- Katılım
- 23 Nisan 2011
- Mesajlar
- 3,344
- Tepkime puanı
- 25
Malzemeler,
* Yarım paket margarin
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı şeker
* 2 su bardağı kaynar su
* Süslemek için tarçın
Hazırlanışı,
1. Margarini erittiketen sonra unu tavaya ekleyin.
2. Yaklaşık 25 dakika unun rengi koyulaşana dek karıştırarak kavurun.
3. Kaynar suyun içine şekeri ekleyip karıştırarak eritin.
4. Kavrulmuş una yavaş yavaş şerbeti ilave edin.
5. Sürekli karıştırarak kısık ateşte, helva suyunu çekene kadar kavurun.
6. Demlenmesi için 15 dakika bekletin.
7. Kaşıkla şekil verip, tarçınla süsleyin.
Afiyet olsun
Notlar,
1. Dilerseniz kavurma sırasında 1 paket vanilya ekleyerek aroma katabilirsiniz.
2. Şerbet için su yerine süt kullanabilirsiniz.
3. Helvanıza çekilmiş ceviz içi ya da fıstık ekleyerek daha lezzetli hale getirebilirsiniz