Arnavut asılı bir komşum var kendisi zengin ve pide, börekçi dükkanı var,dindar değil zaten Dinini de bilmez bildiği tek şey Ljepi petak, Cuma günü ,Müslimanların, kutlu Günü ha bir de Ramazan Šerif Mubarek olduğunu bilir çünkü Ramazan da Müslimanlar oruç tutar dükkanına kimse gelmez oruç tutmıyanlarda gelmeye utanır bundan dolayı da Ramazan'nın geldiğini ordan bilir ,ama kendisi çok güzel bir insan,çok güzel bir baba, çok güzel bir evlad,çok güzel bir dededir hatta yusufa'da dedelik yapar.. çok çömert, samimi bir insan ..
Allah cc. Ondan razı Olsun...
Ljepi petak, Cuma günü hürmetine engelilere bedava FREE beleş yemek verilir diye dükkanın camına yazı koyunca bir engelli, iki derken artık her cuma orda engelilerin birlikte toplanıp Cennet Mekân gibi yemek yerler...

ehh Nerde Beleş Oraya Yerleş bende arada bir cuma Günleri giderim

pidesi, böreği bir lezzetlidir tarif edilemez sanki börek yaparken içine sevgi, insanlık adalet katıyor...
bana derki..
-ama Sen engelli değilsin ki niye geliyorsun..?
-yook yook..! inan ben de engeliyim...
bu insanların sadece ayakları,elleri tutmuyor benim ise Frenlerim tutmuyor bazen kendimi frenliyemiyor her kesi kırıp geçiyorum ..kendimi kontrol edememe engelisiyim..
en büyük engelli benim deyince tebessüm eder ve ben beleş yerim..
Bedava Sirke ,ayy pardon pita, börek Baldan Tatlıdır ...

neyse Ramazan öncesi dükkanın yanında ki satılık harabe olan benzin istasyonunu almış çünkü cuma Günleri engelilerin tekerlikli sandalyeleri ile dükkanına sığamıyorlar kendince bir plan yapar ama benzin istasyonunu altında gaz tenkleri vardır bir şey inşaa edemez derler gitti mi 300.000 bin dolar çöpe...
Ramazan arefesinde ona ramazan imsakiyesi vermek için uğramıştım dükkanına as ki saat kaçta iftar olduğunu bilsin ki ona göre börek yapsın diye durumu bana anlatınca ..
-korkma dedim korkma !!göreceksin bu olay ,niyettine binaen hayr ile bitecek..
engelli insanlar, Allah'ın Özel Kulları sen onlara hizmet verdin ya sen Rabbine hizmet ettin...
Rabbin Seni yanlız bırakmıyacak ben bundan eminim...
ve bu arnavut komşum dediki
-madem ki Allah beni bırakmıyacak ben de Onu bırakmıyacam ve hamd Olsun hayatında ilk kez oruç tutuyor biraz zor ama Olsun diyor mutluyum, huzurluyum sakinim diyor...
ve dün haberini aldım ki benzin istasyonunda ki gaz varileri belediye yetkilileri temizlemiş artık istediğini orda inşaa edebilir ve 300.000 bin dolara aldiği yerin fiatı paha biçilmez imiş..
Bu da ona RAbbimin Lûtfu, Rabbimin; SeLamı,Rahmeti, Bereketi, İnayeti, Lûtfu, Nuru ,hidayetti onun ve onun gibi olan güzel insanlarin üzerinde Olsun..duaa..