Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Uşak Etli Biber Dolması
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 10282" data-attributes="member: 376"><p><strong><span style="color: RoyalBlue">MALZEME LİSTESİ</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">7-9 adet kırmızı uzun tarhana biber (Patlıcan, kabak ya da lahanada kullanabilirsiniz)</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İçinin malzemesi için;</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">250 gr orta yağlı kıyma</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">5 yemek kaşığı zeytinyağı</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 su bardağı pirinç (iri bulgur da kullanabilirsiniz)</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2-3 adet orta boy kuru soğan (2-3 adet taze yeşil soğan da kullanabilirsiniz)</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 demet maydanoz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">2 çay kaşığı tuz</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">karabiber</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz)</span></strong></p><p> <strong><span style="color: RoyalBlue"></span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">YAPILIŞI</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Uzun dolmalık biber de denen kırmızı tarhana biberlerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin. Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün. Kimi yörelerde biber, zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur. Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız soğanları geniş bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Soğuyan dolma harcını biberlerin içine doldurun. Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin.</span></strong></p><p><strong><span style="color: RoyalBlue">Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun</span></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 10282, member: 376"] [B][COLOR=RoyalBlue]MALZEME LİSTESİ 7-9 adet kırmızı uzun tarhana biber (Patlıcan, kabak ya da lahanada kullanabilirsiniz) İçinin malzemesi için; 250 gr orta yağlı kıyma 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı pirinç (iri bulgur da kullanabilirsiniz) 2-3 adet orta boy kuru soğan (2-3 adet taze yeşil soğan da kullanabilirsiniz) 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz karabiber 1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz) YAPILIŞI Uzun dolmalık biber de denen kırmızı tarhana biberlerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin. Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün. Kimi yörelerde biber, zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur. Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır. İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız soğanları geniş bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın. Soğuyan dolma harcını biberlerin içine doldurun. Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun[/COLOR][/B] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çeşitli tarifler
Uşak Etli Biber Dolması
Üst
Alt