Teşekkür...

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Şükür konusunda biraz KISMİ EMPATİ geldi aklıma...

Düşünün ki bir arkaşınız geldi.Dedi ki karnım aç.Yedirdiniz,içirdiniz ben kalkıyorum dedi,gitti.

Sonra akşam yine geldi,karnım aç.Yine aynısı,yedi içti ben gidiyorum dedi.

Bir şeyler eksik değil mi hhım

Ben bir arkadaşımın davetlisi olarak evine gitmişsem ve yemek yemişsem,yemeği yapana elinize sağlık der sonra da kesenize bereket der öyle kalkarım.Evden ayrılırken de ayrıca bir teşekkür daha ederim.

Öyle bir durumda olsanız.Bir tanıdığınıza yediriyorsunuz,içiriyorsunuz ama teşekkür bile etmiyor.Demez misiniz içinizden yahu insan bi teşekkür eder diye...

Peki bizler,burada saymakla bitiremeyeceğim kadar nimet vermiş olan ALLAH C.C'e ne kadar teşekkür ediyoruz?Ne kadar şükür ediyoruz?

Tabiki O bizim teşekkürümüze muhtaç değil ama,hep unuttuğumuz nokta biz O'na muhtacız.O'nun ikramına muhtacız.

Ama yine de veriyor değil mi?İnsanoğlu yine aklına getirmiyor,sonra Rabbim yine veriyor...

Bizleri nankörlükten ve şükretmeyi unutmaktan muhafaza eylesin Rabbim...

Hümeyra

Süper Kardeşimiz
Üyemiz
Kur'an ı Azimüşan da şükürle ilgili 66 ayet bulunduğu ve insanoğlunun bu uyarılara rağmen ne kadar az şükrettiği belirtilmektedir.Aynı uyarı ne kadar az düşünüyorsunuz diye de tefekkür ve akıl kullanma konusunda da vardır.

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Kur'an ı Azimüşan da şükürle ilgili 66 ayet bulunduğu ve insanoğlunun bu uyarılara rağmen ne kadar az şükrettiği belirtilmektedir.Aynı uyarı ne kadar az düşünüyorsunuz diye de tefekkür ve akıl kullanma konusunda da vardır.

Çok kez bunu yaptım ben.Yerdim içerdim,bir "Elhamdülillah" demek gelmezdi aklıma...

ALLAH'ım dan istiyorum.Bana,hamd etmeyi unutturma diye.

Yaptığım onca nankörlüğe rağmen,dolabı açtığımda her zaman yiyeceğim içeçeğim mevcuttu...

Nasıl telafi edeceğim ben o gaflette ki hallerimi,nasıl affettireceğim o nankörlüklerimi diye düşünüyorum...

Üst Alt