Vesvese ve kotu dusunceler

mustafacskn

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Gecen gun vesvese ile ilgili yazi okurken vesveseye kapildim sanirim. hasa aklima Allah yokmus gibi bosuna iman ediyomusuz gibi seyler geliyor ve sanki Allahin varlihi hakkinda supheye dustugumu soylemisim veya dusmusum gibi dusunceler geliyor. simdi de islamla ilgili yazi okurken aklıma hasa islam dini gerici ve sacma gibi dusunceler geliyor. ben tovbemi ettim vesveseden kurtulmak icin kurtuldum derken simdi de vesveseden kurtuldun ama ya imanin gittiyse de, vesvese belkide bu yuzden gelmiyodur gibi dusunceler geliyor, buda mi vesvesedir ve bunlari soylemedikce bir sorun olurmu??
Allah icin yardin edin.

Zehan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim tahkiki imana erişmediğimiz sürece bir rüzgar estiğinde şüphe bulutlarının kalbimizi kaplamayacağından emin olamayız.Onun için en büyük gayemiz,hakiki imana erişmek olmalıdır.Bunun için de ilmimizi ve tefekkürümüzü artırmalıyız.İbadet ve duayla Allah'tan yardım istemeliyiz.
İman, derece derecedir.Alimler şöyle açıklamış:
İlmel yakîn (ilimle bilmek)örneğin,odada birisi olduğunu biliyorsun,
Aynel yakîn (müşahede ederek bilmek) odaya bakıp o kişiyi görüyorsun,
Hakkal yakîn (her şeyi ile bilmek, vakıf olmak) o kişiyle konuşup hemhal oluyorsun.
Tabii bu örnekler sadece bir benzetme.
Şunu bilelim ki, bu dünyada tahkiki imana erişmiş, kainatta tecelli eden İlahi isim ve sıfatları okuyabilmiş, her şeyin O'nu anlattığını görebilmiş bahtiyar kullar da gelmiş geçmiş ve halen de mevcuttur.
Rabbimiz onlardan olmayı hepimize nasip eder inşallah.
Gayret ve dua edelim...

https://www.islamiforumlar.net/alla...-hakkinda-aklima-kotu-dusunceler-geliyor.html

Üst Alt