Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
Yeni müslüman oluyorum dualarınızı istiyorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 85812" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Aleykümselam kardeşim Allah cümlemize hidayet nasip etsin.hepimiz arada bir aklı ve imani gel-gitler yaşıyoruz...</span></p><p><span style="color: Black">asla bunu unutmayın ki Dua istenilenlerde, özel bir alet ve edavat ,mucize yok, yani sihirli değnek gibi, bizim de yapacağımız şey nasihattir, tebliğdir, öğüttür,Duadir...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hz Adem'den bu yana Peygamber'lerin yaptıkları da budur. Hatta Kur'an bile kendini öyle tanımlar: </span></p><p><span style="color: Black">"Bu Kitap "kendisinden korunanları" doğru yola iletir" şeklinde.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Nefsine, meyline, kötü fiillerine iradenle engel ol. Sana o kötü eylemleri hatırlatacak ,Kafanı karıştıracak ortamlardan uzak dur. </span></p><p><span style="color: Black">İyi ve güzel arkadaşlar edin, çevreni farklı kıl ve Kur'an'la hemhal ol. Namazınla, ibadetlerinle mutlu olmaya çalış.</span></p><p><span style="color: Black">Netice itibariyle, nefis merkezli sadece sen sıkıntıda değilsin, hepimiz öyleyiz ama nefsimizi de bu gibi kötü şeylerden alıkoymaya çalışıyoruz..Şeytan ve nefsimiz rahat durmuyor!!vesvese, evham, bizi bizim ile aklimiz ile oynaşiyor..</span></p><p><span style="color: Black"><strong></strong></span></p><p><span style="color: Black"><strong>"La havle vela kuvvete illa billâh,her hâlimiz ve her işimiz için gerekli güç ve kuvvet ancak Allah'ın lütfü iledir.”</strong></span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Müslüman için Kur’an, karşısına çıkacak her meselede kendisine başvurulacak ana müracaat kitabıdır. Bu nedenle Kur’an, sıradan bir eseri okur gibi bir defada okunup kaldırılacak bir kitap değildir. Yine alışılagelen yalnız hastalar veye ölüler için okunup üflenen bir kitapta değildir. O; ahiretin kitabı olduğu kadar, dünyanın da kitabıdır. </span></p><p><span style="color: Black">O, hastaların ve ölülerin kitabı olmaktan çok , hayatın ve yaşayanların kitabıdır...</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">İlk olarak yıpranmış kalbini onarmalısın, kardeşim. İnsanlara iyilik ederek, muhtaçlara yardım ederek, namaz kılarak,annene iltifatlar ,sevgi, saygi yardim ederek yapabilirsin bunu. Yüce Allah, bu meşakkatli süreçte, senden yardımını esirgemeyecektir... Yolun açık olsun...Allah yar ve yardımcın olsun ..</span></p><p>duaa..</p><p></p><p><a href="https://www.islamiforumlar.net/__a__/35934-ruyada-ates-gormek.html" target="_blank">https://www.islamiforumlar.net/__a__/35934-ruyada-ates-gormek.html</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 85812, member: 1049"] [COLOR="Black"]Aleykümselam kardeşim Allah cümlemize hidayet nasip etsin.hepimiz arada bir aklı ve imani gel-gitler yaşıyoruz... asla bunu unutmayın ki Dua istenilenlerde, özel bir alet ve edavat ,mucize yok, yani sihirli değnek gibi, bizim de yapacağımız şey nasihattir, tebliğdir, öğüttür,Duadir... Hz Adem'den bu yana Peygamber'lerin yaptıkları da budur. Hatta Kur'an bile kendini öyle tanımlar: "Bu Kitap "kendisinden korunanları" doğru yola iletir" şeklinde. Nefsine, meyline, kötü fiillerine iradenle engel ol. Sana o kötü eylemleri hatırlatacak ,Kafanı karıştıracak ortamlardan uzak dur. İyi ve güzel arkadaşlar edin, çevreni farklı kıl ve Kur'an'la hemhal ol. Namazınla, ibadetlerinle mutlu olmaya çalış. Netice itibariyle, nefis merkezli sadece sen sıkıntıda değilsin, hepimiz öyleyiz ama nefsimizi de bu gibi kötü şeylerden alıkoymaya çalışıyoruz..Şeytan ve nefsimiz rahat durmuyor!!vesvese, evham, bizi bizim ile aklimiz ile oynaşiyor.. [B] "La havle vela kuvvete illa billâh,her hâlimiz ve her işimiz için gerekli güç ve kuvvet ancak Allah'ın lütfü iledir.”[/B] Müslüman için Kur’an, karşısına çıkacak her meselede kendisine başvurulacak ana müracaat kitabıdır. Bu nedenle Kur’an, sıradan bir eseri okur gibi bir defada okunup kaldırılacak bir kitap değildir. Yine alışılagelen yalnız hastalar veye ölüler için okunup üflenen bir kitapta değildir. O; ahiretin kitabı olduğu kadar, dünyanın da kitabıdır. O, hastaların ve ölülerin kitabı olmaktan çok , hayatın ve yaşayanların kitabıdır... İlk olarak yıpranmış kalbini onarmalısın, kardeşim. İnsanlara iyilik ederek, muhtaçlara yardım ederek, namaz kılarak,annene iltifatlar ,sevgi, saygi yardim ederek yapabilirsin bunu. Yüce Allah, bu meşakkatli süreçte, senden yardımını esirgemeyecektir... Yolun açık olsun...Allah yar ve yardımcın olsun ..[/COLOR] duaa.. [url]https://www.islamiforumlar.net/__a__/35934-ruyada-ates-gormek.html[/url] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Duyurular Tebrik ve Kutlamalar
Üyelerimizden istekler - duyurular ve sorular
Yeni müslüman oluyorum dualarınızı istiyorum
Alt