Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Üç Şartım Var
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="ceylannur" data-source="post: 23824" data-attributes="member: 1208"><p><span style="font-size: 10px"><strong>Üç Şartım Var</strong></span><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Şöyle naklederler: </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Birisi bir gün Hâtim-i Esam'ı evine dâvet etmişti. Fakat kabûl etmedi. Isrâr edince ona:</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Gelirim ama üç şartım var. Nereye istersem oraya otururum. İstediğimi yerim. Ne dersem onu yapacaksınız." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Adam kabûl etti. Hâtim-i Esamdâvet edenin evine gitti ve ayakkabıların konulduğu yere oturdu. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Senin yerin orası değil dediklerinde, </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Ben önceden şart koştum." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Sofra gelince, yanında getirdiği ekmeği çıkarıp yedi. Efendim buradan yiyin dediklerinde; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Ben ne istersem onu yerim diye şart koşmuştum." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Sofra kalktıktan sonra hizmetçiye; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Demir tavayı ateşte kızdır getir." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Hizmetçi söyleneni yaptı. Hâtim-i Esam demir tavanın içine ayağını koydu ve; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Somun yedim." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Sonra oradakilere;</span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Yarın kıyâmet günü yaptığınız her işten ve yediğiniz her şeyden Allahü teâlânın sizden hesap soracağına inanıyor musunuz?" diye sorunca, oradakiler </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Evet." dediler. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Diyelim ki, burası Arasat meydanı, her biriniz sırayla gelip şu tavaya ayağınızı koyarak, burada yediklerinizin hesâbını veriniz." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Bunun üzerine oradakiler; </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Buna gücümüz yetmez." dediler. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">"Yarın kıyâmet günü Allahü teâlâya nasıl cevap vereceksiniz. Arasat meydanının kızgın zemini üzerinde nasıl duracaksınız? Halbuki Allahü teâlâ meâlen; <strong>"Her nîmetin şükründen muhakkak sorulacaksınız." </strong>(Tekâsür sûresi: 8) buyurmaktadır." dedi. </span></p><p><span style="font-size: 10px"></span></p><p><span style="font-size: 10px">Bunun üzerine orada bulunanların hepsi ağlamaya başladılar."</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceylannur, post: 23824, member: 1208"] [SIZE=2][B]Üç Şartım Var[/B][/SIZE][SIZE=2] Şöyle naklederler: "Birisi bir gün Hâtim-i Esam'ı evine dâvet etmişti. Fakat kabûl etmedi. Isrâr edince ona: "Gelirim ama üç şartım var. Nereye istersem oraya otururum. İstediğimi yerim. Ne dersem onu yapacaksınız." dedi. Adam kabûl etti. Hâtim-i Esamdâvet edenin evine gitti ve ayakkabıların konulduğu yere oturdu. Senin yerin orası değil dediklerinde, "Ben önceden şart koştum." dedi. Sofra gelince, yanında getirdiği ekmeği çıkarıp yedi. Efendim buradan yiyin dediklerinde; "Ben ne istersem onu yerim diye şart koşmuştum." dedi. Sofra kalktıktan sonra hizmetçiye; "Demir tavayı ateşte kızdır getir." dedi. Hizmetçi söyleneni yaptı. Hâtim-i Esam demir tavanın içine ayağını koydu ve; "Somun yedim." dedi. Sonra oradakilere; "Yarın kıyâmet günü yaptığınız her işten ve yediğiniz her şeyden Allahü teâlânın sizden hesap soracağına inanıyor musunuz?" diye sorunca, oradakiler "Evet." dediler. "Diyelim ki, burası Arasat meydanı, her biriniz sırayla gelip şu tavaya ayağınızı koyarak, burada yediklerinizin hesâbını veriniz." dedi. Bunun üzerine oradakiler; "Buna gücümüz yetmez." dediler. "Yarın kıyâmet günü Allahü teâlâya nasıl cevap vereceksiniz. Arasat meydanının kızgın zemini üzerinde nasıl duracaksınız? Halbuki Allahü teâlâ meâlen; [B]"Her nîmetin şükründen muhakkak sorulacaksınız." [/B](Tekâsür sûresi: 8) buyurmaktadır." dedi. Bunun üzerine orada bulunanların hepsi ağlamaya başladılar."[/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Öykü-Hikaye-Kıssadan hisse
Üç Şartım Var
Alt