Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Uykuyu azaltma yolları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="baharçiçeği" data-source="post: 89897" data-attributes="member: 8387"><p>Bu konuda ben kendim yine yaptığım araştırmaları paylaşmak istiyorum. Uyku saati yaşa göre değişir. Mesela bebekler, çocuklar yetişkinlere göre daha fazla uyurlar. Gençler için ise ideal uyku saati en fazla 8 saattir. 3-4 saatlik uyku dilimi ise genellikle her gün yarım saate bölünmek suretiyle günde 4 defa yarım saat uyuyarak toplamda 4 saat uyumaktır. Ancak gündüz çalışanlar için uygulanması biraz zordur. Bunun dışında sağlıklı bir uyku için 11-3 arasındaki uyku gündüz 10 saatlik uykuya bedeldir. Bu saatte uyumayan gündüz ne kadar uyursa uyusun kendini uykusuz, yorgun hissedecektir. Uykuyu azaltmak için çeşitli önlemler vardır. İlk önce beynimizi kodlamamız lazım, unutmayın ki düşünceleri biz insanlar yönlendiririz. O yüzden önce beyni şartlamamız gerekli. Sonrasında uyuyacağımız yer önemli, mesela çok sıcak rahat yerde insan uyudukça uyur. Bu yüzden bazı alimler yerde uyumayı tercih etmişlerdir. Yatağımızın sıcak, rahat, yumuşak olması uykuyu arttıran bir faktördür, buna dikkat edilmesi lazım. En son olarak bunları en az 20 gün aralıksız yapmamız bunu alışkanlık haline getirmemize neden olacaktır.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="baharçiçeği, post: 89897, member: 8387"] Bu konuda ben kendim yine yaptığım araştırmaları paylaşmak istiyorum. Uyku saati yaşa göre değişir. Mesela bebekler, çocuklar yetişkinlere göre daha fazla uyurlar. Gençler için ise ideal uyku saati en fazla 8 saattir. 3-4 saatlik uyku dilimi ise genellikle her gün yarım saate bölünmek suretiyle günde 4 defa yarım saat uyuyarak toplamda 4 saat uyumaktır. Ancak gündüz çalışanlar için uygulanması biraz zordur. Bunun dışında sağlıklı bir uyku için 11-3 arasındaki uyku gündüz 10 saatlik uykuya bedeldir. Bu saatte uyumayan gündüz ne kadar uyursa uyusun kendini uykusuz, yorgun hissedecektir. Uykuyu azaltmak için çeşitli önlemler vardır. İlk önce beynimizi kodlamamız lazım, unutmayın ki düşünceleri biz insanlar yönlendiririz. O yüzden önce beyni şartlamamız gerekli. Sonrasında uyuyacağımız yer önemli, mesela çok sıcak rahat yerde insan uyudukça uyur. Bu yüzden bazı alimler yerde uyumayı tercih etmişlerdir. Yatağımızın sıcak, rahat, yumuşak olması uykuyu arttıran bir faktördür, buna dikkat edilmesi lazım. En son olarak bunları en az 20 gün aralıksız yapmamız bunu alışkanlık haline getirmemize neden olacaktır. [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Uykuyu azaltma yolları
Alt