Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Üzüntü ve kederden kurtulmak için okunacak dua
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="İLiM DiLeNcİsİ" data-source="post: 66472" data-attributes="member: 816"><p><strong>Üzüntü, Keder Ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ</strong></p><p></p><p>Ebû SaidEl-Hudrî'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine gö*re, şöyle demiştir:</p><p></p><p>"Bir gün, Resûltillah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Mescide girdi. Bir de orada Ebû Ümâme adında ensardan bir adam bulunuyordu. Peygamber ona: Ey Ebû Ümâme, böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni bu*rada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)? dedi. </p><p></p><p>Ebû Umâme:</p><p></p><p>- Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Resûlallah!... Peygamber efendimiz buyurdu:</p><p></p><p>- Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Al*lah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben, evet (öğret) ya Resûlallah, dedim. Peygamber efendimiz buyurdu:</p><p></p><p>Sabahladığın ve akşamladığın vakitlerde şunları söyle:</p><p></p><p>"Allâhümme innî eûzü bike mine'l-hemmi ve'1-hezeni ve eûzü bike mine'i-aczi ve'1-ke'seîi. Ve eûzü bike mine '1-cünbi ve'1-buhli. Ve eûzü bi*ke min ğalebeti'd-deyni ve kahrirricâli."</p><p></p><p><strong><em>(Allah'ım! Üzüntü ve kederden Sana sığınırım. Acziyetden ve ten bellik*ten Sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden Sana sığınırım.)</em></strong> Ebû Ümâ*me der ki, ben bunu yaptım. Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İLiM DiLeNcİsİ, post: 66472, member: 816"] [B]Üzüntü, Keder Ve Borçtan Kurtulmak İçin Okunacak Duâ[/B] Ebû SaidEl-Hudrî'den (Radıyallahu Anh) rivayet edildiğine gö*re, şöyle demiştir: "Bir gün, Resûltillah Sallallahu Aleyhi ve Sellem Mescide girdi. Bir de orada Ebû Ümâme adında ensardan bir adam bulunuyordu. Peygamber ona: Ey Ebû Ümâme, böyle namaz vakti olmadığı bir zamanda seni bu*rada oturuyor görmekteyim, (nedir bu halin)? dedi. Ebû Umâme: - Üzerime çöken üzüntüler ve borçlar, ya Resûlallah!... Peygamber efendimiz buyurdu: - Sana bir takım sözler öğreteyim mi ki, onları söylediğin zaman, Al*lah senin üzüntünü gidersin ve senden borcunu ödesin? Ben, evet (öğret) ya Resûlallah, dedim. Peygamber efendimiz buyurdu: Sabahladığın ve akşamladığın vakitlerde şunları söyle: "Allâhümme innî eûzü bike mine'l-hemmi ve'1-hezeni ve eûzü bike mine'i-aczi ve'1-ke'seîi. Ve eûzü bike mine '1-cünbi ve'1-buhli. Ve eûzü bi*ke min ğalebeti'd-deyni ve kahrirricâli." [B][I](Allah'ım! Üzüntü ve kederden Sana sığınırım. Acziyetden ve ten bellik*ten Sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Borç altına düşmekten ve düşmanların üstün gelmesinden Sana sığınırım.)[/I][/B] Ebû Ümâ*me der ki, ben bunu yaptım. Allah Tealâ, üzüntü ve kederimi giderdi ve borcumu benden kaldırdı. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Dua Köşesi
Üzüntü ve kederden kurtulmak için okunacak dua
Alt