Yelkenli Dolmanın Yapılışı.

Elifgül

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Yelkenli Dolmanın Yapımı

MALZEMELER

Yarım kilo dolmalık biber
300 gr kemiksiz tavuk budu
300 gr mantar
3 diş sanmsak
3 çorba kaşığı ceviz
1 kahve fincanı pirinç
2 adet havuç
Yeteri kadar tuz, karabiber, tereyağı, dolmalık fıstık

Hazırlanışı

Sarımsakları küççük küççük doğrayıp tereyağında soteleyin.
Küçük doğranmış tavuk etlerini içerisine ilave edin.
Mantarları ince doğrayıp, rengi değişen etlerin üzerine dökün.
Suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin ve üzerine tuz koyun.
Havuçları bütün olarak haşlayıp ince dilimler halinde kesin. Bu dilimlerden üçgenler kesin.
Kenarlarında kalan kısımları ise küçük küçük doğrayın.
Biberlerin saplarını koparmadan uzunlamasına ikiye kesin. Yıkayıp tohumlarını temizleyin.
Pirinci iki fincan su ile haşlayın.
Dolmalık fıstıkları yağda pembeleştirip içerisine ceviz ilave edin.
içerisine pişen etleri ve küçük doğradığınız havuçları da ilave edin.
Üzerine tuz ve karabiber dökün. Çok az su ilave ederek karışıştırın.
Yapmış olduğunuz bu karışımı biberlerin içerisine doldurun.
Tepsiye sıralayıp çok az su ile fırında pişirin.
Havuçtan kestiğiniz üçgenleri yelkeni oluşturmak üzere biber dolmanın üzerine koyun.
Servis tabağına alarak sıcak olarak servise sunun.
 

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Yelkenli dolmayı yaptık, servis açtık herkes toplandı yiyecez derken bir fırtına patlarsa ozaman nolcakdfgtn

Emeğine sağlık kardeşim brrvo
 
Üst Alt