Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Uşak
Uşak'ın yemekleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 26032" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"><strong>Uşak'ın yemekleri</strong> </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Tarhana Çorbası : Malzeme olarak un, yoğurt, süt, kırmızı ve yeşil biber, nane, soğan, domates ve tercihe göre haşlanmış yoğurt veya fasulye belli oranlarla hazırlanır. Bir gün öncesinden hamur için maya hazırlanır. Hazırlanan maya un ile yoğrulurken, yukarıda sayılan malzemeler de ilave edilmek suretiyle, karışım hazırlanır. Belli bir kıvama gelen karışım, geniş kap,(Toprak çömlek veya leğen) içine konulur.15-20 gün bu kapta bekletilir. Bu arada 2 günde bir, hafif ıslatılmış elle karıştırılarak mayalanması sağlanır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Çömlek Eti : Parça etlerden yapılan bir yemektir. Özel olarak yapılmış bir çömleğin içine etler iyice yıkandıktan sonra yerleştirilir. İçine iki tane domates, yeşil bir tane soğan, acı tatlı karışık istenildiği kadar biber konur. Biraz salça, bir bardak su ilave edilir. Yeteri kadar tuz konup, çömleğin ağzı kalın bir kağıtla bağlanır. Üstüne bir kapak kapatılır. Mangala ateş yakılır, ateşin ortasına çömlek gömülür dibini tutmaması için arada bir sallayarak pişirilir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Keşkek : Dövülmüş buğdaydan yapılan bir yemektir. Yıkanıp ayıklandıktan sonra ağır bir ateşte pişirilir. Pişmiş buğdaylar kabın içinde kepçeyle ezilir, kızartılmış tereyağı ilave edilir. Kıvamına gelince et suyu dökülerek servis yapılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Cendere Tatlısı : Baklavalık undan yapılır, içine bir yumurta, biraz tuz, aldığı kadar su ile hamur yoğrulur. Nişasta ile un karıştırılır. Beze açılır. Küçük küçük açmak gereklidir. Üç dört beze bir araya getirilerek arasına ceviz dökülür, rulo yapılır. Kıvırcık olması için iki taraftan büzülür ve istenildiği ölçüde kesilir. Fırında kızartılarak üzerine ılık şerbet dökülür.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Ayrıca, ilimizde yukarıda saydığımız yemeklerden başka, alacatene, çingene böreği, bamya, arapaşı, cepleme, şehriye, makarna, tirit, katmer, bükme,peksimet, gibi yemekler belli başlı yemeklerimizdendir. Tatlı olarak cendere tatlısı, baklava,çekme helva, güllaç, sütlaç, köpük helva, kozlu helva, kırmızı helva, haşhaş sürtmesi, susam sürtmesi ve höşmerim yapılır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Tahin Helva : Günümüzde fabrikalaştırılmıştır. Küçük imalathanelerde yapılanları günlük yapım olduğundan tazelikten öte sıcak sıcak yenmesidir. Her kentte bulunandan farkı, çok tazeliği ve özel yapılanında glikoz bulunmasıdır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Höşmerim : Peynir tatlısıdır. Taze keçi peynirinden yapılır. İçerisine irmik katılmaz. Uşak’ın höşmerimine kaşığı dokundurunca höşmerim sakız gibi uzar.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Katmer : Saç üzerinde tahinli ve haşhaşlı olmak üzere iki çeşit yapılır.Hamurun içerisine sonradan konan tahin hamuru tel tel yapar. Bugün için pastanelerde yapılan katmere hiç benzemez. Çünkü Uşak’lı katmeri en az 400-500 gr. hamurdan yapar. 20x20 cm.lik bir kare şekline getirerek saç üzerinde pişirir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">TURİZM BAKANLIĞINDAN BELGELİ YEME İÇME TESİSLERİ </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Adı : Ege Harman Lokantası</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Türü : 2.sınıf</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Adres : Cumhuriyet Mah.Milli Egemenlik Cad.No:2 Kat:5</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefon : 223 92 80</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Ayrıca ilimizin Ankara-İzmir yol güzergahında olması nedeniyle yeme ihtiyacını giderebilecek yerlerimiz vardır.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Huzur Cafe Restaurant, İşletmeciliği Belediye Başkanlığı tarafından yapılan bu yerimizin adresi Ilıcaksubaşı mevkii İzmir yolu üzeri 1.km.dedir.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 223 99 61</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Şelale Restoran : İzmir Yolu Üzeri Ilıcaksubaşı Mevkii</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefon : 223 99 61</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Ayrıca, ailece oturup,çocuklarımızın rahatça gülüp oynayabileceği yerlerimizde vardır. Bunlardan bazıları :</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Sofra Kebap Salonu : İslice Mah.İslice Sok.No : 14</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 227 32 02</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Kırmızı Beyaz Et ve Döner Salonu : Orman Dairesi Karşısı, Grand Uzcan Oteli yanı. UŞAK</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 224 03 02</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Ezo Gelin Kebap Salonu : İsmetpaşa Cad.İslice Sok.No:3/8 UŞAK</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 223 24 78 </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Günebakan Pizza ve Döner Salonu : İsmetpaşa Cad.Kemikli İşhanı 101/A UŞAK</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 223 75 44</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">İnegöl Köftecisi : Kurtuluş Mah.Yıldız Sok.No:4 UŞAK</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Telefonu : 223 44 39</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Annem Ev Yemekleri : Kurtuluş Mah.Acun Sok.No:13Telefonu : 224 41 48 </span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: purple">Kırçiçeği Pide ve Döner Salonu : İsmetpaşa Cad.Özel İdare Müdürlüğü Binası Altı </span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 26032, member: 1208"] [SIZE=3][COLOR=purple][B]Uşak'ın yemekleri[/B] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=purple]Tarhana Çorbası : Malzeme olarak un, yoğurt, süt, kırmızı ve yeşil biber, nane, soğan, domates ve tercihe göre haşlanmış yoğurt veya fasulye belli oranlarla hazırlanır. Bir gün öncesinden hamur için maya hazırlanır. Hazırlanan maya un ile yoğrulurken, yukarıda sayılan malzemeler de ilave edilmek suretiyle, karışım hazırlanır. Belli bir kıvama gelen karışım, geniş kap,(Toprak çömlek veya leğen) içine konulur.15-20 gün bu kapta bekletilir. Bu arada 2 günde bir, hafif ıslatılmış elle karıştırılarak mayalanması sağlanır. Çömlek Eti : Parça etlerden yapılan bir yemektir. Özel olarak yapılmış bir çömleğin içine etler iyice yıkandıktan sonra yerleştirilir. İçine iki tane domates, yeşil bir tane soğan, acı tatlı karışık istenildiği kadar biber konur. Biraz salça, bir bardak su ilave edilir. Yeteri kadar tuz konup, çömleğin ağzı kalın bir kağıtla bağlanır. Üstüne bir kapak kapatılır. Mangala ateş yakılır, ateşin ortasına çömlek gömülür dibini tutmaması için arada bir sallayarak pişirilir. Keşkek : Dövülmüş buğdaydan yapılan bir yemektir. Yıkanıp ayıklandıktan sonra ağır bir ateşte pişirilir. Pişmiş buğdaylar kabın içinde kepçeyle ezilir, kızartılmış tereyağı ilave edilir. Kıvamına gelince et suyu dökülerek servis yapılır. Cendere Tatlısı : Baklavalık undan yapılır, içine bir yumurta, biraz tuz, aldığı kadar su ile hamur yoğrulur. Nişasta ile un karıştırılır. Beze açılır. Küçük küçük açmak gereklidir. Üç dört beze bir araya getirilerek arasına ceviz dökülür, rulo yapılır. Kıvırcık olması için iki taraftan büzülür ve istenildiği ölçüde kesilir. Fırında kızartılarak üzerine ılık şerbet dökülür. Ayrıca, ilimizde yukarıda saydığımız yemeklerden başka, alacatene, çingene böreği, bamya, arapaşı, cepleme, şehriye, makarna, tirit, katmer, bükme,peksimet, gibi yemekler belli başlı yemeklerimizdendir. Tatlı olarak cendere tatlısı, baklava,çekme helva, güllaç, sütlaç, köpük helva, kozlu helva, kırmızı helva, haşhaş sürtmesi, susam sürtmesi ve höşmerim yapılır. Tahin Helva : Günümüzde fabrikalaştırılmıştır. Küçük imalathanelerde yapılanları günlük yapım olduğundan tazelikten öte sıcak sıcak yenmesidir. Her kentte bulunandan farkı, çok tazeliği ve özel yapılanında glikoz bulunmasıdır. Höşmerim : Peynir tatlısıdır. Taze keçi peynirinden yapılır. İçerisine irmik katılmaz. Uşak’ın höşmerimine kaşığı dokundurunca höşmerim sakız gibi uzar. Katmer : Saç üzerinde tahinli ve haşhaşlı olmak üzere iki çeşit yapılır.Hamurun içerisine sonradan konan tahin hamuru tel tel yapar. Bugün için pastanelerde yapılan katmere hiç benzemez. Çünkü Uşak’lı katmeri en az 400-500 gr. hamurdan yapar. 20x20 cm.lik bir kare şekline getirerek saç üzerinde pişirir. TURİZM BAKANLIĞINDAN BELGELİ YEME İÇME TESİSLERİ Adı : Ege Harman Lokantası Türü : 2.sınıf Adres : Cumhuriyet Mah.Milli Egemenlik Cad.No:2 Kat:5 Telefon : 223 92 80 Ayrıca ilimizin Ankara-İzmir yol güzergahında olması nedeniyle yeme ihtiyacını giderebilecek yerlerimiz vardır. Huzur Cafe Restaurant, İşletmeciliği Belediye Başkanlığı tarafından yapılan bu yerimizin adresi Ilıcaksubaşı mevkii İzmir yolu üzeri 1.km.dedir. Telefonu : 223 99 61 Şelale Restoran : İzmir Yolu Üzeri Ilıcaksubaşı Mevkii Telefon : 223 99 61 Ayrıca, ailece oturup,çocuklarımızın rahatça gülüp oynayabileceği yerlerimizde vardır. Bunlardan bazıları : Sofra Kebap Salonu : İslice Mah.İslice Sok.No : 14 Telefonu : 227 32 02 Kırmızı Beyaz Et ve Döner Salonu : Orman Dairesi Karşısı, Grand Uzcan Oteli yanı. UŞAK Telefonu : 224 03 02 Ezo Gelin Kebap Salonu : İsmetpaşa Cad.İslice Sok.No:3/8 UŞAK Telefonu : 223 24 78 Günebakan Pizza ve Döner Salonu : İsmetpaşa Cad.Kemikli İşhanı 101/A UŞAK Telefonu : 223 75 44 İnegöl Köftecisi : Kurtuluş Mah.Yıldız Sok.No:4 UŞAK Telefonu : 223 44 39 Annem Ev Yemekleri : Kurtuluş Mah.Acun Sok.No:13Telefonu : 224 41 48 Kırçiçeği Pide ve Döner Salonu : İsmetpaşa Cad.Özel İdare Müdürlüğü Binası Altı [/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
BÖLGELERİMİZ VE ŞEHİRLERİMİZ
Bölgeler ve Şehirler
Ege Bölgesi
Uşak
Uşak'ın yemekleri
Üst
Alt