Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Yine geç kalmıştım Mekanin Cennet Olsun
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 52885" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black"> Haziran’da Turkiye’ye gidecektim, Agustos sonuna kadar kalmak uzere.Her sene boyle uzun giderdim...</span></p><p><span style="color: Black">Klasik Turkiye ziyaretleri oncesinde oldugu gibi hummali alisverisler olurdu.</span></p><p><span style="color: Black">“Yegenlere sunlari hediye alalim,anneme su terlikler ne guzel olur,rahatca giyer; valiz de doluyor, yengemlere ne alsam acaba?” tatli telasi yasardim..</span></p><p><span style="color: Black">Fakat Yil 2008 soguk..karli..huzunlu Gurbette bir Kasim Ayi idi..</span></p><p><span style="color: Black">Rah Annem iyice agirlasmis..ve ablam bir an once istanbulla gelmemi soyluyordu...</span></p><p><span style="color: Black">Ben ise..15 Eylul 2008 de evladligimi aldigim halde hemen o gun kimlik ve passaport icin basvuru yapmamistim bile...</span></p><p><span style="color: Black">cunku Kis ortasinda hic bir yere gitmeyi dusunmuyordum...</span></p><p><span style="color: Black">Yaza daha cook vardi Kerim diyordum...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Annemin iyice agirlastigini duyunca 2 yasindaki oglumu birakip gitmeyi dusunurken Annem RAZI olmamisti....</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">HAYIR KIZIM!!!Emanetine Geregi gibi Sahip Cik!!O seni Anne biliyor..iki yasinda bir cocugu nasil kime birakirsin diye.. Onsuz gelmemi kabul etmiyordu...</span></p><p><span style="color: Black">O Kucuk yetiminide al da gozun arkada kalmasin gel 6 hafta kal diyordu...</span></p><p><span style="color: Black">tmm dedim ve Yildirim hizi ile kimligi passaportu..cikarmak icin..3 gun de alabilirsin demislerdi..</span></p><p><span style="color: Black">3 gun.. belki kimisine.. gore bir sey degildi.. ama Bana 3 sene gibi gelmisti...</span></p><p><span style="color: Black">Zamanin vaktin kiymetini hic bu kadar anliyamamistim daha onceleri..</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">artik 3 gun daha Rabbim Annemi..Yasat..diye yurekten.. oturarak.. ayakta.. namazdan sonra.. gece tenhasinda dua dua agliyordum...</span></p><p><span style="color: Black">Lutfen rabbim Lutfen.. cook sukur Yarin Istanbulla ucacaktim..artik.. mutluydum.. rahatlamis..annemi kesin gorecegime kendimi inandirmistim...</span></p><p><span style="color: Black">O son gece 14 Kasim.. yatsi namazimi kilmis.. yatak odamdaki cam kenarina oturmus Yasin Suresini okuyor ve disariya evimin onundeki agaca bakiyor dusunuyordum....</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">ve ablami aradim..telefon aci aci caldi..”Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” denirdi ya hani boyle zamanlarda. Azrail’den haberler vardi telefonun obur ucunda. Annesiydi Azrail ile randevu vakti gelen. 1 gun sonra kavusacagi annesi…</span></p><p><span style="color: Black">Hemen ilk ucakla Turkiye’ye gittim. son “ugurlama” icin, hani su el sallanmayan yolculukta…</span></p><p><span style="color: Black">En buyuk gurbet baslamisti simdi. Herkesin gidecegi o en buyuk gurbet.</span></p><p><span style="color: Black">“Insallah cennette bir araya gelecegiz” duasiydi insani ayakta tutan…</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Kismet degilse, kaderde yazilmamissa 1 saat sonra bulusacak olsan bile vuslat gerceklesmez. </span></p><p><span style="color: Black">Degil okyanus otesi, iki adim otede olsan,kimset degilse elini tutamazsin… Tutsan da gitmesine engel olamazsin… Vakit geldi ise, Melek gorevini yapar.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">“Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” Allah’tan geldik, Allah’a donecegiz.</span></p><p><span style="color: Black">Son nefesini imanla veren, geride biraktiklariyla, en buyuk gurbete onceden gidenlerle cennet’te kavusanlardan eylesin…</span></p><p><span style="color: Black">Rabbim bu dunya gozuyle de sevdiklerimizle kavustursun insAllah.</span></p><p><span style="color: Black">Yine geç kalmıştım..her seye geç kaldigim gibi</span>...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 52885, member: 1049"] [COLOR="Black"] Haziran’da Turkiye’ye gidecektim, Agustos sonuna kadar kalmak uzere.Her sene boyle uzun giderdim... Klasik Turkiye ziyaretleri oncesinde oldugu gibi hummali alisverisler olurdu. “Yegenlere sunlari hediye alalim,anneme su terlikler ne guzel olur,rahatca giyer; valiz de doluyor, yengemlere ne alsam acaba?” tatli telasi yasardim.. Fakat Yil 2008 soguk..karli..huzunlu Gurbette bir Kasim Ayi idi.. Rah Annem iyice agirlasmis..ve ablam bir an once istanbulla gelmemi soyluyordu... Ben ise..15 Eylul 2008 de evladligimi aldigim halde hemen o gun kimlik ve passaport icin basvuru yapmamistim bile... cunku Kis ortasinda hic bir yere gitmeyi dusunmuyordum... Yaza daha cook vardi Kerim diyordum... Annemin iyice agirlastigini duyunca 2 yasindaki oglumu birakip gitmeyi dusunurken Annem RAZI olmamisti.... HAYIR KIZIM!!!Emanetine Geregi gibi Sahip Cik!!O seni Anne biliyor..iki yasinda bir cocugu nasil kime birakirsin diye.. Onsuz gelmemi kabul etmiyordu... O Kucuk yetiminide al da gozun arkada kalmasin gel 6 hafta kal diyordu... tmm dedim ve Yildirim hizi ile kimligi passaportu..cikarmak icin..3 gun de alabilirsin demislerdi.. 3 gun.. belki kimisine.. gore bir sey degildi.. ama Bana 3 sene gibi gelmisti... Zamanin vaktin kiymetini hic bu kadar anliyamamistim daha onceleri.. artik 3 gun daha Rabbim Annemi..Yasat..diye yurekten.. oturarak.. ayakta.. namazdan sonra.. gece tenhasinda dua dua agliyordum... Lutfen rabbim Lutfen.. cook sukur Yarin Istanbulla ucacaktim..artik.. mutluydum.. rahatlamis..annemi kesin gorecegime kendimi inandirmistim... O son gece 14 Kasim.. yatsi namazimi kilmis.. yatak odamdaki cam kenarina oturmus Yasin Suresini okuyor ve disariya evimin onundeki agaca bakiyor dusunuyordum.... ve ablami aradim..telefon aci aci caldi..”Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” denirdi ya hani boyle zamanlarda. Azrail’den haberler vardi telefonun obur ucunda. Annesiydi Azrail ile randevu vakti gelen. 1 gun sonra kavusacagi annesi… Hemen ilk ucakla Turkiye’ye gittim. son “ugurlama” icin, hani su el sallanmayan yolculukta… En buyuk gurbet baslamisti simdi. Herkesin gidecegi o en buyuk gurbet. “Insallah cennette bir araya gelecegiz” duasiydi insani ayakta tutan… Kismet degilse, kaderde yazilmamissa 1 saat sonra bulusacak olsan bile vuslat gerceklesmez. Degil okyanus otesi, iki adim otede olsan,kimset degilse elini tutamazsin… Tutsan da gitmesine engel olamazsin… Vakit geldi ise, Melek gorevini yapar. “Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” Allah’tan geldik, Allah’a donecegiz. Son nefesini imanla veren, geride biraktiklariyla, en buyuk gurbete onceden gidenlerle cennet’te kavusanlardan eylesin… Rabbim bu dunya gozuyle de sevdiklerimizle kavustursun insAllah. Yine geç kalmıştım..her seye geç kaldigim gibi[/COLOR]... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Gönül Sızım
Yine geç kalmıştım Mekanin Cennet Olsun
Alt