- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118

Malzemeler:
- 250 gr tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket yaşmaya
- Alabildiği kadar un
- Peynir
- Maydanoz
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Derin bir kaba sıvıyağı, yumurtaları, yoğurdu,tuzu şekeri ve mayayı ekleyip karıştırın.
- Karıştırdığınız malzemelerin üzerine eritilmiş tereyağını ve alabildiği kadar unu (hamur kulak memesi kıvamında olacak) ekleyip yoğurun.
- Üstünü örtüp dinlenmeye bırakın.
- Bu arada içini hazırlamak için, peyniri çatalla ezin ve ince doğradığınız maydanozu ekleyip karıştırın.
- Mayalanan hamurdan, yumurta büyüklüğünde parçalar alıp elinizle bastırarak yuvarlak bir şekilde açın.
- Açtığınız hamurun ortasına, harçtan bir çay kaşığı ekleyip, iki taraftan katlayarak kapatın.
- Hazırladığınız poğaçaların kapattığınız yeri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
- Yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin.
- 170 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin.