Yapmadığın birşeyi yaptım diye Yalan söylemek

mehmetaks

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Ekim 2019
Mesajlar
25
Tepkime puanı
17
Konum
Türkiye
Selamın Aleyküm ben kodlamayla ugrasıyordum. Cahilliğime geldi ve internette buldugum küçük bir oyunu ben yaptım diye soyledim ve facebook a indirme linki koydum. Ama sonra vicdanım rahat etmedi ve sildim facebooktan.Kul hakkına giriyormuyum?
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Aleykümselam. Tevbe et bir daha aynı hataya düşme. Yalan söylemek büyük günahlardandır. Yalanı yayınladığın yerde kendini tekzip et yani buraya yazdığını oraya da yaz. Oyun sahibini biliyorsan ondanda helallik istersin.
 

mehmetaks

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
6 Ekim 2019
Mesajlar
25
Tepkime puanı
17
Konum
Türkiye
Ben bu cahilliği yaptığımda facebook dışında arkadaşlarımada soylemiştim.Acaba doğruyu söylemesem ama konuyu birdaha konuşmasam yine günahım affolunurmu ? Zaten şu 1 haftadır yaptığım hataların farkına vardım ve düzeltmeye çalışıyorum.Acaba bana yalandan nasıl kurtulabileceğimi söylermisiniz ?
 

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Katılım
22 Şubat 2011
Mesajlar
7,015
Tepkime puanı
423
Değerli kardeşim bir günahın rahatsızlığından kurtulmanın en iyi yolu onun izlerini temizlemek ve birdaha aynı hatayı yapmamaktır. Biliyorsun af etmek Allah c.c nün kudretindedir. Biz kul olarak affeder mi yoksa etmez mi diye bir soruya cevap veremeyiz. Biz sadece gerekeni yapar affedilmesini umarız. Rabbimizin rızası ve gazabı nerde gizlidir tam olarak bilemeyiz. Onun için en doğrusu, nefsine ağır gelse de insan hatasını gidermek ve vicdanını rahatlatmak için elinden geleni yapmalıdır. En doğru kararı insanın vicdanı verir zaten.

Yalan söylemek konusunda ise; böyle bir alışkanlığın varsa bu kötülükten kurtaracak reçete bellidir. NAMAZ, DUA VE ZİKİR. BU üçlü insanı kötülüklerden alıkoyar.
Rabbimiz c.c Ankebût Suresi 45. Ayette çöyle buyuruyor; Sana vahyolunan kitabı güzel güzel oku ve namazı kıl, sahih namaz edepsizlikten ve uygunsuzluktan nehyeder ve her halde Allahın zikri en büyük iştir ve Allah her ne işlerseniz bilir.
 
Üst Alt