Ya ibret alırsınız ya ibret olursunuz

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
gulveyagmur.jpg

Ya ibret alırsınız, ya ibret olursunuz. Tercih sizin!
Bazen hiç hesapta olmayan durumların içine çekiliveririz. Hayal bile etmediğimiz olayları yaşarken buluruz kendimizi..
Şüphesiz herkesin olduğu gibi benim de kendimce bir planım vardı ama Allah’ın da benim, bizim için de bir planı vardı! Ki, o öyle bir plandı ki en güzeli ,en hayırlısı idi...

Her ilişki,,her olay,her insan, farklı bir yönümüzün aynasıdır. Ve bizler de onlar için birer aynayız.
Farkındalığımız yükseldikçe, durumları ve ilişkileri ,hayati yaşarken, kendimizi ve yaşanılanları gözlemlemeye başlarız.
Ve eğer yaşadıklarımıza idrak ve hikmet ile bakabilmeyi başarırsak, o ilişki ya da o olay ve insani ,kendimizi ancak o zaman anlıyabiliriz..

Hayatıma girip çıkan her insanın,benim ihtiyacım olan birer öğretmen olduğunu farketiğimden beri,
hiç bir hayalkırıklığı yaşamadan dersimi alıp yoluma devam ediyorum.Onlara hayatıma anlam katıp bana yaptıkları katkı için teşekkür ediyorum...

evet ibret alinacak olan mesele;islamda evladlik yok diye buyuran Rabbim bizi bizden daha iyi biliyor ve seviyor!!
bunu evladlik alınca iman ettim!!
evladlık olduğunu söylüyorsun ve mesele bitmiyor, işte aslında mesele, mücadele, ruhen kabulenme ,sorgu ve cevapsız sorular kördüğümü, beyindeki dağınıklık,o zaman başlıyor...

Çocuğun bunu derhal anlamasını ,Kabul etmesini, kaderi ile barışmasını,hazm etmesini bekliyemezsiniz ,
Siz olsanız bunu hemen Kabul edebilirmiydiniz.......?

Zaman ile büyüdükce kafasina, kalbine takilan sorulari olacaktir!!her soru sorduğunda;
aklen, idrak, fizyolojik ve duygusal yaşına uygun açıklamalar tekrarlanmalıdır...
it has to make a sense...........
yani sorularina cevap verirlen aklen,makul ve mantıklı,bir sebebi bir açıklaması olmalı !! yoksa if it doesn't make a sense aklen,makul ve mantıklı bir açıklama yapamazsam onu aklen ,vicdanen ve ruhen ikna edemezem, ikna olmazsa!!
o An`a hayattı, boyunca takılır ,hapis kalır,kilitlenir!!ileriye hiç gidemez hiç bir zaman tam bir birey, tam bir insan, tam bir baba, anne, evlad, sevgili, eş olamaz!!

Hiç kimse, sınanmadığı imtihanın yada günahın masumu ,yada kahramani değildir..imtihan edilmeden gazel okuyup nasihat vermesin....yazmak yetmiyor yaşamak gerek..........
Her korku,endişe,öfke, kırgınlık,,cevapsız sorular,ayaklarınızda,Bir zincir,kollarınızda bir kelepçe,beyninizde bir kördüğüm...

tozduman

Moderatör
Moderatör
Selamun Aleykum ablacığım La Tahzen İnnallahe !
evet ibret alinacak olan mesele;islamda evladlik yok diye buyuran Rabbim bizi bizden daha iyi biliyor ve seviyor!!
bunu evladlik alınca iman ettim!!
Abla islamda olmayan şeyler var ama akıl var kalp var öyle değilmi ?
Ben de olsaydım sizin gibi yapardım vıcdanım Allaha olan inancım kabul etmezdi .
Hayatımıza giren her insan evet dedıgınız gibi hep bir görevı var bızı bır yerlere taşıdılar bız de onları bır yerlere taşıdık vakti gelıncede yollarımız ayrıldı . Ben bunu gecen sene idrak edebildim .

Çocuğun bunu derhal anlamasını ,Kabul etmesini, kaderi ile barışmasını,hazm etmesini bekliyemezsiniz ,
Siz olsanız bunu hemen Kabul edebilirmiydiniz.......?

Ablacıgım biz henüz kendımızle yüzleşemiyor hatalarımızdan ders alıp kabullenemıyoruz Allah hepımıze yardım etsin hiç kolay değil. Ama yusuf un o bu yaşda ki aklı benı hayrete düşürüyor. Yusuf bir çok insanı geride bırakacak azalara sahip MAŞALLAH !

Hiç kimse, sınanmadığı imtihanın yada günahın masumu ,yada kahramani değildir..imtihan edilmeden gazel okuyup nasihat vermesin....yazmak yetmiyor yaşamak gerek..........
Her korku,endişe,öfke, kırgınlık,,cevapsız sorular,ayaklarınızda,Bir zincir,kollarınızda bir kelepçe,beyninizde bir kördüğüm...

Abla bu satırlarını gözlerim dolu dolu okudum o kadar doğru ki . Susuyorsunuz yutuyorsunuz ama siz yaşıyorsunuz aklınız ve kalbınızle haklısınız.
Ama yusuf Allahın rahmetıne vurulmuş bir çocuk başında koruyucu annelık yapan aklı başında bır anne bır hanıım mümin var . Allah ona yardım etsın ıkınızede yardım etsın.
Ikınızınde ellerınden öpüyorum ve sizi çok takdir ediyorum. Anlıyorum da empati kurunca zor ama siz çok güçlü bir kadınsınız hayatımda gördüğüm en güçlü hanımsınız.
MaşALLAH SubhanALLAH.
Yusuf bu durumu aşacak ablacıgım ben çok güzel hissedıyorum yusuf ile ilgili

ihvan

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Şunu unutuyoruz sanırım:
Kimsesizlere, yetimlere, çaresizlere, yalnız kalanlara bakmak, onları giydirmek ve onlarla ilgilenmek, onlarla beraber olmak ve onları madden ve manen faydalandırmak da Allah'ın bir emri Peygamber'in de bir sünnetidir.
Farklı yerde de ifade ettim özür de dilerim,
Evlatlık yoktur derken, "yalnız"lara sahip çıkmayalım da demiyoruz...
Ailenizin içerisinde var olan "yalnız"ı da bu manada değerlendiriniz..!!!
Adınıza seviniyorum, ne kadar hoş..!!!
Bir şeyi ifade ederken, yanlış anlaşılmaktan ve sizleri üzmekten korkarım...
Dua ile...

Üst Alt