Yanlış anlaşılmadan dolayı aileler evlenmemize karşı çıktı

busradanis

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Hocam merhaba, ben erkek arkadaşımla evlenecektim fakat ayrı ev önerisinden dolayı onun ailesi tamamen karsı cıktı, benim ailemin, annemin bizim evliliğimize zarar getırecegını, mutlu olmayacagımızı soyledıler ve benim ailem kesinlikle onların düşündükleri gibi değiller ortada olmayan seylerı varmıs gıbı soyleyıp kendılerını o duruma ınandırdılar ve cocuklarına ya o kız ya da bız dedıler. Bende aılesını secmesını ıstedım ama cok uzuluyorum benı dınlemıyorlar, tepkılerı cok yuksek sevdıgım cocukta anne baba ahı almamak ıcın yanıma gelemıyor, bende zaten gonulsuz olsun ıstemıyorum, aılelerının yanlıs dusuncesı degıssın ıstıyorum ama elımden bırsey gelmıyor kendı aıleme de anlatamıyorum bu olayları caresiz kaldım. Sureklı Rabbıme dua edıyorum hayırlısıyla gercekler ortaya cıksın ıs tatlıya baglansın ıstıyorum. 5 yıla yakındır bu ınsanların ıcınde oldum, benı kızları gıbı sevıp gorduklerını soyledıler ama ılerde olabılecek ıhtımallerden dolayı somut olmayan gerceklere ınanarak bızı ayırdılar, benı dınlemeden sureklı dua edıyorum elımden gelen bu var sadece ne yapmam gerekıyor bana yardımcı olur musunuz.

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Merhaba efendim.
Sadece ayrı bir ev istenmesinden dolayı evlilik engellenmemelidir. Anne ve babalar bunun önüne geçmelidirler. Yani, bu gibi durumları, aileden ziyade evlenecekler bilir. Eğer gelin hanım, ayrı bir evde değilde, kocasının anne ve babasının bulunduğu bir evde evliliği onaylıyorsa, yapacak bir şey yoktur. Buradan yola çıkarak "mutlu olmazsın" sözleri ve tesbitleri doğru değildir. Evlenen bir hanım, mutlu olamayacağı bir şeyi onaylar mı..? Mümkün müdür..? Dolayısıyla, ayrı bir ev ya da beraber bir ev düşüncesi ailelerden çok gelin hanımı ilgilendiren bir durumdur.
Olayın bir de erkek ve onun ailesinin boyutu vardır. Eğer, gelin hanım ayrı bir ev istiyorsa, bunu da onaylayacak olan erkektir (damat.) Eğer erkek bunu onaylıyorsa, erkeğin ailesine de çok söz düşmez, düşmemelidir aslında. Erkeğin razı olduğu bir ameliyeye, ailenin karışması ve evliliği engellemesi doğru değildir.

Netice:

Ayrı bir ev mi, beraber bir ev mi..? Buna karar verecekler evlenenlerdir... Onlar nasıl istiyorsa, ev tanzim edilir.

NOT

Şu da unutulmamalıdır. Beraber bir ev derken, orada yaşayanların birbirlerine nikah olarak haram olanların bulunduğu bir ev olmalıdır. Bu olmazsa o zaman sıkıntı olur ki, işin burası da erkeği de, kadını da ve de aileleri de ilgilendirmez, İslam'ı ilgilendirir. :)
Eğer gelin hanım kocasının ailesinin evinde hayatını kuşanacaksa, orada kocasının anne ve babası olması pek sorun teşkil etmez. Lakin kocasının kardeşleri de o evi paylaşacaksa, devamlı dikkat ve tesettür üzere olmak, gelin hanımı biraz yorar diye düşünüyorum ki, günümüz dairelerin yapılışının İslam'la alakası olmadığı da düşünülürse, bu çok daha sıkıntılı olan bir durum olur.
Buna dikkat etmek gerekir...

İnşallah, kararlarınıza aileler sayılı olurlar ve sizler de sevdiğinizle evlenirsiniz. Selamlar.

NOT

"Arkadaşım" ifadeleri bizim dairenin içerisinde olmaması gerekir. Ama toplum İslami bir toplum olmayınca bunun da ötesine geçemiyorsunuz. Erkek ve kadın arkadaş oluyor, sanki aynı anne ve babanın çocukları imiş gibi beraberce dolaşıyorlar, konuşuyorlar, geziyorlar vs. İslam bunu yasaklar.

Üst Alt