Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Vişne Reçeli..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 24591" data-attributes="member: 1043"><p>Malzemeler:</p><p>* 1 kg vişne,</p><p>* 2 kg şeker,</p><p>* 2 bardak kadar su,</p><p>* yarım limon suyu.</p><p>Vişne Reçeli Yapılışı:</p><p>Öncelikle vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım. Sonra tenceremize şekeri ve suyu koyarak kaynatalım. Şerbetimiz koyu bir kıvama geldiğinde vişnelerimizi ilave edelim. Vişneler ile birlikte 10 dakika kadar kaynayınca kıvamına bir bakalım. Bunun için cam bir tabak içerisine 1 damla reçel damlatalım. Eğer top şeklinde kalıyorsa olmuştur. Eğer çok dağılıyorsa biraz daha kaynatmak gerekir. Reçelin kıvamını anlamak için mükemmel bir yöntemdir. Tırnağına damlatanlarda vardır. Fakat elinizi yakabilirsiniz bu nedenle en sağlıklısı cam tabağa damlatmaktır. Aynı sonucu verir. Güzel bir reçelin sırrı kuvamıdır. Çok kaynatırsanız reçelimizin rengi koyulaşır ve tadı buruklaşır. Meyveleri sonradan katmamızın nedeni, meyvelerin ezilmemesi ve kokusunu ve tadını daha iyi vermesi için sonra katılır ve meyveyle beraber çok kaynatılmaz. Limonunu son 5 dakikada ilave edebilirsiniz. Vişne reçelimiz mis gibi vişne kokusu ve lezzeti ile çok leziz bir reçel olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 24591, member: 1043"] Malzemeler: * 1 kg vişne, * 2 kg şeker, * 2 bardak kadar su, * yarım limon suyu. Vişne Reçeli Yapılışı: Öncelikle vişnelerimizin çekirdeklerini çıkartalım. Sonra tenceremize şekeri ve suyu koyarak kaynatalım. Şerbetimiz koyu bir kıvama geldiğinde vişnelerimizi ilave edelim. Vişneler ile birlikte 10 dakika kadar kaynayınca kıvamına bir bakalım. Bunun için cam bir tabak içerisine 1 damla reçel damlatalım. Eğer top şeklinde kalıyorsa olmuştur. Eğer çok dağılıyorsa biraz daha kaynatmak gerekir. Reçelin kıvamını anlamak için mükemmel bir yöntemdir. Tırnağına damlatanlarda vardır. Fakat elinizi yakabilirsiniz bu nedenle en sağlıklısı cam tabağa damlatmaktır. Aynı sonucu verir. Güzel bir reçelin sırrı kuvamıdır. Çok kaynatırsanız reçelimizin rengi koyulaşır ve tadı buruklaşır. Meyveleri sonradan katmamızın nedeni, meyvelerin ezilmemesi ve kokusunu ve tadını daha iyi vermesi için sonra katılır ve meyveyle beraber çok kaynatılmaz. Limonunu son 5 dakikada ilave edebilirsiniz. Vişne reçelimiz mis gibi vişne kokusu ve lezzeti ile çok leziz bir reçel olacaktır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Tatlılar
Vişne Reçeli..
Üst
Alt