Üzüm Kompostosu

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,349

MALZEMELER

2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)

5 su bardağı su

1 çay bardağı şeker

Bu hoşaf tarifi 4 kişiliktirÜzüm Hoşafı Tarifi

Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin. Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kâse veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın
 
Üst Alt