Telif Hakki...

kalbimin_sesinden

Kurallara Uymadı
Üyemiz
Teknoloji gelistikce bazi seylere ulasmak da kolaylasiyor. Mesela su icersinde bulundugumz siteyi bir düsünün. Icersinde degisik ne kadar konulari barindiriyor ve konularin tamaminda o konu ile ilgili yazilar yer aliyor. Bunlar yazilarak yapilmis olsa idi bel ki bir senede tamamlanmazdi konu basliklari ve konular hakkinda yazilar.
1 seneden tamamlanamayacak konu basliklarini ve yazilarini internet ortaminda kopyala yapistir mantigiyla bel ki de bir gün icersinde tamamlayabiliyorsunuz.
Bu emegin calinmasi midir, modern hirsizlik midir, modernitenin ya da teknolojinin bir oyunu mudur onu da bilemiyorum..
Ticari olmayan kopyalamalar genellikle mesru görülmüs ama,
Emege saygi ekseninde düsünldügünde bunun yanlis oldugunu ifade edenler var...
Buraya yazilan yazilarin bazilari var ki özel.
Diyeceksiniz ki umuma acik olan bir yerde "özel"lik olur mu? Söyle olur, ilgili yazar burayi kendisine özel kilmis ve buraya mahsusen yazilarini yazmaktadir...
Yazilar kopyalanirken bunlarin da üzerinde durulmasi ve emege saygi gösterilmesi esas alinmalidir...
Saygilar..

beydeba

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Haklısınız kardeşim fakat, kendi duygu ve düşünceleri ışığında yazılarını yazıp paylaşanlar artık çok az sayıda. Böyle kardeşlerimiz yok değil var ama dediğim gibi az sayıda. Sadece böyle paylaşımlarla da konu zenginliği zaten olmaz mutlaka alıntı yapmak, fakat alıntı yaparken de seçerek eleyerek belkide mümkünse kendimizden de birşeyler katarak paylaşmak daha uygun geliyor bana. Zaten Kendi özelini yazıya döküp duygu ve düşünceleriyle birlikte paylaşan kardeşlerimiz kendi emeklerinden alıntı yapılmasını istemedikleri zaman bunu belirtiyorlar yazılarının altında. İslami forumlarda zaten alıntı yapmayınız dendiği zaman kimse alıntı yapmaz biz de zaten istemeyen yerden alıntı yapmıyoruz..Öncelikle emeğe saygı lazım vesselam

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Allah RAZI olsun..emege saygi..cunku kendi yazan kardeslerimiz o yazilari ozel ve guzel yazar iken zaman ve emek sarf etmislerdir.. o yuzden emege saygi ve kul HAKKINA riayet etmeyi duyarli olmayi her kesi davet ediyorum..Hak ve hukuk cook ince ve hassas bir konudur..
mesela ben kendi yazdiklarimin sanal.. dunyasinda internet yook face booklarda gezmesinden hoslanmiyorum..
burada veya islamturkada yazdikarim o gonul dost mekanina ozel hediyem ve ikramimdir ve burada kalmasini gonulden istiyorum.. lutfen emege saygi.. duyalim..

Üst Alt