Yaratılış amacının aslı?

karagonis9

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba arkadaşlar. Aklıma takılan bir soruyu cevap bulmak amacıyla dile getirmek istedim. Dikkatlice ve düzgünce cevap verirseniz çok sevinirim.

İnsanların yaratılış amacının Allah'a kulluk etmesi olduğunu okudum. Burada anlamadığım bir şey yok. Ama biz burada sonsuz güçteki bir varlıktan, yani yaratıcıdan bahsediyoruz. Nitekim sonsuz güçteki bir varlığın ihtiyacı olmamış olsa bile insanları yaratmış olmasındaki gâye nedir? Kainattaki her şeyin neden-sonuç ilişkisi içerisinde gerçekleştiğini de okumuştum. Nitekim bizim yaratılışımızın kendi açımızdan bir nedeni var iken, Allah'ın yaratmasındaki gâyenin ne olduğunu biliyor değilim. Diyeceksiniz, sen sonsuz güçteki bir varlıktan söz ediyorsun, onun nasıl düşündüğünü, nasıl bir mantık ilişkisi içerisine girdiğini senin aklın çözümleyemez. Haklısınız, ama belki bir izahı vardır diye sormak istedim. Benim gibi merak edenlere karşın belki kitapta dile getirilmiştir. Kitabı okumamış biri olarak bunu sormaktayım.

Hikmet

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ben cinleri ve insanları ancak bana (ibadet ve itaatle) kulluk etsinler diye yarattım. (zariyat 56)
İşte, sizin Rabbiniz olan Allah böyledir. O’ndan başka hiçbir İlâh/Rab yoktur. Her şeyi yaratan O’dur. O halde O’na kulluk edin. Her şeyin himayesi, yönetimi O’nun elindedir. (enam 102)
burda ayrıntılı biçimde soruna cevap bulabilirsin.
https://www.sorularlaislamiyet.com/index.php?oku=180437

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
''BEN BİLİNMEK İSTEDİM''diyor meleklerine Allah cc, melekler kendisine ''neden Rabbim sana ibadet eden biz melekler varken dünyada kan dökecek insanları yarattığını ''sorduklarında....

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
....
Ben sizin bilmediğniz şeyleri bilirim. Bakara 30

Ve Allah Adem'e bütün isimlerini öğretti. Sonra da o eşyayı meleklere göstererek, Eğer sadıklardan iseniz, bunların isimlerini bana söyleyin ? dedi. Bakara 31

Sen münezzehsin, seni tesbih ederiz. Senin bize öğrettiğinden başka hiç bir bilgimiz yok. Şüphesiz ki sen herşeyi hakkıyla bilensin, hüküm ve hikmet sahibisin dediler. Bakara32

Ey Adem! Eşyanın isimlerini meleklere haber ver! Bakara 33

Firariyim

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Vaktaki Adem bunların isimlerini onlara haber verdi.
Size demedim mi ki, ben göklerin ve yerin gizliliklerini bilirim.
Açıkladıklarınızı da gizli tuttuğunuzuda bilirim. Bakara 33

Sizi yeryüzünde halifeler yapan O'dur... Fatır 39

....

Üst Alt