Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yemek Süsleme Tüyoları..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 18156" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı. </span></em></strong></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. ıçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><span style="font-family: 'Comic Sans MS'"><strong><em>* Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları. </em></strong></span></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir. </span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><em><strong><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">* Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır.</span></strong></em></span></span></p><p> </p><p><span style="font-size: 15px"><span style="color: darkorchid"><strong><em><span style="font-family: 'Comic Sans MS'">Alıntı...</span></em></strong> </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 18156, member: 1043"] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][B][I][FONT=Comic Sans MS]* Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı. [/FONT][/I][/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. ıçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][FONT=Comic Sans MS][B][I]* Pilav için, bir kâsenin içine önce ince dilimlenmiş domates konulup üstüne pilav konulur. Pilav kâse içinde iyice sıkıştırılıp bir tabağa ters çevrilirse görsel olarak şık bir kombinasyon hazırlanmış olur. Pilavın üzerine koyacağınız çeşitleri artırabilirsiniz; haşlanmış bezelye, mısır, kızartılmış et parçaları. [/I][/B][/FONT][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]Pilavın yanına sarma, börek konulabilir. Tabağın boşta kalan kısımlarına da karabiber, maydanoz, nane veya kırmızı biberle hale yapabilirsiniz. Bu, tabağı daha şık gösterir. [/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][I][B][FONT=Comic Sans MS]* Haşlanmış sebzeler renk çeşitleri ve kolay şekil almaları sebebiyle tabak süslemesinde sıkça kullanılır.[/FONT][/B][/I][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=darkorchid][B][I][FONT=Comic Sans MS]Alıntı...[/FONT][/I][/B] [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Püf noktası
Yemek Süsleme Tüyoları..
Üst
Alt