Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Terbiye yaratılışa tabidir
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Ezan Sesi" data-source="post: 52828" data-attributes="member: 2873"><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Bende ek olarak şu rivayeti eklemek istıyorum.. </span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Alemlere Rahmet, İnsanların Efendisi S.a.v bir gün camiden çıktığı zaman biri gelip Peygambere fakir olduğunu söylüyor ve ondan para istiyor.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Peygamber(s.a.v) cebinden son kuruşlarını çıkarıp o insana verir. Parasının az olduğunu gören insan, Sümme haşa, Peygambere sövmeye başlayır.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Bunu gören sahabeler çılgına dönüyorlar ve kendisini tutarlar. Peygamber(s.a.v.)den rica edirler ki, bu insana ceza versinler.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Bu cezaya hatta ölüm bile dahil idi. Amma </span></em><em><span style="color: DarkSlateGray">Peygamber(s.a.v)</span></em><em><span style="color: DarkSlateGray"> izin vermez ve onu bırakmalarını talep eder.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Sonra o insanın elinden tutup götürüyor kendi evine. Eve ulaştıktan sonra insan şaşırır, çünkü Arabistan'a sahip olan insan bir kulübeye benzer evde kalıyordu. </span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray"></span></em><em><span style="color: DarkSlateGray">Peygamber(s.a.v)</span></em><em><span style="color: DarkSlateGray"> o insana diyor: Sen söyle bakalım eğer bu mal sahip olsaydım ben burda yaşayardımmı? Hatta Peygamber'in uyumaya bile yatağı olmadığı söylenilir.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Bundan sonra </span></em><em><span style="color: DarkSlateGray">Peygamber(s.a.v) </span></em><em><span style="color: DarkSlateGray">o insana sofra açar, yemeğe davet edir. Bunu gören insan diz çökerek pişman olduğunu söylüyor ve ondan onu bağışlamasını ister.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray"></span></em><em><span style="color: DarkSlateGray">Peygamber(s.a.v)</span></em><em><span style="color: DarkSlateGray"> onun özrünü kabul ettikten sonra diyor: Yürüyelim şimdi sahabelerin yanına ve beni şimdi nasıl tanıdığını de. </span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">sahabeler bu insanın Peygambere övgüler dediğini görünce şaşkınlıklarını gizlemesini bilmezler, çünkü insan biraz önce Peygamberi hakaret ediyordu.</span></em></p><p><em><span style="color: DarkSlateGray">Ve Peygamber o güzel hikmetli sözlerini kullandı: <strong>Ben size o insanı Versem onu paramparça edersiniz ... Ama siz anlamadınız ki, ben bu dünyaya insanlara ceza vermek için değil, insanları terbiye için geldim ...</strong></span></em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Ezan Sesi, post: 52828, member: 2873"] [I][COLOR=DarkSlateGray]Bende ek olarak şu rivayeti eklemek istıyorum.. Alemlere Rahmet, İnsanların Efendisi S.a.v bir gün camiden çıktığı zaman biri gelip Peygambere fakir olduğunu söylüyor ve ondan para istiyor. Peygamber(s.a.v) cebinden son kuruşlarını çıkarıp o insana verir. Parasının az olduğunu gören insan, Sümme haşa, Peygambere sövmeye başlayır. Bunu gören sahabeler çılgına dönüyorlar ve kendisini tutarlar. Peygamber(s.a.v.)den rica edirler ki, bu insana ceza versinler. Bu cezaya hatta ölüm bile dahil idi. Amma [/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray]Peygamber(s.a.v)[/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray] izin vermez ve onu bırakmalarını talep eder. Sonra o insanın elinden tutup götürüyor kendi evine. Eve ulaştıktan sonra insan şaşırır, çünkü Arabistan'a sahip olan insan bir kulübeye benzer evde kalıyordu. [/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray]Peygamber(s.a.v)[/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray] o insana diyor: Sen söyle bakalım eğer bu mal sahip olsaydım ben burda yaşayardımmı? Hatta Peygamber'in uyumaya bile yatağı olmadığı söylenilir. Bundan sonra [/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray]Peygamber(s.a.v) [/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray]o insana sofra açar, yemeğe davet edir. Bunu gören insan diz çökerek pişman olduğunu söylüyor ve ondan onu bağışlamasını ister. [/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray]Peygamber(s.a.v)[/COLOR][/I][I][COLOR=DarkSlateGray] onun özrünü kabul ettikten sonra diyor: Yürüyelim şimdi sahabelerin yanına ve beni şimdi nasıl tanıdığını de. sahabeler bu insanın Peygambere övgüler dediğini görünce şaşkınlıklarını gizlemesini bilmezler, çünkü insan biraz önce Peygamberi hakaret ediyordu. Ve Peygamber o güzel hikmetli sözlerini kullandı: [B]Ben size o insanı Versem onu paramparça edersiniz ... Ama siz anlamadınız ki, ben bu dünyaya insanlara ceza vermek için değil, insanları terbiye için geldim ...[/B][/COLOR][/I] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İSLAMİ PAYLAŞIMLAR
Genel islami paylaşımlar
Terbiye yaratılışa tabidir
Alt