veysel karani zikri

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamun Aleyküm

Euzübillahimineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr
Allah'ın ve Resulü'nün selam ve bereketi üzerinize olsun ey hane halkı!Veysel Karani,Üveyslik istikametinde yapılan zikirden bahsetmek istiyorum sabah ve akşam yapılıyor zikri ilk duyduğumda ruhçuluk ile ilgili olabilir mi diye düşünmüştüm fakat sonra kuran ve sünnet doğrultusunda incelediğimde yanlış bir düşünce olduğuna karar verdim zikir şu şekilde:

"Bismillâhirrahmânirrahîm.

HAZIRLIK :

Sessiz olmalıdır. (Yüksek sesle değil, kendi duyacağın kadar sesle olmalı.)
Yalnız olunmalı. (Müsaitseniz)
Kimin huzurunda olduğunu unutmadan, edepli-terbiyeli olunmalı.
Mutlaka abdestli olunmalı.
Gündüzün aydınlığında ve akşamın karanlığında olmak üzere (sabah ve akşam) günde 2 kere yapılmalıdır.
Mutlaka şu saatte yapılacak diye zaman belirtilmez. Kişi kendini hazır hissettiği zamanda gerçekleştirilir. Ama yatarken ve sabah namazının öncesi ve sonraları en uygun zamanlardır. Herkesin uykuda olduğu zamanda Rabbimiz; ”Kulum herkes gaflette iken Beni ve Resulümü andı.” der ve zikir sahibini çok sever.
UYGULANMASI :

EÛZU BİLLAHİ MİNEŞ-ŞEYTÂNİRRACîM. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHîM.
100 DEFA TEVBE ESTAĞFURULLAH (Arapçasını da söyleyebilirsiniz.)
–Başında Besmele Olmadan– EN AZ 132 DEFA SALAT-I ŞERİFE (Daha fazla sayıda söyleyebilirsiniz, sayı sınırı yok.)
–Başlarında Besmeleyle– 11 İHLAS SURESİ (Kul Hüvallahu) ve 1 FATİHA SURESİ ( Elham )
Hediye : “Allah’ım okuduğum surelerin ve salavatların sevabını; Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa SAV mübarek ruhlarına,ehl-i beytine,ashabına,yüce âlisine,salih kullara,hızır a.s ve sevdiği evliyalara,himmet eden sultanlara,ders veren hocalarımıza,onların hocalarına ve üveyslere hediye ettim. Amin.”
1 Kere EÛZU BİLLAHİ MİNEŞ-ŞEYTÂNİRRACîM. BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHîM.
EN AZ 100 DEFA “LA İLAHE İLLALLAH” (Daha fazla sayıda söyleyebilirsiniz, sayı sınırı yok.)
***Not: Zikri bitirdikten sonra 11 ihlas ve 1 Fatiha okunmayacaktır…***

burada ruhçulukla ilgili bir anlayış var çünkü bu yola girenlerde bir takım haller oluşabiliyor tabi ki Allah verirse oluyor kişi bir takım ilahi kokular duyabilir bu kokular cennetteki Misk Dağından geliyormuş namazda, rüyada perdeler kalkabiliyormuş bu halleri yaşadığını söyleyenler var şimdi zikri yaparken gelecek haller bizi ilgilendirmemelidir eğer Allah "ol" derse, bu haller herhangi bir zaman da olabilir faziletiyle ilgilenmemeliyiz eğer ilgilenirsek şeytan vesvese verir "ya o hale girersen" diye kardeşim Allah, en hayırlısını versin girersek gireriz yani Allah sana cennetten Misk Dağı kokularından bazı kokuları seccadene getirirse ne olabilir yani? faziletiyle ilgilenirsen şeytan ve nefs bu zikre başlamaman için uğrabilir ters tepebilir amacımız Allah'ın bizden memnun olmasıdır her türlü şerden Allaha sığınırım

“Şurası muhakkak ki, bazan kalbime gaflet çöker. Ancak ben Allah'a günde yüz sefer istiğfar eder (affımı dilerim).”

“İstiğfar eden kimse günde yetmiş kere de tevbesinden dönse günahta musır sayılmaz.”

“Üzerime salavat getirirseniz, Allah ta sizin üzerinize salavat getirir.”

“Amellerin kıymetlisi La İlahe İllallah demektir.”

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm Allah razı olsun güzel ve faydalı bir konu...Bende güzel kendimden düşündüğüm bir salavat çeşidi söyleyebilirmiyim? Her sabah ve akşam yada istediğiniz zaman euzu besmele çekip de ''Ey yerin göğün ve kainatın yaratıcısı olan Rabbim,hamd ancak sanadır,dönüş yalnız sanadır.İlk yarattığın insan Adem a.s dan son olacak olan insana kadar olan bütün insanların saç tellerinin sayısı adetince salavat ve selam peybamber efendimiz Hz Muhammed s.a.v hazretlerinin üzerine olsun,sen kabul eyle Rabbim yarattıklarının sayısını ancak sen bilirsin Allah'ım sen kabul et yarabbim.'' dersem de kabul olur mu? arkadaşlar.

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
selamın aleyküm allah razı olsun güzel ve faydalı bi konu...bende güzel kendimden düşündüğüm bir salavat çeşidi söyleyebilirmiyim her sabah ve akşam yada istediğiniz zaman euzu besmele çekipte ey yerin göğün ve kainatın yaratıcısı olan rabbim,hamd ancak sanadır.dönüş yanlız sanadır.ilk yarattığın insan adem a.s dan son olacak olan insan,a kadar olan bütün insanların saç tellerinin sayısı adetince salavat ve selam peybamber efendimiz hz.muhammed s.a.v hazretlerinin üzerine olsun.sen kabul eyle rabbim yarattıklarının sayısını ancak sen bilirsin allah,ım c.c sen kabul et yarabbim derim. dersemde kabul olurmu arkadaşlar.

aleyküm selam
en güzel salavatlardan birini kendinize vird edinmişsiniz fakat salavatta peygamber efendimizin (Allah ona salat ve selam etsin) ailesini, sahabelerine de salat ve selam gönderirseniz daha kapsamlı olacağını düşünüyorum kabul olup olunmayacağını biz bilemeyiz Allah bilir amacımız Allah'ın memnunluğunu kazanmak
selametle

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm ben bir tane Örnek verdim tabi ki o kutlu insanlara Peygamberimiz i gören dinleyen onu görüp sevdalanan ashabına sahabelerine ehlibeytine gelen ve gelecek olan ümmetine salatı selam olsun tabi ki onlara da salat ediyorum ama yanlışım varsa düzeltin beni lütfen Allah razı olsun.

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
aleyküm selam gökhan kardeşim estağfirullah kardeşim inşallah zikre devam edersin yatsı namazında Rabbim lavanta kokusunu bana lutfetti namazda genellikle her secdeye gittiğimde hissettim o kokuyu dünyada böyle bir koku yok benzetme sanatını kullanabilirsem lavanta diyebilirim ancak dünyada bu kokuyu hiç bir çiçek veremez bu hissi de hiç bir nefsani eylem yaşayamaz kalbim Allah, Allah diye zikre başladı ne lütuftur Rabbim! unutulmuş bir sünnettir yerine getirelim inşallah Allah en hayırlısını versin Allahın ve resulünün selam ve bereketi üzerinize olsun Rahman'a emanet olun...

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Allah c.c hikmeti çok büyük ne mutlu sana bu mertebeleri görüp yasiyosun insaallah allah c.c bizlerede kısmet eder

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
veysel karani

İki cihan güneşi Peygamperimizin salavatullahi aleyhi ve selamuhu Efendimiz Hazretleri, Üveysi
Karni Hazretlerinin mehdinde :" Yemenden bana Allah aşkının kokusu geliyor" buyurmuştur.
Resuli Ekrem Efendimiz buyurdular:

"Kıyamet gününde yetmiş bin melaike halk olunacak, Üveys onların arasında
cennete girecek, hiç kimse onu bilmeyecek. Zira dünyada mahfi ibadet ettiği ve
kendisini halktan gizlediği ahrette onu kimse bilmeyecektir." Hak Teala buyuruyor:
" Benim velilerim kubbelerim altında gizlidir. Onları benden başka kimse bilmez".
Şöyle rivayet olunur: Habibi Zişan efendimiz kıyamet gününde : "Ya Rabbi Üveysi isterim " diye
niyaz edince, Vacib Teala "dünyada görmedin, burada da gizli duruyor" hitabıyle cilvei
rabbaniye olacak. Üveys hürmetine Rebia ve Mudai kabilesinin koyunlarının tüyü adedince
günahkar ümmeti Muhammed'e şefaat edilecektir. ( Bu iki kabile arab içinde en çok koyunları
olandır).
Sahabei Güzin Resulullah Efendimize Üveys'in nerede olduğunu sual etiler:
"Yemen Vilayetinin Karn Köyündedir" buyurdu.
"Ya Resulullah Üveys Zati Risaletpenahilerini gördü mü?"
"Gördü velakin zahirde görmedi." Buyurdu.
"Bu nasıl aşıktır dediler, sizi görmüyor." Efendimiz:
"İki sebebi var, birisi hal galebesinden, ikincisi şeriat azametinden, yani gözleri görmeyen bir
annesi var evi yalnız bırakıp gelmedi. Şeriat emrini tuttu, annelik hakkına riayet etti."
Üveys deve güderdi. Hakkını alıp anasına ve infak edeceği kimselere verirdi. Sahabilerin:
"Biz onu görmeyecek miyiz? Suallerine:
"Ebubekir görmeyecek ama Ömer ve Ali görürler buyurdu. Allah'ın inayetiyle sevgili
dostları cemi günahlardan sakınıp, Hak Teala Hazretlerinden korkup, gizli ibadet
edenlerdir. Resulullah Efendimiz ahrete teşrif buyururken Hz. Ömer ve Ali'ye mubarek
murakkaını (Hırka) Üveys Hazretlerine götürmelerini vasiyet ve Hz Üveys'i tarif buyurdular:
Gövdesi kıllıdır, sağ elinin ayasında ak duran, bir akça kadar ben vardır. Benden selam edin,
Murakaı giysin ümmetlerime dua kılsın.
Efendimiz, dünyadan ahrete teşrifleri saadetlerinden sonra Hz Ömer ve Hz. Ali kufe şehrine
geldiler. Hz. Ömer hutbesinde:
"Ey Necit kavmi, Yemen şehrinin Karn köyünden kimse var mıdır? Bir ihtiyar varmış, suallerine
cevaben Üveys için " Bir deli divane deve güder, halka karışmaz, Armne deresinde bulunur.
Viraneler içine gider, dünyada hiç şadıgam bilmez. Herkes güler o ağlar. Bazan da halk ağlar, o
güler," denilince Hz. Ömer: "Görmek isterim" dedi.
Hz Ali ile beraber ziyaretine gidip, kendisini namazda, develerini de –Hak Teala emriyle- bir
melek tarafından güdülü buldular. Namazdan fariğ olunca Hz Ömer huzuruna gidip ikram ile
selam verdi. Üveys, Hazretin selamını aldı. Ömerul Faruk ismini sual etti.
"Abdullah" (yani Allah'ın kuluyum) dedi. Hz. Ömer:
"Küllüna Abdulllah (Yani hepimiz Allahın kuluyuz) mahsus adın nedir? Deyince:
"Üveys'tir " dedi.
Hz Ömer'in talebiyle sağ elinin içindeki beyaz nuru gösterdi. Hz Ömer:
"Ya Üveys peygamberler ulusu Muhammed Mustafa sana selam kıldı, ümmetime dua ve şefaat
kılsın" dedi. Üveys cevaben:
"Sen dua etmeye layıksın" buyurunca Hz Ömer:
"Ben dua ediyorum amma Hz. Resul size vasiyet etti ve ham de mubarek murakka'ını gönderdi.
Alıp giysin, ümmetime dua etsin diye vasiyetleri var" deyince, Üveys murakka'ı şerifi aldı öptü,
yüzüne gözüne sürdü.
"Siz burada durun" diyerek yanlarından ayrıldı. Murakka'ı yere koyup mubarek yüzünü toprağa
vurdu, yalvarmaya ağlamaya başladı. " İlahi bu murakka'ı sevgili peygamberimiz Muhammed
Mustafa SAV efendimiz, Ömerul Faruk ile Aliyyul Murtaza'yı ben zayıf kulunu şef'i tutarak
göndermiş. Ümmeti Muhammed'in hepsini bağışlamayınca murakka'ı giymem "Bariye
münacatında hitab-ü izzet geldi "Şu kadarını sana bağışladım, murakka-ı giygin"
"Ya Rabbi küllüsünü bağışlamayınca giymem "dedi. İşte münacat eder ve hitabı izzeti işitirdi.
Hazreti Ömer ve Hazreti Ali, Üveys'in nereye gittiğini taharri için etrafı araştırmaya çıktılar.
Hazreti Üveys'in yanına kadar vardılar. Üveys:
"Ah niçin geldiniz? Rabbimiz yalvarıyordum. Ümmeti Muhhamed'in hepsini bağışlamayınca
murakkaı giymeyeceğim Ya Rabbi diye münacat ediyordum. Sabr edemediniz" dedi. Hz Üveys
Murakkaı giydi "Lutfu keremi ile Sübhani ile Rebia ve Mudai kabilelerinin koyunlarını tüyü
adedince ümmeti Muhammed Avf ve mağfiret buyurulmuştur inşallahurahman" dedi. Hz Ömer
ve Hz Ali Üveys Hz lerine Risaletpenah efendimizi niçin görmediğini sordular. Cevaben Üveys
buyurdu:
"Ben suret gözüyle görmedim, velakin muvafakat eyledim. Muvafakat eylemek dindendir" dedi.
Hz Ömerül Faruk ve Aliyyul Murtaza Üveys'in dostluğunu ve sevgisini gördüler. Hz Habibullah'a
biz aşk ve muhabbet ile dostluk edemedik diye ağlaştılar. Zira Uhud harbinde kafirler Sav
Efendimizin dişini kırdılar diye Hazret, ağzındaki dişlerin hepsini sökmüştü. Hz Ömer,
Üveys'ten dua taleb etti.
"İman içinde meyl olmaz, herdem dua ederim" dedi. Hz Ömer Üveys'e bir miktar akçe vermek
istedi.
"Deve gütmekten aldığım yetişiyor" deyip reddetti ve Hz Ömer'e mühim öğütler verdi,
makamlarına dönüp kıyamet yakın olduğundan hazırlıklı olmalarını tavsiye etti. Avdet eylediler.
Fakat karn köyünde Üveys bilindi. Hürmet ve izzeti gittikçe arttığı için Hz Üveys oradan çıktı ve
Kufe^ye gitti. Bir daha onu kimse görmedi. Yalnız Herem bin Hayyan Üveys'in derecei
mertebesine aşık olarak vasfını işittiği için Fırat ırmağında abdest alırken tanıdı. Selam verdi ve
mubarek elini öpmek istedi. Vermedi.
"Ya Üveys (Rahiemkallah ve gafara lek) nereye gidersin? Diye ağlamaya başladı. Taat ve
riyazından benzi sararmıştı. Üveys dahi ağladı ve dedi ki:
"Hayyekallah ve Herem bin Hayyan sen nasılsın, bu dünya zahmetlerinden? Herem dedi:
"Ya Üveys beni görmüş değilsin, ismimi, babamın ismini nereden bildin?" Üveys :
"Müminlerin canı birbirini bilir" dedi. Herem bin Hayyan:
"Bir hadis rivayet eyle" dedi.
"Ben ne müftyüm ve ne de muhaddisim" deyince bir nasihat taleb eyledi.
"Bari bir ayeti Kur'an oku da dinleyeyim "dedi. Üveys euzu besmele çekti. Ağladı Surei Duhanın
37-41 ayetinin sonuna kadar okudu. Bir kez ah eyledi:
"Ey Hayyan oğlu seni buraya kim getirdi?"
"Seninle yoldaş olayım ve senin muhabbetinde dinleneyim diye geldim". Üveys:
"Allah ile işi olanın başkasında muhabbeti olmaz, zinhar Hak ile huzurunu sıkı tut ki ancak
dinlenmek onun sohbetindendir." Dedi. Hayyan biraz nasihat istedi.
"Onu göz önünden ayırma ve harama bakma, asi olursun. Bunları ehemmiyetsiz bilip laubali
durur isen Cenab- Hakkın gazabına uğrarsın" deyince biraz daha söylemesini istedi. Buyurdu ki:
"Bu sözler sana yetişmez mi? Adem baban idi, Havva anan idi. Nuh, İbrahim Halil, Musa, İsa ve
Muhammed Mustafa (salavatullahi Taala aleyhim ecmain) hep alem onun dostluğuyla yaratıldı.
Bunlar öldükleri gibi ben, sen de ölürüz " dedi ve:
"Ya Ömer, ya Ömer diye seslendi, Hayyan:
"Rahimekallah yoksa Ömer dahi öldü mü, diye sordu:
"Ömer dahi dünyadan bugün gitti, Rabbim bana bildirdi. O benim karındaşım, dostum idi dedi.
Ruhuna dua okudu ve salavat verdi ve dedi ki:
"Sana öğüdüm daima Kuran'ı Kerim hükümlerini ileri tut ve salah ehlinin yolundan çıkma,
yoksa dinsiz olursun. Allah'ın azablarına giriftar olursun" sonra dua etti "Ya Herem artık sen
beni, ve ne de ben seni göreceğim, sen duadan unutma ben seni duadan unutmayayım" dedi
gitti. Hayyan ardınca baka kaldı.
Hazreti Rebi naklediyor: "heves edip Üveys' görmeğe gittim. Kuşluk namaz kılıyordu. Fariğ
olunca tesbihle meşgul oldu. Tamam deyince selam vereyim dedim. Hiçbir tarafa bakmadan
öğle namazını kıldı. Böylece üç gün bekledim. Fasılasız namazdan fariğ olmadı ve hiç yemedi,
içmedi uyumadı. Dördüncü gece münacatını dinledim. Hak Teala'ya yalvarıyordu. "İlahi sana
sığınırım. Çok uyur gözden ve çok yer karından." Bu sözleri işittim, bana bu öğüt yeter dedim.
Üveys Hz. ömrü içinde bir gece yatıp uyumadı. Gece olunca "bu gece leyletülkıyam" diğer gece
haza "leyletülrüku" ve diğer gece "leyletulsücud" der yani bu gece, ol gece derken sabaha kadar
başını secdeden kaldırmadı. Sordular:
"Namazda huşu nedir?"
"Namaz içindeyken süngüyle vurup öbür yanından çıkarsalar bile duymamaktır."
Buyurdular ki: Her kim üç nesneyi severse şeytan onu çabuk azdırır: hoş yemek, hoş giymek ve
kadınlarla oturmak.
Üç gün aç kalan Üveys yol üzerinde bir altın gördü, birisi düşürmüştür diye almadı. Min
tarafillah yoluna taze Otlar düşürüldüğü halde koyunların hakkı deyip almadı ve bir koyun gelip
ağzında ot getirdi. Gıdasıdır deyip almadı. Fakat koyun lisana gelip Allah Teala ve Tekaddes
Hazretlerinin emriyle getirdiğini söyledi ve kayboldu.
Allah'u-alem. Veysel Karani Hz. leri, Hz. Ali ve Muaviye cenginde Mürteza (Keremallahu veche)
leşkelerinde idi. Şehid ettiler (Tezkiret-ul Evliya
Feridüddin-i Attar)

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm dün gece sahura kalktım.sabah namazımı kılarken secdede burnuma o koku geldi tarif edemem kokuyu ama bugün secdede o koku yok secdeyi komple kokladım yok inşallah yine koklamak kısmet olur...

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Aleyküm selam kardeşim
mübarek olsun :)
koku ne tür bir koku acaba? duyduğun kokunun kimin kokusu olduğunu söylemeye çalışırız zikri devam et belki o kokuyu bir daha 3-4 ay duyamayacaksın
"belki!" Allah seni imtihan edecek aman ha! koku uğruna değil Allah rızası için...
Allah, lütufkardır daha bir çok güzellik olabilir ihlaslı olalım.
Allah size en hayırlısını versin.
Allahın ve Resulünün selamı ve bereketi üzerinize olsun!
selametle...

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamın aleyküm kokuyu çözemedim hala ama bir çiçek kokusu gibiydi. tabikide allah rızası için ibadetlerimiz. herşeyimiz onun için. ancak ve ancak o izin verirse olur böyle kerametler onun rızasını kazanmadan mümkünmü ki o yüzden ilk önce allah rızası için sonra da peygamber efendimiz s.a.v ve sahabeler ve evliyalar ve ehli beyt için salatu selam olsun hepsine milyonlarca kez. allah herkesin gönlüne göre versin inşallah.

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
mübarek olsun

Kerem123

Yeni Kardeşimiz
Üyemiz
Ondan sonra Peygamber evliya sahabeler evliya için filan demişsin şirk değil mi

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim hiclik;paylaşımların için Allah cc sonsuz razı olsun senden, bu üveysilik ile ilgili forumumuza daha öncede kardeşlerimiz gelip bizi bilgilendirmişlerdi ve onlarla bende başlamıştım bir kaç kere yaptım ama sonra devam edemedim bu zikirlere paylaşımlarını okuyunca içime yeniden ama artık devam etmek için dün gece bir ilham geldi özellikle Veysel karani hz, efendimiz sav hırkasına kavuşunca sanki hırkası bana da o an geldi gibi duygulandım ve efendimize özlemim arttı.Dua edin de bende kararlı olarak başlayıp zikirlere devam edebileyim gerçekten buna ihtiyacım var. Allah cc daha yakın olabileceğim bana da kolay olacak kapı ,yol, pencere arıyorum,inşallah üveysilik yolu ile adımlarım çoğalır mesafe kat edebilirim.Selametle Rabbül alemine emanet olun inşallah....

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamün aleyküm kardeşim hiclik;paylaşımların için Allah cc sonsuz razı olsun senden, bu üveysilik ile ilgili forumumuza daha öncede kardeşlerimiz gelip bizi bilgilendirmişlerdi ve onlarla bende başlamıştım bir kaç kere yaptım ama sonra devam edemedim bu zikirlere paylaşımlarını okuyunca içime yeniden ama artık devam etmek için dün gece bir ilham geldi özellikle Veysel karani hz, efendimiz sav hırkasına kavuşunca sanki hırkası bana da o an geldi gibi duygulandım ve efendimize özlemim arttı.Dua edin de bende kararlı olarak başlayıp zikirlere devam edebileyim gerçekten buna ihtiyacım var. Allah cc daha yakın olabileceğim bana da kolay olacak kapı ,yol, pencere arıyorum,inşallah üveysilik yolu ile adımlarım çoğalır mesafe kat edebilirim.Selametle Rabbül alemine emanet olun inşallah....

aleyküm selam
senin için dua edicem kardeş
mübarek olsun :)
inşallah zikre devam edeceksin
peygamber efendimiz (sav) görme şerefine ulaşabilirsin imtihanı kaybetme ve zikri bırakma
öyle şeyler yaşıyorsun ki
aklın bu dünyada bir yeri yok
bir fark olarak
ben üveys olarak seçilmiştim
o yüzden bu lütfu bırakamam
sen de devam et Allah yardımcın olsun...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm;Allah razı olsun kardeşim duaların için....Yalnız orada kullandığın şu kelimeden ''bir fark olarak
ben üveys olarak seçilmiştim'' üveysilik için kendi tercihin veya seçilmek yoluyla oluyor mu? diyeceğiz anlayamadım..... Sizin seçilmiş olmanız dan kastınız anlatmak istediğiniz neydi?Bu yola hangi hallerle girilebiliyor? diye sorarsam sanırım cevaplamak daha kolay olacak...

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Selamün aleyküm;Allah razı olsun kardeşim duaların için....Yalnız orada kullandığın şu kelimeden ''bir fark olarak
ben üveys olarak seçilmiştim'' üveysilik için kendi tercihin veya seçilmek yoluyla oluyor mu? diyeceğiz anlayamadım..... Sizin seçilmiş olmanız dan kastınız anlatmak istediğiniz neydi?Bu yola hangi hallerle girilebiliyor? diye sorarsam sanırım cevaplamak daha kolay olacak...

aleyküm selam
Allah'ı bilme yoluna herkes girebilir
ama bir şart ile Allah dilerse...
Allah dilemezse, bu yola giremezsin
10 dakikanı değil 10 saniyeni bile ayıramazsın
herkes günde 10 dakikasını zikre ayırabilir
belki 10 saat... o sizinle Rabbiniz arasında
biz karışamayız
söz gelişi ilk önce salih rüya gördükten sonra
ve bazı şeyler yaşadıktan sonra bu zikirle tanıştım
sonradan anladım ki
aslında yaşadıklarım zikirle tanışmam için bir vesileydi
yani bir nevi seçilmiş oluyorsunuz çünkü tevafuk oluyor
bu da diğerlerinden ayrılan "bir fark" oluyor
belki, bunu şimdi anlayamayabilirsiniz
ama zaman gelince anlayabilirsiniz
zikri yaymak demek,
Allah'ın rızası için uğraşmaktır
belki de zikri yapan kişi zikri yaptıkça
size de sevap gelmesi demektir
biz de burada vesile olmuş oluyoruz
bu amaç dışında bir amaç ile zikri yaymıyoruz
fakat haber ettiğimiz halde
zikre kimisi başladı, kimisi başlamadı
şu ayette söz edilen gibi
(14/İBRÂHÎM-4)Allâh dilediğini saptırır ve dilediğine de hidâyet eder.
buradaki hidayete ermenin de kademesi var tabi
yine de bu zikir bir vesile oluyor "bir fark oluyor",
yani tevafuk oluyor
yine de tevafuk diye biz vesile olmaktan vazgeçmiyoruz
bu arada elimde fazladan "Aşk-ı Üveysi" adında kitaplar var
isterseniz size de, gökhan kardeşime veya isteyene kargodan hediye edebilirim

gokhan22

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamın aleyküm allah razı olsun ben hediyeni kabul edebilirim eğer sahibi yoksa ama ücret gerekecekse öderimde sıkıntı değil ama çok isterim kardeşim allah bin bir kere razı olsun...bu arada banada bazı haller oluyor ama söylersem dile getirirsem olmaz diye korkuyorum.ama şu kadarını diyim güzel şeyler,mana aleminde evliyalar falan süper yani.

selamın aleyküm birde şey sorcam sana salavat hangisini söylüyorsun 132 tane örnek verirmisin çektiğinden bana...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
selamın aleyküm allah razı olsun ben hediyeni kabul edebilirim eğer sahibi yoksa ama ücret gerekecekse öderimde sıkıntı değil ama çok isterim kardeşim allah bin bir kere razı olsun...bu arada banada bazı haller oluyor ama söylersem dile getirirsem olmaz diye korkuyorum.ama şu kadarını diyim güzel şeyler,mana aleminde evliyalar falan süper yani.

selamın aleyküm birde şey sorcam sana salavat hangisini söylüyorsun 132 tane örnek verirmisin çektiğinden bana...

Aleykümselam kardeşim, öncelikle ben size bir açıklama yapayım. Forumda bu şekilde bir iletişime izin vermiyoruz. İkinci olarak, bu konunun ikizi daha önce forumda yer aldı. Biz bu konu hakkında mesaj gönderenlere daha fazla mesaj göndermemeleri için uyarımızı yaptık. Biz bu şekilde zikirler, ruhani haller v.s hakkında yazılanları benimsemiyoruz. Sizde isterseniz dikkatlice yeniden bir değerlendirin. Forumda birçok arkadaşımız da önceden açılan ve aşağıda linkini verdiğim bu zikir konusuna itiraz ettiler. Dinimiz, kitabımız, peygamberimiz belli... Bunlar haricinde değişik yollar aramak bir çok arkadaşımızı olduğu gibi beni de cezbetmiyor. Biz dinimizi tam manasıyla bilsek, anlasak ve yaşasak bize yetecek zaten. İslam dini içinde başka bir din yok. Fakat siz veya başka arkadaşlar ilgileniyorsanız biraz araştırma yapıp bu arkadaşların sitelerini bulabilirsiniz. Oradan videolarını izleyebilir, lider gördükleri kişiyi, tabi olanları, onların hal, hareket, tavır ve faaliyetlerini görebilirsiniz... Hediyeleşmeleri ve iletişimi de artık oradan yaparsınız.

Daha önceden açılmış konunun son bölümünün linki aşağıda, tıkladığınızda ona bağlanırsınız. İsterseniz oradan devam edip yazının başından sonuna yazılan mesajları okuyabilirsiniz! Vesselam

https://www.islamiforumlar.net/tasa...t-kapisi-zikirde-yasananlar-10.html#post88779

hiclik

Kurallara Uymadı
Üyemiz
aleyküm selam gökhan kardeşim
Allah'ın ve Resulü'nün selamı ve bereketi üzerinize olsun
Allâh'ım, Efendimiz Muhammed'e lâyık olduğu şekilde ihsanda bulun bizim tarafımızdan, biz O'nu değerlendirmekten âciziz...
benim hangi salavatı yaptığım biraz karışık
değiştiriyorum çünkü :)
tabiki sadece tavsiye olarak
size hediye edeceğim kitapta bir salavat var
o salavatı karıştırıp bulup yarın yazarım inşAllah...
Turab, sitede bu tür iletişimler yasaksa
mail adresim bir süreliğine durabilir,sonra kaldırırsınız
böyle bir çözüm getirmek istiyorum bunun hakkında ne dersiniz?
dediklerinde ise yanlışlık var, yanlışşlık aman ha! sünnete ters düşmeyesin her konuda olduğu gibi bu konuda tartışma olabilir o yüzden konunun başında sünnet istikametinde inceledik ayrıntılı olarak da inceleyebiliriz...
insanlara tövbe, salavat, ve la ilahe illallah demesini söylemenin ne tür bir sakıncası olabilir?
neden zikri "islam dini dışında bir din" olarak algıladınız?
"Biz bu şekilde zikirler, ruhani haller v.s hakkında yazılanları benimsemiyoruz. "
kardeş bu dediğinin çok basit bir cevabı var
zikir, Kuran'da Allah'ınemridir benimseseniz de benimsemesenizde ...
ruhani haller ise bir lütuftur bu lütfu islam dışında herhangi bir eylemle erişmiyoruz
erişme çabasında değiliz lütuflar geldikten sonra da kişilerin ihlaslı olmaları için uyarıyoruz
salavat, tövbe, la ilahe illallah zikirlerini çekip,
11 ihlas ve 1 fatihayı hediye etmeyi vird edinerek unutulmuş bir sünneti yapmak ile gelecek ruhani huzur Allah'ın lütfudur ve "bunlar islamda yok" diyemezsiniz
"peygamberiz(sav) ayı ikiye yardı"
haydi bu bir sünnettir, siz de ikiye yayın yayamazsınız
çünkü bu lütuftur siz de verilen lütfa "islamda yoktur"
diyemezsiniz selametle...

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Yukarıdaki mesaj ve verdiğim linkteki açıklama yeterlidir. Yetmediyse bu linkten devam edebilirsin https://www.islamiforumlar.net/tasa...et-kapisi-zikirde-yasananlar-9.html#post88755 Burası senin insanlara ders vereceğin, islamı, sünneti öğreteceğin bir yer değil. Bizler gayet iyi biliyoruz islamda zikir olduğunu, Yanlız korkarım ki sen zikir nedir? Ne için yapılır? yanlış değerlendirme durumundasın. Allah c.c'den başkasından medet ummak nekadar tehlikeli farkında değilsin!!! Ben zikir yapıyorum, Allah c.c nün büyüklüğünü tefekkür ediyorum, Peygamberime salat selam gönderiyorum, sünnetlerine uyarak islamı yaşamaya çalışıyorum diyorsan amenna. O zaman bunlardan bahsedersin sakınca yok. Ha yok zikir yapıyorum bu sayede ruhlarla iletişim kuruyorum. Onlardan terbiye alıyorum, Falanca evliyala ile irtibattayım, onlarla görüşüp tanışıyorum, onlara danışıyorum, uçuyorum, yükseliyorum, bana bir haller oluyor v.s diyorsan orada duracaksın, öncelikle ve acil olarak tedavi yoluna başvurulmasını tavsiye ediyorum. Amman dikkat!!!

Ruhlarla iletişime geçme ya da onlardan yardım isteme, onlardan terbiye ve eğitim alma anlayışı İslam’a aykırıdır. Bu anlayışın Taoizm, Budizm ve Yahudilik gibi dinlerin tesiriyle Tasavvuf’a girdiği anlaşılmaktadır.

Sünnete ters düşmek konusunda uyarmak yerine şirke düşmemeye dikkat et. Yaptığınız, ettiğinizi, uçtuğunuzu, kaçtığınızı, Evliyaların ruhlarıyla görüşmelerinizi v.s kendi sitenizde kendi aranızda veya size izin veren sitelerde paylaşmanıza karışamayız. Burada olmaz... Uğurlar olsun kardeşim... Bu konu kapanmıştır.

Üst Alt