Teşekkür etmekten aciz bir insan

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tesekkurmesajlari.gif

Bir teşekkür etmekten bile aciz çok KABA insanlar tanıdım.Özür dilemek de Teşekkür etmek de İnsanı Yüceltir.insan yapar......

Teşekkür etmek de özür dilemek de sadece nazik olmak değil aynı zamanda da adil olmakdır..
Özür dilediğimiz zaman kendi hatalarımızla yüzleşir; teşekkür ettiğimiz zaman ise yardım edenlerin emeğinin hakkına saygı duyarız..

En son ne zaman teşekkür ettiniz?..Hiç düşündünüz mü?
her bir küçük emek için,lütfen “Teşekkür” ediniz…

Sevdiklerimize ,emeği geçenlere bir teşekkür ederim demek zor gelmesin...Görünüşte sadece iki kelimeden ibaret “teşekkür ederim” Ancak, altında çok manalar gizli ve bazen bir tebessümü ve mutluluğu ateşleyen iki sihirli kelime Sabahtan akşama kadar iyice bunalmış bir memura, güzel duygularınızı ifade eden görünüşte basit bir “teşekkür ederim” sözünüz, her ne kadar sizin işinizi yapmak mecburiyetinde bile olsa, onun yorgunluğunu azaltacak, belki de günün bütün stresini evine taşımasına engel olacaktır...
Hadi, bir adım insan olmaya atın ve Teşekkür edin…

Küçük bir davranış, bir inceliktir teşekkür etmek.Öylesine zahmetsiz ve kolay.İki kelime eni konu.Söylemesi öyle kolay; neticesi öylesine büyüktür ki…

Bize bir bardak su verene…
Bize sıcacık yemekler hazırlayana…
Bize bir harf öğretene…
Bize bir yer ararken yol gösterene…Rüyamızı yorumlayana bir teşekkür etmeliyiz.
Bir teşekkür, alır gider bütün yorgunluğu.
Bir teşekkür insanı insana dost eder.

Halka teşekkür etmeyen Allah’a da şükretmez.” buyurmuş Peygamberi Efendimiz (sas)

Akrabalarımıza, annemize, komşumuza, öğretmenimize, arkadaşımıza, çocuğumuza teşekkür edemiyorsak Allah’a da teşekkür edemeyiz.

Allah’tır bize her şeyi veren.O’dur bütün teşekkürleri asıl hak eden.Şükrederiz bizi ve dünyayı var eden Allah’a.Şükrederiz bize hayatı bahşeden Allah’a.
Her şeyin sahibi Rabb’imize şükretmek nasıl insanlık görevimizse,akrabalarımıza, annemize, komşumuza, öğretmenimize,arkadaşımıza, çocuğumuzun bizlere yaptıkları yardımda, iyilikte teşekkür etmek de bir görevdir.

Teşekkür etmeliyiz ,anneye, babaya , yar, yarene çöpçüye,bakkala, şoföre…Teşekkür etmeliyiz ki kalbimiz, Allah’a şükretmeye açık olsun.
Teşekkür etmeyi bilmeyenler, teşekkür edilecek iş yapmayı da bilmezler..

Bende size tesekkür ederim..varlığıniz üyeliğiniz ile beni bunca zaman Gurbette yalnız bırakmadığınız için..Teşekkür ederim size sevgili Gönül dostlarım.
beni sevdiğiniz için,sabırla yazılarım okuduğunuz ,Dua ve tesekkür ettiğiniz için..Sizi Allah için çok seviyorum...tesekkür etmeyi bilmiyenleri de uyarıyorum..Bir teşekkür etmeyi öğrenin......
....
.

tozduman

Moderatör
Moderatör
Ablacigim size kim teşekkür etmediyse onun adina ben teşekkür ediyorum.
Benimde yersiz bir inceligim var bu konuda ..
Ne guzel seyler yazmışsınız teşekkür ile ilgili, mutlu oldum :) Teşekkür ederim:)

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
tesekkurmesajlari.gif

Aslında mesele aile kavramından ,aile terbiyesinden gelmektedir...annesine babasına teşekkür etmemiş ya da annesi babası kendisine hiç bir zaman için teşekkür etmemiş bir insan dış toplumdada yapılan iyiliğe ya da hizmete karşılık teşekkür etmesi gerektiği bile aklına gelmez.

Teşekkür etmek, bir insana duyulan saygının ifadesidir.kendisine saygısı sevgisi olmayan ,başka bir insana nasıl saygı duyabilir ki........Ama günlük yaşamımız içerisinde öküzler mevcuttur..Öküzün altında buzağı aranmaz ki....aransa da bulunmaz...........

bu tip insanlar,insanı iyilik yapmaktan soğutan insandır..
Bence Forumda Görgü ,Nezaket ve Zerafet eğitimi verilmeli.........

Ab-ı Hayat

Moderatör
Moderatör
Ben kendi adıma söyliyim biraz açık ve kaba tabirle söyliyeceim ama;
Benim için Allahın bize bahşettiği nice güzel hasletler var, bunların içinde en başta gelen benim yüreğimdeki ilk sırada VİCDAN vardır! vicdansız, merhametsiz, şükürsüz insanı sevmem!

O insan bir nankördür benim gözümde!
Bu kişi ben olsam yine de kendime bunu söylerim, nankörsün derim, nefsimi kınarım!
Alllahım şahit olsun ki,
Bir insandan iyilik görünce ona Allah razı olsun demediysem bilin ki, o gün en azından bir kere bile olsa, vicdanen muhasebe yaparım...
Vicdanım her şeyden önce gelir!
Bana iyilik yapmış insan benim düşmanım dahi olsa, illa ki, onun hakkı olan karşılığı vermem lazım! ya bir tebessüm, ya bir güzel, gönül alıcı söz ve yahut bir Allah razı olsun demezsem, ben kendi kendimi affedemem!

Benim görüşüm bu konuda budur!

Rabbim her ne sıkıntın varsa gidersin abla, sen bizimle ilgilenip, değer verip yazıyor, bizim iç dünyamızı değiştiriyorsun!
Ben öyle hissediyorum ki,
Bu günlerde senin de büyük sıkıntıların var, Allah yardımcın olsun dualarım seninle......

gülcem

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Gönül hocam belliki biri burda sizin kalbinizi kırmış bilmiyorum yanılıyor da olabilirim. Valla onu bunu bilmem de kendi adıma söylim zamanında zahmet edip benim için yazdıklarınızda size teşekkür etmeme gibi bir saygısızlıkta bulunduysam hakkınızı helal edin. Etmeyenler içinde sizden onların adına ben özür dilerim ve teşekkür ederim, insanlık halidir belki akıl edememişlerdir. Allah gani gani razı olsun sizden çoğumuzun derdine ortak oluyorsunuz. Teşekkür ederim bizimle olduğunuz için,teşekkür ederim bize katlandığınız için, teşekkür ederim bu forumu ayakta tutuğunuz için, teşekkür ederim bize teşekkür etmenin önemini böyle güzel hatırlattığınız için. TEŞEKKÜRLER GÖNÜL SIZIM HOCAM...

Üst Alt