Uykuyu azaltma yolları

baharçiçeği

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün Aleyküm acaba uykuyu azaltma yolları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela günde en fazla 3-4 saat uyumak gibi. Az uyuyup zihni,beynimizi daha etkin kullanmanın yolları var mıdır?

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamün Aleyküm acaba uykuyu azaltma yolları hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela günde en fazla 3-4 saat uyumak gibi. Az uyuyup zihni,beynimizi daha etkin kullanmanın yolları var mıdır?
Aleykümselam, bize gerekli olan temiz uyku. Yani 3-4 saat temiz ve dingin bir şeklide uyumak yeterlidir. Bunu nasıl yaparız? İşte bu noktada bunu yapabilen arkadaşların tavsiyesi lazım, bekliyelim bakalım.

baharçiçeği

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Bu konuda ben kendim yine yaptığım araştırmaları paylaşmak istiyorum. Uyku saati yaşa göre değişir. Mesela bebekler, çocuklar yetişkinlere göre daha fazla uyurlar. Gençler için ise ideal uyku saati en fazla 8 saattir. 3-4 saatlik uyku dilimi ise genellikle her gün yarım saate bölünmek suretiyle günde 4 defa yarım saat uyuyarak toplamda 4 saat uyumaktır. Ancak gündüz çalışanlar için uygulanması biraz zordur. Bunun dışında sağlıklı bir uyku için 11-3 arasındaki uyku gündüz 10 saatlik uykuya bedeldir. Bu saatte uyumayan gündüz ne kadar uyursa uyusun kendini uykusuz, yorgun hissedecektir. Uykuyu azaltmak için çeşitli önlemler vardır. İlk önce beynimizi kodlamamız lazım, unutmayın ki düşünceleri biz insanlar yönlendiririz. O yüzden önce beyni şartlamamız gerekli. Sonrasında uyuyacağımız yer önemli, mesela çok sıcak rahat yerde insan uyudukça uyur. Bu yüzden bazı alimler yerde uyumayı tercih etmişlerdir. Yatağımızın sıcak, rahat, yumuşak olması uykuyu arttıran bir faktördür, buna dikkat edilmesi lazım. En son olarak bunları en az 20 gün aralıksız yapmamız bunu alışkanlık haline getirmemize neden olacaktır.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Aleykum selam kardeşim.
Ac kalirsan az Uyur sun sabah erkenden uyanirsin,
Aidin Salihin kitabinda okumuştum bende denedim.
Akşam yemeği yemezssek günde bir öğün yer isek sabahlari erkenden kalkiyorsun .
Selam ve Dua ile

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Selamün aleyküm tozduman kardeşimin yazdığını bende test ettim doğru az yersek az uyuyoruz.Baharçiçeği kardeşiminde yazdıklarında ki sıcakta uyumak olayıda doğru her sabah namazdan sonra ısınmak için az yatayım diyorum ve uyuyup kalıyorum sonrada işe geç kalıyorum.:)

Üst Alt