umudu kalmamış bir insana dua

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
selamünaleyküm
Bizim bir yakınımız var, doğuştan bacakları sakat. Şu anda 43 yaşlarında bir bayan. Annesiyle yaşıyor, yürüye biliyor ama aksıyor ayağı. Çalıştı emekli oldu evini bile aldı. Ama ben onun için üzülüyorum, çünkü annesi bir gün yanında olmayacak ve yalnız kalacak. Evlenmek istediğini biliyorum fakat artık umudu kalmamış. Bütün arkadaşları evlendi ,çocukları oldu. İlahi adalet denen bir şey var, biliyorum bu kadar zorluk çekmiş bir insan elbette ki bir gün yüzü gülecek diye düşünüyorum. Sizden isteğim bu yakınımız ve onun durumunda olan insanlar için dua etmeniz.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Allah c.c yakınız ve onun durumunda olanların haklarında hayırlısını nasip etsin. Rabbim neyi uygun gördüyse, o hale kavuştursun.

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
Amin...güzel dualarınız için teşekkürler.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
yusufsunnet2.jpg

Aleykum selam Bu Sabah yedi yaşındaki oğlumu okulla birakirken bana dedi ki
"Anne Allah Allah Adl’dir, Adildir! o zaman neden bazı insanları bedensel veya zihinsel engelli yaratıyor ?
Ali zihinsel engelli diye bazı cocuklar Ona gülüyorlar ben cok üzülüyorum!! Onun icin Dua ediyorum anne"

Bak güzel Oğlum Hayat sadece buradan bu Dünyadan ibaret değildir!!Ahiretti,Cenneti, Cehennemi bilirmisin...? Tabiki bilirim Anne dedi..
ha işte Ali gibi zihinsel engeliler hic Sual , hesap,görmeden Cennete gidecekler Bizler ise yaptiklarimizdan,ibadetlerimizden, kul Hakkindan ama her şeyden sual edilecegiz...
hesap cook cetin olacak..ama Ali gibilerin, mükafatını gördüğümüzde, muhtemelen biz de, “keşke ben de Ali gibi olsaydım” diyebileceğiz.

hem de bu Dünya imtihan Dünyasi ..engelli kişinin ve ailesinin imtihanı çok çetin bir imtihan...
özürlü ve engelli çocuklarin ,insanlarin bu hali, o çocuklar ,insanlar için ceza değil, onları cennete götüren bir araç ve
cennet ehlinden daha üstün derecelere kavuşturan bir miraç ve asansör,iksirli, gizli ,sirli bir arac olduğunu unutma...

Ali ve Ailesi engeli olmasi ile imtihan edilirken Bizlerde Ali gibileri ile imtihan edildiğimizin FARKINDAMISIN...?
"Merhamet etmeyene merhamet edilmez”.

Okey Ya Ali,sağlıklı olsaydı, büyüse ve güçlenseydi, gençliği ve güçlülüğü onu şımartsa Allah’a isyan ettirseydi, ateist olsaydi
ve ebediyyen cehenneme gitseydi daha mı iyi olurdu?
KİMİN HAKKINDA NEYİN HAYIRLI OLACAĞINI BİZ BİLEMEZ..ANCAK ALLAH BİLİR..

Bu birkaç günlük dünyada özürlü olduğu halde imanlı ve şükürlü olup ebedî hayatta cennetlik olmak mı,daha iyi ;
yoksa özürsüz olduğu halde imansız ve şükürsüz olup ebedî hayatta cehennemlik olmak mı daha iyidir?Özürlü olmanın işte böyle güzel bir yönü ve avantajı vardır...
yani her nimet külfetti ile Her Külfet de nimetti ile gelir...

"Bazı nimetler vardır ki, o nimetlere sahip olmamak en büyük nimettir.” Hazreti Ali (r.a.)

Allah c.c yakınımız ve onun durumunda olanların haklarında hayırlısını nasip etsin. Rabbim neyi uygun gördüyse, o hale kavuştursun..
Bizler onlar için fazla dertlenmiyelim!!O derdi ,imtihani veren her An onlar ile beraberdir!!
''Ben derdimi ve hüznümü ancakAllah'a şikayet ederim.''
Yûsuf sûresi-12/86

https://www.islamiforumlar.net/gene...r-efendimiz-engellilere-nasil-davranirdi.html

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sizin söylediklerinize katılıyorum , en azından ömür boyu yanında ona destek olabilecek, yalnızlığını paylaşabilecek biri olsun diye dua ediyorum. Allah, hakkında her şeyin hayırlısını nasip etsin.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
1424389_555134264563969_149064523_n.jpg

Allah'ın hikmetinden sual olunmaz..Laf aramizda Çok Sevdiğim Şu anda 43 yaşlarında
M...adinda Cocuk Doktoru olan bir arkadaşım var..imanli, tessetürlü,saliha ,zengin bir hanimefendi..

Ailesi istanbulda saygin ,muhterem insanlar kendisi burada Kuzey Amerika da.. cok da güzel biri..gecen senelerde Afrikaya Gönüllü doktor olarak gitti.
Orada Su kuyulari actirtti..bir cok yetimi sponser yapti..3,4 kez Hacca gitti..Ben Ona Rabia El addeviye adini verdim..O utanir..öyle deme ben onun tirnagi olamam der..

gel gelelim bir türlü evlenemedi..talipler oldu ama o sadece evlenmek icin evlenmem diyor..
param ,pulum, kariyerim, icin evlenmek istiyenler oldu der..ama Ben Sevdigim, ile evlenmek isterim dedi..yani ilk önce birisini sevmem gerekiyor dedi..

şimdi saadete gelelim;en azından ömür boyu yanında ona destek olabilecek, yalnızlığını paylaşabilecek biri olsun diye dua ediyorum.
Allah, hakkında her şeyin hayırlısını nasip etsin..ama evlenemiyorsa bunda da muhakak bir Hikmet vardir..
dedim ya her sey nasip, kismet, Kader meselesi.. engelli, engelsiz meselesi değil..bunlar sadece bahane...

Allah'a şükür yürüye biliyor ama aksıyor ayağı. Çalıştı emekli oldu evini bile aldı..bunu bir cok saglikli insan bile yapamiyanlarda vardir...
ALLAH 'ım Hakkımızda Hayırlısı Neyse Bize Onu Nasip etsin..Allah karşısına gönlüne göre birini çıkarsın,
Onlar için hayırlı olan kimseyi nasip etsin...hayırlı bir eş olmazsa çok sıkıntı çekerler..Belkide Rabbim onlari hayırsız insanlardan koruyor..
Selametle..

durgun

Katılımcı Kardeşimiz
Üyemiz
sanırım fazla duygusal davranıyorum. bizim dileklerimiz olabilir ama her şeyin doğrusunu Allah bilir.
kendinize iyi bakın.

Üst Alt