Un Helvası

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Katılım
23 Nisan 2011
Mesajlar
3,345
Tepkime puanı
25

2m45bfp.jpg

Malzemeler,

* Yarım paket margarin
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı kaynar su
* Süslemek için tarçın

Hazırlanışı,

1. Margarini erittiketen sonra unu tavaya ekleyin.
2. Yaklaşık 25 dakika unun rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun.
3. Kaynar suyun içine şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
4. Kavrulmuş una yavaş yavaş şerbeti ilave edin.
5. Sürekli karıştırarak kısık ateşte, helva suyunu çekene kadar kavurun.
6. Demlenmesi için 15 dakika bekletin.
7. Kaşıkla şekil verip, tarçınla süsleyin.

Afiyet olsun

Notlar,

1. Dilerseniz kavurma sırasında 1 paket vanilya ekleyerek aroma katabilirsiniz.
2. Şerbet için su yerine süt kullanabilirsiniz.
3. Helvanıza çekilmiş ceviz içi ya da fıstık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz
 
Üst Alt