Yeni is yeri

Candan10

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeslerim,

Pazartesi günü yeni isime basliyacagim. Simdiden cok heyecanliyim ve korkuyorum.
Yeni is arkadaslarla ne konusacagim? Kiminle arkadas olabilirim? Beni seveceklermi? Nasil davranmam gerek?
Heyecana kapilip, suratsizmi olurum?
Ben sakin insanimdir. Disari hayatim yoktur. Cok konusmam, sadece kendi isime bakarim. Korkuyorum.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam işiniz Hayırlısı olsun inşallah
RABBİ YESİR VELATU ASİR RABBİ TEMMİM BİL HAYR
Rabbim!! kolaylaştır zorlaştırma !hayırla sonuçlandır...amin.

Yeni başlanan işte ilk gün genelde stresli geçer.
Öğrenilmesi gereken birçok şey, tanışılacak yeni iş arkadaşları vardır. İlk gün ne giymek gerektiği, kime nasıl hitap edileceği, neler yapılacağı vs. vs. vs.

Kendinizi takdim ederken tebessümünüzü,Beyler ile el sıkmayı ve içten davranmayı unutmayın. İlk izlenim her zaman önemlidir.
İş arkadaşlarınızla iyi ilişkiler kurmaya özen gösterin.
Meselá, öğle yemeğine çıkma tekliflerini asla reddetmeyin.
Hatta siz onları davet edin.is yerindeki,küçük sohbetlere katılmaya çalışın çünkü iş arkadaşlarınız en iyi güvenlik ağınızdır.

İyi bir dinleyici olmaya çalışın. Bilmediğiniz konularda da yorum yapmaktan ve fikir yürütmekten kaçının.
Unutmayın, ilk aylarınızda iyi bir dinleyici olmak, size ileriki zamanlarda büyük avantajlar sağlayacak.
En önemlisi kendinize güvenin. İşin ilk günlerinde ’hoca’ değil; ’öğrenci’ olduğunuzu hatırlayın...ve sadece Siz olun gerisi Allah kerim..
haydi Size Hayırlı işler!! Eyvallah

Floral

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Hayırlı-uğurlu olsun yeni işiniz

zeyno

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum kardeslerim,

Pazartesi günü yeni isime basliyacagim. Simdiden cok heyecanliyim ve korkuyorum.
Yeni is arkadaslarla ne konusacagim? Kiminle arkadas olabilirim? Beni seveceklermi? Nasil davranmam gerek?
Heyecana kapilip, suratsizmi olurum?
Ben sakin insanimdir. Disari hayatim yoktur. Cok konusmam, sadece kendi isime bakarim. Korkuyorum.

Bende salı günü yeni işime başlıyorum. Aynı endişe ve heyecanları yaşıyoruz. Rabbim işimizi sevdirsin, hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah...

Candan10

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
demesi kolay

"Gönül sizim" kardesim. "tebessüm et, yemeye davet et .." demek kolay. "kendin ol" demek'de kolay, fakat kim bu zamanda oldugu gibi görünebiliyorki? Gercekte bunlar zor isler.
Heycanlandigim zaman, kasilabiliyorum ve bu yüzdende belki tebessüm edemiyorum, cünki kafamda bin soru ve sirtimda yük hissediyorum. Cogu zamanda konusacak konu ve mevzu bulamiyorum, cünki sakin ve cok düsünür bir insanim.

Yillardir cogu insanla sosyallasmis olsamda, kendime yüzde yüz güveniyorum, bu tür seylerin üstesinden gelmek icin elimde bir recete var diyemem, cünki insanlar cesit cesitdir ve benim durumumda cok zaman ister.
Sizin dediginiz gibi kolay degil. Kendimi ama sevdirmem gerekiyor, gelecekde güvenim icin, bununda farkindayim. Fakat dedigim gibi, bazen duygularimin kontrolünü kayip ediyor, nasil davranacagimi bilmiyorum..

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Aleyküm Selam işiniz Hayırlısı olsun inşallah
RABBİ YESİR VELATU ASİR RABBİ TEMMİM BİL HAYR
Rabbim!! kolaylaştır zorlaştırma !hayırla sonuçlandır...amin.

Yeni başlanan işte ilk gün genelde stresli geçer.
Öğrenilmesi gereken birçok şey, tanışılacak yeni iş arkadaşları vardır. İlk gün ne giymek gerektiği, kime nasıl hitap edileceği, neler yapılacağı vs. vs. vs.

Kendinizi takdim ederken tebessümünüzü,Beyler ile el sıkmayı ve içten davranmayı unutmayın. İlk izlenim her zaman önemlidir.
gerisini zaten zaman kendi kendine hal edecektir...
evet tebessüm edin!!Gülümseyin...

Güler bir yüz, en güçlü çekim kaynağıdır ve insanları size doğru çeker.
Gülümseme beyinde başlar, yüzünüzde açığa çıkar.
Gülümseme, her kapıyı açar.

Bir tebessüm, birçok şey anlatır. İçinde yüklü olan anlam ve hisler karşı tarafa doğru akar.
Yüzümüzdeki gülümseme, içimizi dışa yansıtan bir ayna gibi görev yapar. İletişim ve ilişkilerimizde de büyük rol oynar.

Küçük bir gülümsemenin insanlar üzerinde büyük ve olumlu bir etkisi vardır. Bu etki hem gülümseyen hem de gülümsenen kişilerin üzerinde gerçekleşir.
Güler yüz, ilişki ve iletişimlerimizin anahtarıdır ve tüm kalp kapılarını açar. İnsan, gülümsemeyle kendi iç dünyasını, samimiyetini, niyetini açıkça ifade eder.

İçten ve iyi niyetli, sıcak bir gülümseme diğer insanlara da olumlu duygular aşılayan bir davranıştır.
"Güler yüz altın anahtardır."

Hz. Muhammed (sav), bir konu anlatırken gülümserdi. Bir hadis-i şerifinde de; "Gülümsemek, sadakadır." diye buyurarak gülümsemenin önemini ifade etmiş ve teşvik etmiştir.
......
Siz daha iyisini biliyorsaniz onu tatbik edin.. sırıtık.:,
ama Ben tebessümden daha guzel bir iletisim kaynagi beni ve karşımdakini sakinleştiren bir iksir görmedim...
:vvcc..

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
"Gönül sizim" kardesim. "tebessüm et, yemeye davet et .." demek kolay. "kendin ol" demek'de kolay, fakat kim bu zamanda oldugu gibi görünebiliyorki? Gercekte bunlar zor isler.
Heycanlandigim zaman, kasilabiliyorum ve bu yüzdende belki tebessüm edemiyorum,

Sizin dediginiz gibi kolay degil. Kendimi ama sevdirmem gerekiyor, gelecekde güvenim icin, bununda farkindayim. Fakat dedigim gibi, bazen duygularimin kontrolünü kayip ediyor, nasil davranacagimi bilmiyorum..
Öncelikle yeni işiniz hayırlı uğurlu olsun kardeşim,
''Pazartesi günü yeni işime başlayacağım'' demişsiniz, şimdi burada kafa karıştı ilginç::.bu yeni iş ilk işinizmi yoksa daha önce başka yer(ler)de çalışmışmıydınız?
Eğer daha önce başka yerde çalışmışsanız ve o işyerinde nasıl davranıyorduysanız bu yeni işinizde de öyle davranınhmmnn
He yok daha önce başka işlerde çalışmadınız bu ilk iş başı olacaksa ve gönül sızım hocamızın dediklerini yapamıyacaksanız ozaman siz şunu yapın, bugün gidin nöbetci eczane bulun ordan bi sakinleştirici hap alın,
Pzt. sabah kahvaltısından sonra bir hatta çok heyacanlı olduğunuz için iki tane sakinleştirici hap atın, hapların etkisi 4 saat sonra kaybolduğu için öğle yemeğinden sonra bitane daha atın bu sayede ilk gününüz baya sakin geçer, salı sabahı bitane daha atın daha sonraki günlerde zaten işyerine ve arkadaşlarınıza alışmış olursunuz ;)

fakat kim bu zamanda oldugu gibi görünebiliyorki?
bak bunda haklısınız, ama siz yinede olduğunuz gibi görünmeye çalışın.
Gerçekten bunlar zor işler diye birşey yokturqqww..k

Candan10

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bugün isdeydim

Olmadi iste!

Yine kasildim, yine yüzüm kasildi. Ben genellikle sakin, disari hayati olmayan, kimseye karismayan kimseyim. Elimde deyil. Yillarca ugrasiyorum, yillarca herseyi denedim, fakat bu durum hic denismiyor. Hayat'da cok calisdim ve caba sarf etdim biryerlere gelebilmek, parlak bir geleceye ulasmak icin.
Tek istedigim, oldugum gibi görünmem ve yasamam. Fakat beceremiyorum. Neden bilmiyorum.

Üst Alt