran süt yemi yemişse yoğurdu cıvık olur.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 4. Paket sütlerle mayalanan yoğurt tutmuyor.Denemeyin derim.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 5. Yoğurt mayalamada kullanacağınız yoğurt mayası yine ev yoğurdundan olmalı ki hem daha kolay tutsun.Hemde organik yoğurt elde edebilesiniz.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 6. ineğe antibiyotik verilmişse sütü bir hafta on gün kadar mayalanmaz.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 7. Yazın yoğurt yapacaksanız üzerini çok az örtün ki yoğurt sulanıp ekşimesin</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 8. Kışın üzerini daha sıkı sarın</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 9. Mayanın içine katılan şeker mayalanmayı hızlandırır,tuz ekşimeyi geciktirir.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 10. Her yeni yoğurda başladığınızda diğer sefer kullanacağınız kadar mayayı bir kaba alıp derin dondurucuya koyun ki mayanız tatlı olsun.Bu mayayı çözülmesi için buzluktan,yoğurt mayalamadan bir kaç saat önce çıkarın.</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>Yoğurt Tutmadıysa</strong></span></p><p> <span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 1. Eğer sütteki bir problemden dolayı yoğurt tutmadıysa yapılacak bir şey yok. Fakat bu sütün içine biraz daha yoğurt katıp ateşte bir taşım kaynatarak süt kesiği elde edilebilirsiniz.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 2. Sütü çok ılık mayaladığınız için tutmadıysa,yoğurt kabını sıcağa yakın su dolu bir leğenin içine oturtup üzerini kapatın.Dikkat edin içine su girmesin.Birer saat arayla kontrol edin.Tutmuşsa sudan çıkarın.</strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong> 3. Unutmayın ki her işte olduğu gibi,yoğurt mayalamakta tecrübelerle daha iyi sonuç verir.Yılmadan denemeye devam edin.</strong></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9389, member: 376"] [COLOR=Black][B]Malzemeler: 1 lt. organik süt 1 yemek kaşığı organik yoğurt 1 tatlı kaşığı şeker bir fiske tuz Yoğurt Nasıl Mayalanır: Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatın.Paket sütlerle yoğurt mayalanmaz. Kaynayan sütü ılımaya bırakın Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin. Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edin.Eğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdır.Çok ılık olursa süt mayalanmaz. Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyunüzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırın.İçine biraz sütten koyup iyice çırpın. Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın. Kenarlarını bir atkı veya ısısını muhafaza edecek bir bezle sarın.Yazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın. Üzerine delikli bir süzgeç veya un eleği gibi hava aldıracak bir kap ile kapatın. Onun üzerinede bir bez örtün.Kenarlarını bastırın 3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edin.mayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın. Tercihen 24 saat sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz. Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları 1. Eğer yağlı süt kullanırsanız,yoğurdunuz daha iyi tutar 2. koyun,keçi gibi küçük baş hayvanların sütünden yapılan yoğurt sert olur. 3. Eğer inek çok fazla yeşillik veya süt artıran süt yemi yemişse yoğurdu cıvık olur. 4. Paket sütlerle mayalanan yoğurt tutmuyor.Denemeyin derim. 5. Yoğurt mayalamada kullanacağınız yoğurt mayası yine ev yoğurdundan olmalı ki hem daha kolay tutsun.Hemde organik yoğurt elde edebilesiniz. 6. ineğe antibiyotik verilmişse sütü bir hafta on gün kadar mayalanmaz. 7. Yazın yoğurt yapacaksanız üzerini çok az örtün ki yoğurt sulanıp ekşimesin 8. Kışın üzerini daha sıkı sarın 9. Mayanın içine katılan şeker mayalanmayı hızlandırır,tuz ekşimeyi geciktirir. 10. Her yeni yoğurda başladığınızda diğer sefer kullanacağınız kadar mayayı bir kaba alıp derin dondurucuya koyun ki mayanız tatlı olsun.Bu mayayı çözülmesi için buzluktan,yoğurt mayalamadan bir kaç saat önce çıkarın. Yoğurt Tutmadıysa 1. Eğer sütteki bir problemden dolayı yoğurt tutmadıysa yapılacak bir şey yok. Fakat bu sütün içine biraz daha yoğurt katıp ateşte bir taşım kaynatarak süt kesiği elde edilebilirsiniz. 2. Sütü çok ılık mayaladığınız için tutmadıysa,yoğurt kabını sıcağa yakın su dolu bir leğenin içine oturtup üzerini kapatın.Dikkat edin içine su girmesin.Birer saat arayla kontrol edin.Tutmuşsa sudan çıkarın. 3. Unutmayın ki her işte olduğu gibi,yoğurt mayalamakta tecrübelerle daha iyi sonuç verir.Yılmadan denemeye devam edin.[/B][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yoğurt Nasıl Yapılır
Üst
Alt