Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yalnız Allah Bilsin
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23817" data-attributes="member: 1208"><p><strong><span style="font-family: 'Verdana'">Yalnız Allah Bilsin</span></strong></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Büyüklerden bir zat, ahaliden para toplamak istedi, düşmana karşı tedbir almak, bazı mevkileri tamir ve tahkim için... Hak bu parayı vermedi. o büyük zat, bundan mahzun oldu ve ağladı. Geceleyin, yatsı namazından sonra birdenbire bir adam peydahlandı ve o büyük zatın önüne bir kese içinde iki bin akçe bıraktı ve dedi. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Bu parayı dilediğiniz işe sarfediniz!... </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Bu meçhul insan, Ebu Amr... O büyük zat parayı kabul ve ona iyi dualar etti. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Sabahleyin o büyük zat, dostlarından ve yakınlarından ibaret bir kalabalık topladı, keseyi meydana çıkardı ve sevinç içinde: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Biz, dedi; Ebu Amr hakkında çok ümide düştük. dün gece bana, müslümanların kendilerini düşmana karşı müdafaa etmeleri için iki bin akçe getirdi. Allah iyiliğin karşılığını versin. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Birdenbire Ebu Amr'ın kalabalık içinde doğrulduğu görüldü. Ebu Amr haykırdı: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Dün gece size verdiğim para anneme aitti. Annem paranın bu işe sarf olunmasına razı değildir. Lütfen bana iade ediniz ki, ben de kendisne vereyim!... </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Büyük zat hemen elini keseye atıp Ebu Amr'a uzattı. Ebu amr keseyi aldı, uzaklaştı. </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">Yine akşam, gece, yatsı namazından sonra... O büyük zat odasında bire köşeye çekilmiş düşüncede... Yine Ebu amr birdenbire peydahlanıyor... Yine elinde aynı kese ve kesenin içinde iki bin akçe... Ebu amr parayı o büyük zatın önüne koyuyor ve fısıldıyor: </span></p><p><span style="font-family: 'Verdana'">- Parayı getiriyorum ve sizden tek bir şey rica ediyorum: Bu parayı o türlü sarfediniz ki, ikimizden başka kimse birşey bilmesin... Onun nereden geldiğini yalnız Allah bilsin....</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23817, member: 1208"] [B][FONT=Verdana]Yalnız Allah Bilsin[/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana][B][/B][/FONT][FONT=Verdana][B][/B][/FONT][FONT=Verdana][/FONT][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana][/FONT][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][B][FONT=Verdana][/FONT][/B][FONT=Verdana]Büyüklerden bir zat, ahaliden para toplamak istedi, düşmana karşı tedbir almak, bazı mevkileri tamir ve tahkim için... Hak bu parayı vermedi. o büyük zat, bundan mahzun oldu ve ağladı. Geceleyin, yatsı namazından sonra birdenbire bir adam peydahlandı ve o büyük zatın önüne bir kese içinde iki bin akçe bıraktı ve dedi. [/FONT] [FONT=Verdana]- Bu parayı dilediğiniz işe sarfediniz!... [/FONT] [FONT=Verdana]Bu meçhul insan, Ebu Amr... O büyük zat parayı kabul ve ona iyi dualar etti. [/FONT] [FONT=Verdana]Sabahleyin o büyük zat, dostlarından ve yakınlarından ibaret bir kalabalık topladı, keseyi meydana çıkardı ve sevinç içinde: [/FONT] [FONT=Verdana]- Biz, dedi; Ebu Amr hakkında çok ümide düştük. dün gece bana, müslümanların kendilerini düşmana karşı müdafaa etmeleri için iki bin akçe getirdi. Allah iyiliğin karşılığını versin. [/FONT] [FONT=Verdana]Birdenbire Ebu Amr'ın kalabalık içinde doğrulduğu görüldü. Ebu Amr haykırdı: [/FONT] [FONT=Verdana]- Dün gece size verdiğim para anneme aitti. Annem paranın bu işe sarf olunmasına razı değildir. Lütfen bana iade ediniz ki, ben de kendisne vereyim!... [/FONT] [FONT=Verdana]Büyük zat hemen elini keseye atıp Ebu Amr'a uzattı. Ebu amr keseyi aldı, uzaklaştı. [/FONT] [FONT=Verdana]Yine akşam, gece, yatsı namazından sonra... O büyük zat odasında bire köşeye çekilmiş düşüncede... Yine Ebu amr birdenbire peydahlanıyor... Yine elinde aynı kese ve kesenin içinde iki bin akçe... Ebu amr parayı o büyük zatın önüne koyuyor ve fısıldıyor: [/FONT] [FONT=Verdana]- Parayı getiriyorum ve sizden tek bir şey rica ediyorum: Bu parayı o türlü sarfediniz ki, ikimizden başka kimse birşey bilmesin... Onun nereden geldiğini yalnız Allah bilsin....[/FONT][FONT=Arial Narrow][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Yalnız Allah Bilsin
Alt