Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Ulen Bu Söz Ciğerime Işledi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 19994" data-attributes="member: 1043"><p><span style="color: purple"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em><span style="font-size: 15px">Hasan bey şöyle anlatıyor....</span></em></span></span></p><p> </p><p><em><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px">Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla</span></span></span></em> <em><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px">sigara içen, </span></span></span></em></p><p><em><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px">caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün</span></span></span></em> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>kahvede yakaladım.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Ben namaz kılmıyorum dedi.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Evet, çok içiyorum dedi.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-O da, Şu marka... Dört milyon küsûr dedi.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim;</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Müsaitim, buyur konuşalım dedi.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi,</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>içiyoruz...</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Buna;</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun. </em></span></span></span></p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Biraz önce söylemiş</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>olduğun o en pahalı ... marka sigarayı istedin.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Adam sigarayı sana verdi. Sen tam paraya davrandın ki, adam Yok,</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>istemez, benden olsun dedi. </em></span></span></span></p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Sigaranın parasını senden almadı.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>geçersin değil mi? dedim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Bu, Tabii dedi.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide;</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim. </em></span></span></span></p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Seni ağaç</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>yapmadım, taş yapmadım, hayvan yapmadım, insan yaptım. </em></span></span></span></p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Bahusus</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Müslüman anne-babadan dünyaya getirdim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu,</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>peynirini sana yedirdim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>sana yedirdim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>değil de sana yedirdim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin</em></span></span></span></p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin?</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>derse, yüzün kızarmayacak mı?</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>Ben böyle söyleyince; adam,</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>-Ulen bu söz ciğerime işledi Vallaha. Ben bir daha namazımı geçirmem deyip bir</em></span></span></span> <span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>eve gidiyor, gidiş o gidiş.</em></span></span></span></p><p> </p><p><span style="color: purple"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'Arial Narrow'"><em>O günden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor...</em></span></span></span></p><p> </p><p><em><span style="color: purple">Alıntı....</span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 19994, member: 1043"] [COLOR=purple][FONT=Arial Narrow][I][SIZE=4]Hasan bey şöyle anlatıyor....[/SIZE][/I][/FONT][/COLOR] [I][FONT=Arial Narrow][COLOR=purple][SIZE=4]Bizim mahallede, inşaat ustalığı yapan, orta yaşlarda, çok fazla[/SIZE][/COLOR][/FONT][/I] [I][FONT=Arial Narrow][COLOR=purple][SIZE=4]sigara içen, caminin önünden dahi geçmeyen bir arkadaşı, bir gün[/SIZE][/COLOR][/FONT][/I] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]kahvede yakaladım.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Neden hiç camiye gelmiyorsun? dedim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Ben namaz kılmıyorum dedi.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Fazla sigara içiyorsun herhalde? dedim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Evet, çok içiyorum dedi.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-En pahalı sigara hangisi? Ben pek fiyatları bilmiyorum dedim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-O da, Şu marka... Dört milyon küsûr dedi.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Eğer vaktin varsa, istersen konuşalım dedim;[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Müsaitim, buyur konuşalım dedi.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Kahveciye, İki çay getir bize dedim, kahveci çayları getirdi,[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]içiyoruz...[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Buna;[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Farzet bir sigara bayiinin önünden geçiyorsun. Biraz önce söylemiş[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]olduğun o en pahalı ... marka sigarayı istedin.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Adam sigarayı sana verdi. Sen tam paraya davrandın ki, adam Yok,[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]istemez, benden olsun dedi. Sigaranın parasını senden almadı.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Sen, ikinci defa o sigara bayiinin önünden geçerken nasıl geçersin?[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Dört milyon küsûr para almadı diye, elini göğsünün üstüne koyarsın da[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]geçersin değil mi? dedim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Bu, Tabii dedi.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Peki, yarın Cenab-ı Hak, huzuru ilahide;[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Kulum, ben seni yokluk âleminden varlık âlemine getirdim. Seni ağaç[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]yapmadım, taş yapmadım, hayvan yapmadım, insan yaptım. Bahusus[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Müslüman anne-babadan dünyaya getirdim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Dağlarda koyunlara, keçilere ot yedirdim, ama sütünü, yoğurdunu,[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]peynirini sana yedirdim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Akşama kadar ineklere saman yedirdim, yağını peynirini, çökeleğini[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]sana yedirdim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Kulum, akşama kadar tavuklar gübre deşti, ama doğurduğu yumurtayı ona[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]değil de sana yedirdim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Bir paket sigara verip de para almayan o adamın önünde eğilerek[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]geçmeyi aklın kabul etti de, bu kadar nimet veren Rabbine karşı niçin[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Ezan-ı Muhammedî okunduğu zaman namaz kılıp benim huzurumda eğilmedin?[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]derse, yüzün kızarmayacak mı?[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Bırak cenneti-cehennemi, yüzün kızarmayacak mı? dedim.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]Ben böyle söyleyince; adam,[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]-Ulen bu söz ciğerime işledi Vallaha. Ben bir daha namazımı geçirmem deyip bir[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]eve gidiyor, gidiş o gidiş.[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][FONT=Arial Narrow][I]O günden sonra Allah'ın izniyle beş vakit namaza başlıyor...[/I][/FONT][/SIZE][/COLOR] [I][COLOR=purple]Alıntı....[/COLOR][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Ulen Bu Söz Ciğerime Işledi
Alt