Yine geç kalmıştım Mekanin Cennet Olsun

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
mezarlikresmi.jpg

Biliyormusun...bazen susar insanın dili konuşamaz bişeyler ifade etmek zorlaşır sadece gözlerden damlayan birkaç damla yaş bu bile neler anlatır ama gel görki bu günlerde o yaşlar bile teselli olamıyor..
iste 3 yil once oyle bir gundu bugun.
Bugün rah.Annemin Yıldönümü Ölümünün...

Yil 2008 soguk..karli..huzunlu Gurbette bir Kasim Ayi idi...bugun oldugu gibi.
Rah Annem iyice agirlasmis..ve ablam bir an once istanbulla gelmemi soyluyordu...
Ben ise..15 Eylul 2008 de evladligimi aldigim halde hemen o gun kimlik ve passaport icin basvuru yapmamistim bile...
cunku Kis ortasinda hic bir yere gitmeyi dusunmuyordum.
Yaza daha cook vardi Allah Kerim diyordum...

Annemin iyice agirlastigini duyunca 2 yasindaki oglumu birakip gitmeyi dusunurken Annem RAZI olmamisti....

HAYIR KIZIM!!!Emanetine Geregi gibi Sahip Cik!!O seni Anne biliyor..iki yasinda bir cocugu nasil kime birakirsin diye.. Onsuz gelmemi kabul etmiyordu...
O Kucuk yetiminide al da gozun arkada kalmasin gel 6 hafta kal diyordu...

tmm dedim ve Yildirim hizi ile kimligi passaportu..cikarmak icin..3 gun de alabilirsin demislerdi..
3 gun.. belki kimisine.. gore bir sey degildi.. ama Bana 3 sene gibi gelmisti...
Zamanin vaktin kiymetini hic bu kadar anliyamamistim daha onceleri.

artik 3 gun daha Rabbim Annemi..Yasat..diye yurekten.. oturarak.. ayakta.. namazdan sonra.. gece tenhasinda dua dua agliyordum...
Lutfen rabbim Lutfen.. cook sukur Yarin Istanbulla ucacaktim..artik.. mutluydum.. rahatlamis..annemi kesin gorecegime kendimi inandirmistim...
O son gece 14 Kasim.. yatsi namazimi kilmis.. yatak odamdaki cam kenarina oturmus Yasin Suresini okuyor ve disariya evimin onundeki agaca bakiyor dusunuyordum....

bu buyuk agac son gunlerde birden bire yapraklarinin cogunu dokmus sadece bir yaprak oldugu gozume carpmisti...
koca agacda sadece bir yaprak...
disarida soguk.. ruzgar.. agac sallaniyor ama o tek yaprak niye dusmuyordu ki?

annemi hatirladim bir an...
hani demistiki..Bu Koskoca Kainatta..her sey icin Allah kattinda belli bir vakit belirtilmistir.. demekki bu yapragin dusme vakti gelmemisti...
Allah istemedikce biz istiyemeyiz.. diyen annem gozumde canlandi bir an..

Allahim ne olursun Annemi son kez gorup sarilmak..koklamak.. helalik istemek.. o son yolculuguna giderken.. Yaninda olmami nasip et.. Sen istemezsen ben istiyemem..
diyerek.. goz yaslarim dokuldu bir an.. sanki..yuregimde tarif edemedigim bir ACI bir Huzun kaplamisti bir An.. saate baktim.. tam..bizde 12 gece yarisi idi...
demekki istanbul da sabah yedi 7 idi..
acaba annem uyanmis.. sabah zikirlerini yapmismidir.. diye annemi dusundum..
icimde bir daralma.. dokunsalar avazim ciktigi kadar agliyacak gibi..
HAYIRDIR..ins. dedim.. uyumaliyim Yarin Anneme gidiyorum.. Aneme..
ehh artik bavulda Anneme sicak bataniyeler.. pijama.. yunlu coraplar sevdigi her seyi tika basa doldurmustum..
Haydi bismillah uyumaliydim Yarin iki yasindaki oglusum ile uzun bir yolculuga cikacaktim..
Yol.. zahmet ..yorgunluk hiic onemli degil di menzil Sevgili olunca...
Yattim uyuyamiyorum.. Sevincten mi yoksa yuregimde bu acaip ACI duygudan mi Allahim.. dedim...

neydi bu icimdeki buuz gibi urpertici bir duygu.
yook yaa sadece annemi merak ettigim icindir diyerek zorla uyumaya calistim.. biraz..
neyse Hamd olsun uyudum.. Sabah oldu.. Ucagimin kalkmasina 2 saat kalmistiki.. Kizim msn de iken gozume bir sey ilisti...
Yegenlerim msn basligina ...
Bu Sabah anne annemi Kaybettik.. yaziyordu...
bu ne demek oluyordu.. ilk kez okuma..anlama engelisi olmustum sanki..
Bu Sabah Anneannemi kaybettik.. bu ne demek ya.. nasil kaybederler...

tmm dedim.. annemi arayayim da bu isi ogrenirim diye..uzerime kayitli olan.. 20 senedir her gun aradigim ezbere ruyamda bildigim annemin tel numarasini hatirliyamiyordum bir an...

annem Ölmüs mu idi yoksa?..yook yook.. olamaz numarayi unutmustum.. yoksa Gercegi ogrenmekten.. korkumdan mi ariyamiyordum...
Kizim aradi..ve dogru oldugunu ogrendigimde O An ne hissedigimi bilmiyorum.. O Ani hic hatirlamiyorum..
Ayni sekiz sene once O ACI Gunu yasadigim AN gibi.. hic bir sey hissedemiyordum...

icimde koca bir bosluk bir ACI bir Huzun..
sanki Yer ile Gok Arasinda.. bir yerde boslukta bosluktaydim.. Yok olmustum.. kime nereye siginacagimi ne yapacagimi sasirmis.. agliymiyordum bile...
kabul edemiyordum.. bir anda Yetim kalmistim...
Yetimligim dille gelip hickiriklar ile aglamaya baslamistim...

ve 2 saat sonra iki yasindaki yetimim ile 12 saatlik yolculuga..cenazeye yetisebilmem icin hep agliyarak cikmistim..'
kendime bakacak halim yok ken iki yasinda bir bebek sayilan bir cocuga nasil bakabilirdim ki.

Kimsesizlerin Yetimlerin Sahibi Rabbim...ucakta.. bir turk ailesi ile yanyana oturunca ve hanim kardesim durumumu sorunca.. cook uzuldu ve yolol boyunca oglusuma ve bana sahip ciktilar..
Allah Onlardan RAZI olsun.. her seyim ile ilgilendiler.. bavularimi alip beni ablama teslim edene kadar hic yanliz birakmadilar..
ve eve geldigimizde evin ortasinda boydan boya uzanan annem ilk kez beni ayakta karsilamiyordu...

yanina sokuldum.. sarildim ...........................
konustuium ama O hic cevap vermedi...
ve ..15 Kasim da rah. Annemi HAKKA ugurladik.. Mekani Cennet olsun..
Ben Annemden RAZI yiim.. Rabbim de Sen de RAZI ol..ve Mekanini Cennet eyle..
Seni Cook ozluyorum..Anne..
Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

mekanin cennet olsun
mezarin nurlarla dolsun
Rabbim Sen den razi olsun Anne.
seni uzmek istemem
ben de uzulmuyorum bak,anne
ama seni cok ozledim ,Sensiz
bir bayrami daha gecirmek
beni cok acitiyor Anne!
Yok aglamiyorum gozume,
huzun tozu kacti Anne.
tum olmuslerimizin gunahlarinin affi ve Allah`in rahmetine nail olmalari icin Ruhlarina EL-FATIHA... <!-- /haber -->

15/Kasim/2008

Uzgunnn<!-- /haber -->

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Allah rahmet eylesin kardeşim, toprağı bol, mekanı cennet, efendimize komşu olur inşallahduaa..
allah sizede gani ganii sabırlar versin, tekrar başınız sağolsun.

AMİN..
Tüm ölmüslerimizin günahlarının affı ve allah'ın rahmetine nail olmaları için Ruhlarına EL-FATİHA...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
annecigim.jpg

Allah RAZI olsun Efsane kardesim..tessekur ederim..Beni cook mutlu ettiniz...Rabbimde sizi sevindirsin...

her sene 15 Kasimda boyle huzunlu olurum..
3 yıl oldu sen gideli. 3 yılım bomboş geçti. ..sanki "ANNEM" demeyi özledim..ANNE....oyle guzel bir kelime ki.. Annem derken bile insanin yuregi Sevgi doluyor..
Mekani Cennet Olsun Rabbim Ondan RAZI olsun cook muhterem Saliha bir insan-di...

RUHUN ŞAD OLSUN MELEK ANNEM
bu gece seni bir başka özledim..saçlarımı tararmısın annem hayat hep acı ve zor neden be annem...ama Sensizlik bir baska Zor...
Sensizligi bir anlatabilsem ama cook ACi veriyor bana...
Bu Gece cook ÜŞÜYORUM ANNEM. ..
karşılksız sevgi ve fedakarlığı tarif et deseler,düşünmeden annem,,derdim...

Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
NE KADAR ACIYOR ŞU KALBİM BİR BİLSEN..BUGUN...
MEĞERSE ÖZLEM ..AYRILIK..NE ZORMUŞ
BİLEMEZDİM ANNE BİLEMEZDİM,
BANA ANSIZIN VEDA EDECEĞİNİ,
ŞU KOCA DÜNYADA BENİ YANLIZ BIRAKACAĞINI BİLEMEZDİM ANNEM,
ANNE ÖLÜM BU KADAR YAKIN MIYDI BİZE?

BİLİYOR MUUSN ANNEM,BEN HER GECE SANA YASIN OKUYORUM..
SEN OLSAYDIN DİYORUM,SEN OLSAYDIN..NE COOK MUTLU OLURDUN...
HER GECE YATMADAN SANA HEDIYEMI VERMEDEN HIC UYUMUYORUM..
AH ANNEM AH!
BİLİYORUM ÜZÜLMEMİ ASLA İSTEMEZDİN
HELA AĞLAMAMA DAYANAMZDIN BİLİYORUM,
AMA OLMUYOR ANNEM,HER YERDE SENİ ARIYORUM,
MEĞERSE NE ZORMUŞ ANNESİZLİK,
NE ZORMUŞ ŞU YALAN DÜNYADA SEVGİSİZLİK,
NE ZORMUŞ ANNEM!
AKŞAM KARANLIĞI BASMIŞTI ANNEM,
DAYANAMADIM,YANINA GELDİM,
HIÇKIRA HIÇKIRA AĞLADIM MEZARIMIN BAŞINDA,
HEMDE SAATLERCE AĞLADIM,
SANA AĞLADIM.YANLIZLIĞIMA AĞLADIM,ÇARESİZLİĞİME AĞLADIM,
YETIMLIGIME AĞLADIM...MEZARININ BAŞINDA!
AH ANNEM AH,
SEN OLSAYDIN DİYORDUM,
AMA YOKSUN ANNEM,YOKSUN!
BİLİYOR MUSUN ANNEM,
ARTIK BOŞ BOŞ BAKIYORUM ETRAFA,
DALIP GİDİYORUM UZAKLARA,
ESKİ GÜNLERİMİ HATIRLIYORUM,
AMA BANA ÇOK ACI VERİYORLAR ANNEM,
ANNEM RÜYALARDA GÖRMÜŞLER SENİ,
BEN RAHATIM DİYORMUŞSUN ANNEM,
SAHİ ANNEM RAHATMISIN?
BENİMDE RÜYALARIMA GİRER MİSİN ANNEM?
KIZIM BEN ÇOK İYİYİM,BENİ MERAK ETME,ARTIK AĞLAMA,
DERMİSİN ANNEM DERMİSİN?
ŞU YARALI KALBİME SU SERPER MİSİN?
SERPER MİSİN ANNEM?
SENİ ÇOK ÖZLEDİM ANNEM.ÇOK ÖZLEDİM,
MEKANIN CENNET OLSUN ANNEM...

Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
aglayanannem.jpg

Anne Bugün oturup seni düşündüm, hayaline dalıp seni andım gözlerim yaşlı...
Her ne kadar yazsam da Kelimelerin anlamsızlığında gidip geliyorum. Ellerim bir boşlukta geziniyor anne…
Merhametten uzak, sevgiden uzak kocaman bir boşluk… Yokluğun bana acı veriyor anne…
Sen ki üzerimde en çok hakkı olan olduğun halde bir kez olsun yüzüme vurmadın. Hep iyiliği, güzelliği öğrettin.
Seni çok özlüyorum… Senin yokluğunda herkes beni incitiyor anne. Beni kimseler anlamıyor..
kimseler güldürmüyor, önüne gelen ağlatıyor anne…
Anne bir bilsen seni ne kadar çok özledim ellerini,beni oksamani...
O huzur veren, o güven veren bakışların nerde anne?
Yalnızım anne, Cook Yanlizim..Hep seni arıyorum.
Yetimlige bir turlu alisamiyorum Anne...
Kanıyor her yanım, kendimi bu kadar sahipsiz hissetmemiştim hıçkırıklara boğuldum, ikinci kez böylesine ağladım anne.
Şimdi son dileğimi soracaklar anne. Onlardan hiçbir şey dilemiyorum, göz ucuyla seni arıyorum kalabalığın içinde…
Seni görebilsem , son dileğim sana olacak anne… Ayağının altındaki cennete beni kabul eder misin anne?...

Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Gurbette hersey cook daha ACI daha derinden yasaniyor...
Annemi Son Kez gormek Hakka kavusurken yaninda olmak nasip olmamisti...
illaki bunda da Rabbimin bir hikmetti olmaliydi...

Belki de Ben.. ozel konumumdan dolayi Annemin Can cekismesine veya Hakka kavusmasi anini seyretmeye yuregim kaldiramaz di..
Rabbim Kullunu en iyi bilen-dir..Butun Sevdiklerim Son anlarinda gormek nasip olmadi.. Ne babami..
ne cigerparelerimi ne de agbimi nede cook sevdigim Sofi yi gormek nasip olmadi..

Dun Gece Yatsi dan sonra yine Yatakk odamdaki cam kenarina okudum.. Kaybedigim Sevdiklerime Yasin okuyayim dedim..
biir siralamaya basladim.. Allahim Ahirette Goc eden o kadar cook sevdigim var mis ki.. sanki bu dunyada ..
hic sevenim.. dostum.. ailem ..
hic Sevenim.. sevdigim kalmamis gibi bir An kendimi O kadar cook yanliz hissettim..ki..
ama Hamd olsun Ben vardim.. Sevdiiklerime Dualarim.. ile ulasabiliyordum..

SENI COOK OZLEDIM..ANNE...SEN VARKEN HER ENGELLI ASARDIM.. AMA ARTIK OYLE DEGILIM ANNE..

yemediler yedirdiler icmediler icirdilerr annelerimizin degerin bilelimm onlari ezip gecmeyelimm onlar bizimm herseyimizz ..

Allah ANNELERIMIZI.. basimizdan eksik etmesinn her anne bir melek-tir..

sabir sabir tüm annesini kaybedenlere bassagli diliyorum...
mekanlari cennet olsun....
Annenizi her özlediginizde bir dua edin icinizdeki özlem ve aci bir anlik yok oluyor sanki...
15/kasim/2008

15/kasim/2008
Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör

Bakıyorum da kaybettiklerime..Hep geç kaldıklarım yüzünden..
Onlara Son Kez Seviyorum Seni diyemedim bile...
Sevgiyle sarılmalıydım geç kaldım..herseye gec kaldigim gibi...

Gerektiğinde arkamı dönüp Sevdiklerime gidebilmeliydim; geç kaldım
Haketmeyenlere haketmedikleri değerleri vermemeli,
Hakedenlerden esirgememeliydim, geç kaldım

Elimi her zaman uzatmalıydım ihtiyacı olanlara..
Yol göstermeliydim ihtiyacı olanlara..
Karanlıkta kalmamak için önce kendimi aydınlatmalıydım, geç kaldım

bir de baktım ki;
Hayat hep yapmak istediklerim ve yapamadıklarımla dolu,
Karar ve verip uygulamak ve beklemek arasında gelip giderken..geç kaldım

Aslında herşeye rağmen..Yanlışlara, doğrulara,
Yine de geç kalmadığımı ve her seyin Rabbimin takdir ettigi gibi...
olmasi gerektigi gibi oldugunu Bugun Anladim...

Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ölümle yüzlesen ne çok yüzler oldu... Güldü mü ölüm onların yüzüne?
Gözleri ölünce neyi gördüler? Hangi hasretler koşuştu dudaklarına?
Yarınlar var diye yarım kalmış işler, sonra söylerim diye söylenememiş sözler, sırası değil diye gecikmiş sevmeler ölümün eşiğinde kimbilir nasıl haykırdı?

Hayat, aslında hep ölümü anlatır dinleyene..Hayat ölümle berbat olsun diye değildir bu...
Ölümün eşiğinde yaşanan bir hayat daha çok anlam arar kendine....
Ölümü bilirsen çerçeve çizersin kendine..
belli bir zaman diliminde dunya ve ahiretini..ve butun sevdiklerini sigdirmaya calisirsin....
Bildiğin, beklediğin bir son varsa, hayatı som bir altın gibi işlemeye koyulursun...
Ucunu açık sanırsan, oyalanmaya durursun, hoyratça savurursun, oyuna dalarsın...
Rüyanın rüya olduğunu bile unutacak sahte bir uyanıklık içinde uyursun.
GAFLET UYKUSUNDAN Uyanamazsın...
Uzgunnn

hazra

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Rabbim sabırlar ihsan etsin kardeşim inşallah rabbim mekanını cennet eylesin inşallah
Anne; Herkesin yerini alabilen ama onun yerini kimsenin alamadığı kişidir." kendini yalnız hissetme bak biz varız kardeşlerin var yanında Allah emanet ol kardeşim

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Rabbim sabırlar ihsan etsin kardeşim inşallah rabbim mekanını cennet eylesin inşallah
Anne; Herkesin yerini alabilen ama onun yerini kimsenin alamadığı kişidir." kendini yalnız hissetme bak biz varız kardeşlerin var yanında Allah emanet ol kardeşim

Allah RAZI olsun.. Annesizlik..Yetimlik....oyle derin bir ACi ve Yanlizlik ki ki hic bir sey yerini dolduramiyor sanki..hy..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Ah! garip anam ..uzansam
dokunabilir miyim? yüreğindeki incinmişliklere
durdurabilir miyim? zamanı
gözlerinin içindeki yaşları öpebilir miyim?
anlayabilir miyim? yaşamı ve ölümü
anlatabilir miyim? acının dayanılmazlığını
yaşamın umursamazlığını
Seni ne cook özledigimi..
kim dinler kim anlar ki beni... Uzgunnn

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Giden gelmiyor..Gittigi Yerde Vuslati bizi Bekliyor Biliyorum.. ama O mezarda ..O yuzden O mezari ve Hakka
Kavusmus olan sevdiklerimi bu kadar Benim de Bir parcam Var..Can..Canan..Cigerparelerim cook ozluyor eksikliklerini hissediyorum..

BIz Muslimanlar Elhamdullilah..Imanin sartlarindan biri de KADER e iman oldugunu biliyor ve bize dusen sadece sabr edip Rabbime yonelmek tevvekul etmektir..

O aci gun Gonul gunlugume yazdigim notu burada sizin ile paylasmak istedim..

Biliyorum ki biz ayrılmadık,sadece bahçelerimiz ayrı...
O en güzel Cennet bahçesinde,biz dikenli yalan dünya bahçesinde.
O Cennete gitti ya Bizler?Nereye gidiyoruz?nereye Bu Gidisatimiz????
Biliyorum ki Cennet'te evladlarimi görmek,Onlara kavuşmak için Allah'ıma sığınmam gerekiyor.
Biliyorum ki Cennet'te Onlara, kavuşmak için..Allah`in sevdigi razi oldugu kullardan olmak icin su dunya denilen imtihan sinavini gecmeliyim..
Biliyorum ki evladim Cennet'e,yanına gelmemizi Allah tan isteyecektir...
Hz. Muhammed Mustafa(s.a.v) şöyle buyurmuyormu: "küçükken ölen çocuklar, ana babaları ile karşılaşınca; ellerinden tutup ana babaları cennete girinceye kadar onlardan ayrılmazlar" (Müslim)
Biliyorum ki gözyaşlarım Allah'ıma isyanımdan değil,Evladima özlemimden.Daha doyamadan, buyumesini , konusmasini ,ANNE deyisini duyamadan!Topraga Koymak...
Peygamberimiz bile ağlamamışmıydı ölen evladı için.
Biliyorum ki bu olanlarda dünyada verdiğim imtihan in bir bolumu oldugunu...
Bunlari hepsini biliyorum da Rabbim!!
Kabul da ediyor ve Senden gelene Raziyim da bilmediğim,yapamadığım bir şey var,içimde bitmek bilmeyen EVLAD ACISI HÜZÜN VE ÖZLEMİNE KATLANABİLMEK…….

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Haziran’da Turkiye’ye gidecektim, Agustos sonuna kadar kalmak uzere.Her sene boyle uzun giderdim...
Klasik Turkiye ziyaretleri oncesinde oldugu gibi hummali alisverisler olurdu.
“Yegenlere sunlari hediye alalim,anneme su terlikler ne guzel olur,rahatca giyer; valiz de doluyor, yengemlere ne alsam acaba?” tatli telasi yasardim..
Fakat Yil 2008 soguk..karli..huzunlu Gurbette bir Kasim Ayi idi..
Rah Annem iyice agirlasmis..ve ablam bir an once istanbulla gelmemi soyluyordu...
Ben ise..15 Eylul 2008 de evladligimi aldigim halde hemen o gun kimlik ve passaport icin basvuru yapmamistim bile...
cunku Kis ortasinda hic bir yere gitmeyi dusunmuyordum...
Yaza daha cook vardi Kerim diyordum...

Annemin iyice agirlastigini duyunca 2 yasindaki oglumu birakip gitmeyi dusunurken Annem RAZI olmamisti....

HAYIR KIZIM!!!Emanetine Geregi gibi Sahip Cik!!O seni Anne biliyor..iki yasinda bir cocugu nasil kime birakirsin diye.. Onsuz gelmemi kabul etmiyordu...
O Kucuk yetiminide al da gozun arkada kalmasin gel 6 hafta kal diyordu...
tmm dedim ve Yildirim hizi ile kimligi passaportu..cikarmak icin..3 gun de alabilirsin demislerdi..
3 gun.. belki kimisine.. gore bir sey degildi.. ama Bana 3 sene gibi gelmisti...
Zamanin vaktin kiymetini hic bu kadar anliyamamistim daha onceleri..

artik 3 gun daha Rabbim Annemi..Yasat..diye yurekten.. oturarak.. ayakta.. namazdan sonra.. gece tenhasinda dua dua agliyordum...
Lutfen rabbim Lutfen.. cook sukur Yarin Istanbulla ucacaktim..artik.. mutluydum.. rahatlamis..annemi kesin gorecegime kendimi inandirmistim...
O son gece 14 Kasim.. yatsi namazimi kilmis.. yatak odamdaki cam kenarina oturmus Yasin Suresini okuyor ve disariya evimin onundeki agaca bakiyor dusunuyordum....

ve ablami aradim..telefon aci aci caldi..”Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” denirdi ya hani boyle zamanlarda. Azrail’den haberler vardi telefonun obur ucunda. Annesiydi Azrail ile randevu vakti gelen. 1 gun sonra kavusacagi annesi…
Hemen ilk ucakla Turkiye’ye gittim. son “ugurlama” icin, hani su el sallanmayan yolculukta…
En buyuk gurbet baslamisti simdi. Herkesin gidecegi o en buyuk gurbet.
“Insallah cennette bir araya gelecegiz” duasiydi insani ayakta tutan…

Kismet degilse, kaderde yazilmamissa 1 saat sonra bulusacak olsan bile vuslat gerceklesmez.
Degil okyanus otesi, iki adim otede olsan,kimset degilse elini tutamazsin… Tutsan da gitmesine engel olamazsin… Vakit geldi ise, Melek gorevini yapar.

“Inna lillahi ve inna ileyhi raciun” Allah’tan geldik, Allah’a donecegiz.
Son nefesini imanla veren, geride biraktiklariyla, en buyuk gurbete onceden gidenlerle cennet’te kavusanlardan eylesin…
Rabbim bu dunya gozuyle de sevdiklerimizle kavustursun insAllah.
Yine geç kalmıştım..her seye geç kaldigim gibi
...

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
annenizinkiymetinibilin.jpg

Bugün rah.Annemin Ölümünün 4.Yıldönümü..
15 Kasim 2008 Ben bugun Yetim kalmistim.. Daha dun gibi hatirliyor ve hissediyorum...
Melek annem öyle şok olmustum ki ki seni kaybettiğimi duyunca.
Donmus kendimi o An hic bir yere sigdiramamistim..
Oysa ben sana gelmek icin bavulumu hazirliyordum..
Ben seni çok özledim ve cook özluyorum ANNE...
Sen nerdesin biliyorum..Cennet mekânın yerin
Mekânın cennet olsun Anne....

Çok geç olmadan sevdiklerinize onları sevdiğinizi söyleyin
Bunu söylemek bazılarına yalakalıkşımarıklık veya herkese yaranıyor gibi gelsede onları ansızın uğurladığınızda vicdanınız ve kalbiniz rahat ve huzur dolu oluyor...

Anneciğim, bazen giriyorsun düşlerime
Yüzün solgun, tedirginsin, sakın beni düşünme
Ektiğin tohumlar bir bir yeşerdi..Öğütlerin fidan oldu boy verdi ..
Hep Senin dedigin gibi guzeli, dogruyu ,HAKK-in sesini dinlemeye calisiyorum..
Mekânın cennet olsun rahat ol ins. Senin amel defterini kapatmamak icin hep Saliha evlad olmak icin hep Rabbime dua ediyor ve Yardimini istiyorum..

Şimdi dizine başımı koysaydım ve unutsaydım kimsesizligimi, gurbetligi bütün üzüntülerimi, ağlasaydım sıcaklığınla saatlerce..
o yumuşacık ellerinle gözyaşımı silseydin Kinali Kuzum deyip ve yüreğimin yarasına derman olsaydın CANIM ANNEM..

Hani Siz evde annenizi falan tersleyip, kızıyorsunuz ya
yetimhanede ,Koruyucu ,siginma evlerinde çocuklar yataklarının kenarlarına ANNE yazıyor !

Annenizin ve Babanızın kıymetini bilin ! Bir gün yanağını değil toprağını öpersiniz..Ana gibi Yar olmaz.. yetimligi Siz anliyamazsiniz...

canım annem, annelerin en güzeli. Kokunu özledim, bana sarılmanı, yavrum demeni ,en cok da Dualarini özledim...
Cennete neden en cok gitmek istedigimi kimse bilmiyor..Cennet’te Senin ve Sevdiklerim ile buluşmak icin..
mekanın cennet olsun..!
15/Kasim.2008

Hope

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
ALLAH cc.rahmet eylesin...Tüm ölmüslerimizin günahlarının affı ve allah'ın rahmetine nail olmaları için Ruhlarına EL-FATİHA...

yolcu..

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
annesizlik

Allah rahmet eylesin.bende annmemi küçük yaşta kaybettim..Uzgunnnhep bi tarafım eksik kaldı..rabbim inşAllah cennetinde annelerimize kavuşmayı nasip eder..amin..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
anne_gunu.png

Bugün rah.Annemin Ölümünün 5.Yıldönümü..
15 Kasim 2008 Ben bugun Yetim kalmistim.. Daha dun gibi hatirliyor ve hissediyorum..
Mekânın cennet olsun .

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
resim20177.jpg

Güzel Annemin Ölümünün 6.Yıldönümü..15 KasimZaman ne hızlı geçiyor sanki dün yetim kalmiştim..
tüm yaşanmışlıklar, tüm sevinçler, tüm mutluluklari da aldın götürdün beraberinde...kabullenmek çok zor gelmiş O gün..

bugün benim annem öldü. canım öldü. bir parçamı kesip, sıkıca bağlayıp, toprağa gömdüler diye avazım çıktığı kadar sessizce ne kadar da çok ağlamıştım....
keşke ,keşkelerle ne çok da kendimi boğuşmuştum ! kendimi ilk defa bu kadar çok yalnız hissetmiştim..
O an sanki nefesim kesildi! nefes alamiyordum, dünya durdu bir An ben kendimi hiçbir yere sığdıramıyordum...

altı sene olmuş seni kaybedeli... gülemem, nefes alamam zannettiğim yıllar geçmiş gitmiş… yine gülmüşüm, Öldüm der durur yine de yaşarsın ya yine yaşamaya devam ettim... “ölenle ölünmüyor” u kanıtlamaya çalışır gibi, lakin bir hüzün yapışmış gözlerime ve Sensizliğin bir boşluğu var içimde... gitmeyecek ,dolmıyacak şekilde…
Seni çok özledim sen bir melektin Fesleğen kokulu annem…

kendimle karar aldım, hayırlı bir evlat olarak seni bende yaşatacağım... inşallah dualarım sana ulaşıyordun Anneee
benim gibi Gurbette ağlıyor bu gün..Seni çok özledim be annee..

acilangul1

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''kendimle karar aldım, hayırlı bir evlat olarak seni bende yaşatacağım''
Anne ne verilecek en güzel hediye bu sanırım onun ruhuna okuduğun Kur'an ı Kerim den ve yaptığın hayırlardan onuda nasip dar etmenden sonra gönül sızım ,gönül dostum...Buradan anneni anlatmaya başladığında yani ben okumaya başladığımda onu karşımda bana da nasihat ediyor buldum çünkü farklı bir insanmış annen ve onu ben canı gönülden hissediyorum ve uzun zamandır. İstanbul'a gittiğimde ziyaretine gitmek var niyetimde bende konuşmak istiyorum yarenlik etmek istiyorum bende hayattayken yetişemeyenler denim varlığından geç haberdar oldum tıp kı Mahmut Esad hoca gibi ama onlar ahiret yolculuklarına başlamış olsalar da yüreklerimizi duyuyorlar biliyorum.Tıp kı dualarımızın ulaştığı gibi...

Üst Alt