Yaptığım günahtan sorumlumuyum?

hasobam07

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleykum Öncelikle Arkadaşlar.
Ben bir gunah işledim bunun cezasını istemesemde başkası çekerse Gunaha girermiyim. Vicdanım el vermiyor açıkçası ne yapacağımı bilemedim.
Ben boyle olsun istememiştim. Ne yapayım birde ben çok kere tovbe bozdum tovbe ettim hep edip bozuyom ne yapmam gerek bilemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Selamün Aleykum Öncelikle Arkadaşlar.
Ben bir gunah işledim bunun cezasını istemesemde başkası çekerse Gunaha girermiyim. Vicdanım el vermiyor açıkçası ne yapacağımı bilemedim.
Ben boyle olsun istememiştim. Ne yapayım birde ben çok kere tovbe bozdum tovbe ettim hep edip bozuyom ne yapmam gerek bilemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Aleyküm selam.
Ben bu konularda uzman değilim ama bana sorarsan yani benim inancıma göre, o başkasından çok sen günaha girersin, çünkü onun günaha girmesine sen sebep oldun.
eğer af dileyecek bir durum varsa vijdanının sesini dinle hiç durma git af dileaassd..
Türkiyede yasaklar çiğnenmek için konmuştur ama tövbe bozulmak için değil birdaha hata yapmamak, günaha girmemek için edilir,
Yine bence sen git birgüzel boy (gusül) abdest i al, sonra iki rekat namaz kıl ve namazın sonunda aç ellerini rabbine yalvar bir daha günah işlemeyeceğine söz ver tövbe et, ve sayende kim günaha girdiyse ondan da af dile.

Not: Boy (gusül) abdesti alıpta kılınan namaz ve edilen dua ların daha çok sevabı vardır.

---

Âişe radıyallahu anhadan rivâyet edilmiştir:
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem gusleder, iki rekât (sünnet)i ve sabah namazını(n farzını) kılardı. Onun guslettikten sonra abdesti yenilediğini hatırlamıyorum. (Ebu Dâvûd, Taharet, 98)

---

Abdullah İbn Ömerden rivayet edildiğine göre, Resûlullaha gusül abdesti aldıktan sonra abdest almakla alakalı bir soru sorulunca O; hangi abdest gusül*den daha iyi olabilir? buyurmuştur. (Hâkim, Müstedrek, Taharet, hadis no: 103 (548).

Üst Alt