Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yeter ki İstemesini Bil
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23812" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Yeter ki İstemesini Bil</span></strong> <span style="color: black">Ashabdan Enes bin malik (r.d ) anlatıyor:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Hz peygamber'in (s.a.v) ashabı içinde Ebu Ma'lek diye birisi vardı. Bu zat, Şam ile Medine arasında tüccarlık yapardı.</span></p><p><span style="color: black">Kendisi Allah Tealaya tevekkül ederek bir kafileye katılmaz kendisi , yalnız gidip gelirdi. Bir defasında Şam'dan Medineye doğru gelirken önüne at üzerinde bir hırsız çıktı.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Dur dur! " diye bağırdı. Tüccar durdu ve hırsıza,</span></p><p><span style="color: black">"İşte malım , al senin olsun; beni bırak dedi. Hırsız,</span></p><p><span style="color: black">"Ben malı istemiyorum, seni öldürmek istiyorum" dedi.</span></p><p><span style="color: black">Tüccar,</span></p><p><span style="color: black">Beni öldürüp eline ne geçecek? İşte malım , senin işine yarar, al da beni bırak!" dedi. Hırsız aynı sözleri tekrar etti, onu öldüreceğini söyledi. Tüccar,</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Öyleyse bana biraz müsade et de bir abdest alıp namaz kılayım, yüce Rabbime dua edeyim" dedi Hırsız,</span></p><p><span style="color: black">"İstediğini yap " dedi.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Ebu Ma'lek, abdest aldı, sonra namaz kıldı; namazdan sonra ellerini açtı ve şöyle dua etti:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Ya Vecud... Ya Vedut...</span></p><p><span style="color: black">Ya Zel-Arşi'l-Mecid</span></p><p><span style="color: black">Ya Mubdiü Ya Müid</span></p><p><span style="color: black">Ya Fe'alün Lima yürid</span></p><p><span style="color: black">Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik</span></p><p><span style="color: black">Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık,</span></p><p><span style="color: black">Ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in</span></p><p><span style="color: black">La ilahe illa ente</span></p><p><span style="color: black">Ya Müğis, eğisni." </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Manası:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Ey yüce dost, ey yüce arşın sahibi!</span></p><p><span style="color: black">Ey yoktan var eden, var ettiğini yok eden rabbim!</span></p><p><span style="color: black">Ey her istediğini yapan Allahım!</span></p><p><span style="color: black">Arşın her yanını dolduran Zatının nuru hürmetine,</span></p><p><span style="color: black">Bütün mahlukata hükmettiğin kudretinin azametine,</span></p><p><span style="color: black">Her şeyi kuşatan rahmetinin bereketine,</span></p><p><span style="color: black">Senden istiyorum.</span></p><p><span style="color: black">Senden başka ilah yoktur.</span></p><p><span style="color: black">Ey çaresizlerin yardımına yetişen Allah'ım, bana yardım et". </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Bu duayı üç kez tekrarladı.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Duasını bitirir bitirmez boz renkli, yeşil elbiseli bir atlı belirdi. Elinde nurdan bir mızrak vardı.Hırsız kendisine yaklaşınca atlı ona hücüm edip mızrağı öyle bir vurdu ki, hırsız atından yuvarlandı. Sonra tüccara dönerek,</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"kalk onu öldür" dedi. Tüccar, </span></p><p><span style="color: black">" Sen kimsin? Ben bu zamana kadar hiç kimseyi öldürmedim. Onu öldürmek hoşuma gitmez" dedi.O zaman atlı gidip hırsızı öldürdü, sonra tüccarın yanına geldi ve ona şöyle dedi:</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Ben üçüncü kat gökte bulunan bir meleğim. Sen ilk dua ettiğin zaman göğün kapılarının gıcırdayıp ses verdiğini işittik ve, "Yeni bir olay oluyor !" dedik. Sen ikinci kez dua yapınca göğün kapıları açıldı.Sonra üçüncü kez dua edince, Cebrail gelerek,</span></p><p><span style="color: black">" Şu anda darda kalmış kula kim yardım eder? dedi. Ben yüce Allah'dan o hırsızı öldürme işini bana vermesini istedim, izin verildi ve sana yardıma geldim.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Ey Allah'ın kulu, Şunu Bil, "KİM BAŞINA GELEN HER TÜRLÜ SIKINTI VE MUSİBETTE SENİN YAPTIĞIN DUA" ile dua yaparsa, Allah Teala onun sıkıntısını giderir,kendisine yardım eder!".</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Bu tüccar sağ-sağlim Medine'ye döndü, Hz peygamber (s.a.v.) yanına geldi, başından geçenleri ve yaptığı dua'yı kendisine anlattı. Hz peygamber(s.a.v) ona,</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">"Allah Teala sana kendisiyle dua edinince kabul ettiği, bir şey istenirse verdiği güzel isimlerini öğretmiş" buyurdu... </span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23812, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Yeter ki İstemesini Bil[/FONT][/B][B][FONT=Verdana] [/FONT][/B][B][/B][FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana][/FONT][COLOR=black]Ashabdan Enes bin malik (r.d ) anlatıyor: Hz peygamber'in (s.a.v) ashabı içinde Ebu Ma'lek diye birisi vardı. Bu zat, Şam ile Medine arasında tüccarlık yapardı.[/COLOR] [COLOR=black]Kendisi Allah Tealaya tevekkül ederek bir kafileye katılmaz kendisi , yalnız gidip gelirdi. Bir defasında Şam'dan Medineye doğru gelirken önüne at üzerinde bir hırsız çıktı. Dur dur! " diye bağırdı. Tüccar durdu ve hırsıza,[/COLOR] [COLOR=black]"İşte malım , al senin olsun; beni bırak dedi. Hırsız,[/COLOR] [COLOR=black]"Ben malı istemiyorum, seni öldürmek istiyorum" dedi.[/COLOR] [COLOR=black]Tüccar,[/COLOR] [COLOR=black]Beni öldürüp eline ne geçecek? İşte malım , senin işine yarar, al da beni bırak!" dedi. Hırsız aynı sözleri tekrar etti, onu öldüreceğini söyledi. Tüccar, "Öyleyse bana biraz müsade et de bir abdest alıp namaz kılayım, yüce Rabbime dua edeyim" dedi Hırsız, "İstediğini yap " dedi. Ebu Ma'lek, abdest aldı, sonra namaz kıldı; namazdan sonra ellerini açtı ve şöyle dua etti: "Ya Vecud... Ya Vedut... Ya Zel-Arşi'l-Mecid Ya Mubdiü Ya Müid Ya Fe'alün Lima yürid Es-elüke bi nuri vechikellezi melee erkane arşik Ve es-elüke bi kudretikelleti kaderte biha ala halkık, Ve bi rahmetikelleti vesiat külle şey'in La ilahe illa ente Ya Müğis, eğisni." Manası: "Ey yüce dost, ey yüce arşın sahibi! Ey yoktan var eden, var ettiğini yok eden rabbim! Ey her istediğini yapan Allahım! Arşın her yanını dolduran Zatının nuru hürmetine, Bütün mahlukata hükmettiğin kudretinin azametine, Her şeyi kuşatan rahmetinin bereketine, Senden istiyorum. Senden başka ilah yoktur. Ey çaresizlerin yardımına yetişen Allah'ım, bana yardım et". Bu duayı üç kez tekrarladı. Duasını bitirir bitirmez boz renkli, yeşil elbiseli bir atlı belirdi. Elinde nurdan bir mızrak vardı.Hırsız kendisine yaklaşınca atlı ona hücüm edip mızrağı öyle bir vurdu ki, hırsız atından yuvarlandı. Sonra tüccara dönerek, "kalk onu öldür" dedi. Tüccar, [/COLOR] [COLOR=black]" Sen kimsin? Ben bu zamana kadar hiç kimseyi öldürmedim. Onu öldürmek hoşuma gitmez" dedi.O zaman atlı gidip hırsızı öldürdü, sonra tüccarın yanına geldi ve ona şöyle dedi: "Ben üçüncü kat gökte bulunan bir meleğim. Sen ilk dua ettiğin zaman göğün kapılarının gıcırdayıp ses verdiğini işittik ve, "Yeni bir olay oluyor !" dedik. Sen ikinci kez dua yapınca göğün kapıları açıldı.Sonra üçüncü kez dua edince, Cebrail gelerek,[/COLOR] [COLOR=black]" Şu anda darda kalmış kula kim yardım eder? dedi. Ben yüce Allah'dan o hırsızı öldürme işini bana vermesini istedim, izin verildi ve sana yardıma geldim. Ey Allah'ın kulu, Şunu Bil, "KİM BAŞINA GELEN HER TÜRLÜ SIKINTI VE MUSİBETTE SENİN YAPTIĞIN DUA" ile dua yaparsa, Allah Teala onun sıkıntısını giderir,kendisine yardım eder!". Bu tüccar sağ-sağlim Medine'ye döndü, Hz peygamber (s.a.v.) yanına geldi, başından geçenleri ve yaptığı dua'yı kendisine anlattı. Hz peygamber(s.a.v) ona, "Allah Teala sana kendisiyle dua edinince kabul ettiği, bir şey istenirse verdiği güzel isimlerini öğretmiş" buyurdu... [/COLOR][COLOR=black][/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yeter ki İstemesini Bil
Alt