Biliyormusun...bazen susar insanın dili konuşamaz bişeyler ifade etmek zorlaşır sadece gözlerden damlayan birkaç damla yaş bu bile neler anlatır ama gel görki bu günlerde o yaşlar bile teselli olamıyor..
iste 3 yil once oyle bir gundu bugun.
Bugün rah.Annemin Yıldönümü Ölümünün...
Yil 2008 soguk..karli..huzunlu Gurbette bir Kasim Ayi idi...bugun oldugu gibi.
Rah Annem iyice agirlasmis..ve ablam bir an once istanbulla gelmemi soyluyordu...
Ben ise..15 Eylul 2008 de evladligimi aldigim halde hemen o gun kimlik ve passaport icin basvuru yapmamistim bile...
cunku Kis ortasinda hic bir yere gitmeyi dusunmuyordum.
Yaza daha cook vardi Allah Kerim diyordum...
Annemin iyice agirlastigini duyunca 2 yasindaki oglumu birakip gitmeyi dusunurken Annem RAZI olmamisti....
HAYIR KIZIM!!!Emanetine Geregi gibi Sahip Cik!!O seni Anne biliyor..iki yasinda bir cocugu nasil kime birakirsin diye.. Onsuz gelmemi kabul etmiyordu...
O Kucuk yetiminide al da gozun arkada kalmasin gel 6 hafta kal diyordu...
tmm dedim ve Yildirim hizi ile kimligi passaportu..cikarmak icin..3 gun de alabilirsin demislerdi..
3 gun.. belki kimisine.. gore bir sey degildi.. ama Bana 3 sene gibi gelmisti...
Zamanin vaktin kiymetini hic bu kadar anliyamamistim daha onceleri.
artik 3 gun daha Rabbim Annemi..Yasat..diye yurekten.. oturarak.. ayakta.. namazdan sonra.. gece tenhasinda dua dua agliyordum...
Lutfen rabbim Lutfen.. cook sukur Yarin Istanbulla ucacaktim..artik.. mutluydum.. rahatlamis..annemi kesin gorecegime kendimi inandirmistim...
O son gece 14 Kasim.. yatsi namazimi kilmis.. yatak odamdaki cam kenarina oturmus Yasin Suresini okuyor ve disariya evimin onundeki agaca bakiyor dusunuyordum....
bu buyuk agac son gunlerde birden bire yapraklarinin cogunu dokmus sadece bir yaprak oldugu gozume carpmisti...
koca agacda sadece bir yaprak...
disarida soguk.. ruzgar.. agac sallaniyor ama o tek yaprak niye dusmuyordu ki?
annemi hatirladim bir an...
hani demistiki..Bu Koskoca Kainatta..her sey icin Allah kattinda belli bir vakit belirtilmistir.. demekki bu yapragin dusme vakti gelmemisti...
Allah istemedikce biz istiyemeyiz.. diyen annem gozumde canlandi bir an..
Allahim ne olursun Annemi son kez gorup sarilmak..koklamak.. helalik istemek.. o son yolculuguna giderken.. Yaninda olmami nasip et.. Sen istemezsen ben istiyemem..
diyerek.. goz yaslarim dokuldu bir an.. sanki..yuregimde tarif edemedigim bir ACI bir Huzun kaplamisti bir An.. saate baktim.. tam..bizde 12 gece yarisi idi...
demekki istanbul da sabah yedi 7 idi..
acaba annem uyanmis.. sabah zikirlerini yapmismidir.. diye annemi dusundum..
icimde bir daralma.. dokunsalar avazim ciktigi kadar agliyacak gibi..
HAYIRDIR..ins. dedim.. uyumaliyim Yarin Anneme gidiyorum.. Aneme..
ehh artik bavulda Anneme sicak bataniyeler.. pijama.. yunlu coraplar sevdigi her seyi tika basa doldurmustum..
Haydi bismillah uyumaliydim Yarin iki yasindaki oglusum ile uzun bir yolculuga cikacaktim..
Yol.. zahmet ..yorgunluk hiic onemli degil di menzil Sevgili olunca...
Yattim uyuyamiyorum.. Sevincten mi yoksa yuregimde bu acaip ACI duygudan mi Allahim.. dedim...
neydi bu icimdeki buuz gibi urpertici bir duygu.
yook yaa sadece annemi merak ettigim icindir diyerek zorla uyumaya calistim.. biraz..
neyse Hamd olsun uyudum.. Sabah oldu.. Ucagimin kalkmasina 2 saat kalmistiki.. Kizim msn de iken gozume bir sey ilisti...
Yegenlerim msn basligina ...
Bu Sabah anne annemi Kaybettik.. yaziyordu...
bu ne demek oluyordu.. ilk kez okuma..anlama engelisi olmustum sanki..
Bu Sabah Anneannemi kaybettik.. bu ne demek ya.. nasil kaybederler...
tmm dedim.. annemi arayayim da bu isi ogrenirim diye..uzerime kayitli olan.. 20 senedir her gun aradigim ezbere ruyamda bildigim annemin tel numarasini hatirliyamiyordum bir an...
annem Ölmüs mu idi yoksa?..yook yook.. olamaz numarayi unutmustum.. yoksa Gercegi ogrenmekten.. korkumdan mi ariyamiyordum...
Kizim aradi..ve dogru oldugunu ogrendigimde O An ne hissedigimi bilmiyorum.. O Ani hic hatirlamiyorum..
Ayni sekiz sene once O ACI Gunu yasadigim AN gibi.. hic bir sey hissedemiyordum...
icimde koca bir bosluk bir ACI bir Huzun..
sanki Yer ile Gok Arasinda.. bir yerde boslukta bosluktaydim.. Yok olmustum.. kime nereye siginacagimi ne yapacagimi sasirmis.. agliymiyordum bile...
kabul edemiyordum.. bir anda Yetim kalmistim...
Yetimligim dille gelip hickiriklar ile aglamaya baslamistim...
ve 2 saat sonra iki yasindaki yetimim ile 12 saatlik yolculuga..cenazeye yetisebilmem icin hep agliyarak cikmistim..'
kendime bakacak halim yok ken iki yasinda bir bebek sayilan bir cocuga nasil bakabilirdim ki.
Kimsesizlerin Yetimlerin Sahibi Rabbim...ucakta.. bir turk ailesi ile yanyana oturunca ve hanim kardesim durumumu sorunca.. cook uzuldu ve yolol boyunca oglusuma ve bana sahip ciktilar..
Allah Onlardan RAZI olsun.. her seyim ile ilgilendiler.. bavularimi alip beni ablama teslim edene kadar hic yanliz birakmadilar..
ve eve geldigimizde evin ortasinda boydan boya uzanan annem ilk kez beni ayakta karsilamiyordu...
yanina sokuldum.. sarildim ...........................
konustuium ama O hic cevap vermedi...
ve ..15 Kasim da rah. Annemi HAKKA ugurladik.. Mekani Cennet olsun..
Ben Annemden RAZI yiim.. Rabbim de Sen de RAZI ol..ve Mekanini Cennet eyle..
Seni Cook ozluyorum..Anne..
Uzgunnn