Vesvese ve iman

erdemk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamun aleykum ne zaman Allah desem aklımdan hep haşa "bunlar boş işler hala sanki Allah yokmuş gibi şeyler geçiyor tedirgin oluyorum ve böyle hiçbiri yapasım gelmıyor"Bu bir vesvesemidir Kardeşlerim namazımı kılarım yanı iste yapılacak ıbadetlerımı yaparım ancak bır tedirgin oluyorum boyle

Zehan

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardeşim şeytan boş durmuyor, vesvese vermeye çalışıyor.Böyle vesveseler gelince üzerinde durma(o fikri tekrar tekrar düşünme), içinden hemen tevbe et ve şeytanın şerrinden Allah'a sığın.Eğer Allah içimizden geçirdiğimizde hemen hesabımızı görse halimiz yamandı.Rabbimiz çok affedici, kötü düşüncelerimizi affeder inşallah.
İlmini ve tefekkürünü artırman gerekir.
Bir de şuna sevin ki kimi zaman hakiki imana erme yolunda senin bahsettiğin haller bir aşamadır.Israrla ibadetlerine ve duaya devam et, çok uzun sürmez, bu düşüncelerinden kurtulursun inşallah.

erdemk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Kardes bide nasi desem hasa sanki Allah varligina suph ediyomusum gibi geliyor.Uykudan yeni kalkmisken geldi sonra bu durumu kendime acikladim. Allah birdir felan dedim ama sanki suphe etmisim gibi geliyor ama gelen dusunceyi agzimdan felan cikarmadim bir sorun olurmu?

Ekrem

Yönetici-Admin
Yönetici
Süper Mod
Üyemiz
Kardes bide nasi desem hasa sanki Allah varligina suph ediyomusum gibi geliyor.Uykudan yeni kalkmisken geldi sonra bu durumu kendime acikladim. Allah birdir felan dedim ama sanki suphe etmisim gibi geliyor ama gelen dusunceyi agzimdan felan cikarmadim bir sorun olurmu?
Gelen düşünceyi ağzından çıkarmadın ama kalbinden geçirdin.
Bence sen bol bol tövbe et kardeşim hem mubarek günlerdeyiz bak bu fırsatı kaçırma.

erdemk

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Tam olarak kalben gecirdim denemez cunku vesvese geldi ama aklimda kaldi

Üst Alt