Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9390" data-attributes="member: 376"><p><strong>1. Kurutulmuş sebzeler ve baharatlar özellikle et yemeklerinde tercih edilebilir. Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ise dağılacağından ete farklı bir tat katacak ve eridiği için tane halinde kalmayacaktır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>2. Mümkün olduğu kadar taze öğütülmüş baharatlar kullanın. Karabiber, tarçın ve tuzu değirmen aracılığıyla öğüttükten sonra kullanırsanız besin değerleri açısından da daha zengin olacaktır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>3. Farklı çeşitteki tuzları deneyin. Sofra tuzu dışında deniz tuzunu, gri tuzu da tatlandırıcı olarak kullanmaya gayret edin. Bu sayede yiyeceklerin tadının da değiştiğini göreceksiniz.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>4. Sos ve çorba hazırlarken tuzu en son koymaya gayret edin. Çünkü baharatlar erken konulduğunda yemeğin kıvamını olumsuz yönde etkileyecektir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>5. Kızartma yaparken sebzeleri ateşten alır almaz üzerine tuz ve baharat serpin. Bu sayede çeşniler sebzelere daha kolay tutunacak ve tadını da daha çekici bir hale getirecektir.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>6. Tuz sulandırıcı olarak kullanılabilir; çünkü tuz katılan besinler suyunu bırakır. Sebzeleri veya eti pişirmeden önce biraz tuz serpip bekletir ve ardından pişirirseniz hem besin değerleri açığa çıkacak hem de kendi suyunda pişmiş olacaktır.</strong></p><p> <strong></strong></p><p><strong>8. Mantarları sotelerken ilk olarak sadece sıvı yağ ve bir parça da margarin kullanın. Mantarlar tavada cızırdamaya başlamadan herhangi bir baharat atmamaya özen gösterin. Bu sesi duyduğunuzda mantarların pişmeye ve yağı emmeye hazır olduğunu anlayacaksınız. Bu safhada eklenen baharatlar da yağ ile birlikte emileceğinden tadı daha güzel olacaktır</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9390, member: 376"] [B]1. Kurutulmuş sebzeler ve baharatlar özellikle et yemeklerinde tercih edilebilir. Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinde ise dağılacağından ete farklı bir tat katacak ve eridiği için tane halinde kalmayacaktır. 2. Mümkün olduğu kadar taze öğütülmüş baharatlar kullanın. Karabiber, tarçın ve tuzu değirmen aracılığıyla öğüttükten sonra kullanırsanız besin değerleri açısından da daha zengin olacaktır. 3. Farklı çeşitteki tuzları deneyin. Sofra tuzu dışında deniz tuzunu, gri tuzu da tatlandırıcı olarak kullanmaya gayret edin. Bu sayede yiyeceklerin tadının da değiştiğini göreceksiniz. 4. Sos ve çorba hazırlarken tuzu en son koymaya gayret edin. Çünkü baharatlar erken konulduğunda yemeğin kıvamını olumsuz yönde etkileyecektir. 5. Kızartma yaparken sebzeleri ateşten alır almaz üzerine tuz ve baharat serpin. Bu sayede çeşniler sebzelere daha kolay tutunacak ve tadını da daha çekici bir hale getirecektir. 6. Tuz sulandırıcı olarak kullanılabilir; çünkü tuz katılan besinler suyunu bırakır. Sebzeleri veya eti pişirmeden önce biraz tuz serpip bekletir ve ardından pişirirseniz hem besin değerleri açığa çıkacak hem de kendi suyunda pişmiş olacaktır. 8. Mantarları sotelerken ilk olarak sadece sıvı yağ ve bir parça da margarin kullanın. Mantarlar tavada cızırdamaya başlamadan herhangi bir baharat atmamaya özen gösterin. Bu sesi duyduğunuzda mantarların pişmeye ve yağı emmeye hazır olduğunu anlayacaksınız. Bu safhada eklenen baharatlar da yağ ile birlikte emileceğinden tadı daha güzel olacaktır[/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yemekleri Tatlandıran Püf Noktalar
Üst
Alt