Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Top Tarhana Çorbası
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="ömr-ü diyar" data-source="post: 9120" data-attributes="member: 376"><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Gerekli Malzemeler :</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">2 Parça Tarhana</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">1/2 Su Bardağı Nohut</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">1 Adet İri Domates</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">5 Diş Sarmısak</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">1 Çorba Kaşığı Margarin</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Tuz, Tane Karabiber</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">10 Su Bardağı Su</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Hazırlanışı:</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.</span></span></p><p><span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.</span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple"></span></span></p><p> <span style="font-size: 12px"><span style="color: Purple">Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur</span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ömr-ü diyar, post: 9120, member: 376"] [SIZE=3][COLOR=Purple]Gerekli Malzemeler : 2 Parça Tarhana 1/2 Su Bardağı Nohut 1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti 1 Adet İri Domates 5 Diş Sarmısak 1 Çorba Kaşığı Margarin Tuz, Tane Karabiber 10 Su Bardağı Su Hazırlanışı: Kurutulmuş tarhana ile nohutu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim. Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kıdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım. Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyuşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur[/COLOR][/SIZE] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günde beş vakit kıldığımız nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
çorbalar
Top Tarhana Çorbası
Üst
Alt