Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Tavuklu talaş böreği
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
Mesaj
<blockquote data-quote="Elifgül" data-source="post: 45441" data-attributes="member: 1043"><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>MALZEMELER:</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>15 tane milföy hamuru</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>500 gr tavuk bonfile (küçük küpler halinde doğrayın)</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>1 orta boy havuç (çok küçük küpler halinde doğrayın)</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>1 iri boy kuru soğan</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>3 diş sarımsak</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>1 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış)</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>kırmızı pulbiber, karabiber, kekik, zeytinyağı</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>üzeri için yumurta sarısı+susam</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>YAPILIŞI:</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın,kıydığınız sarımsakları katın, çok küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları da ekleyip havuçların rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk etlerini de ilave edin, etin rengi dönünce baharatlarını katıp tavuk suyunu çekene kadar arada karıştırarak harlı ateşte pişirin.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Yıkayıp süzdüğünüz bezelyeyi de katıp 1-2 dakika daha pişirin, harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Milföy hamurlarını tezgaha tek tek dizin, yumuşayana kadar bekleyin.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Hamurun ortasına 2 tepeleme kaşık harç koyun, zarf kapatır gibi 4 kenarını kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.</strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong></strong></span></span></span></p><p><span style="font-family: 'Trebuchet MS'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: Olive"><strong>Kalan hamurlar içinde aynı işlemi tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.</strong></span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elifgül, post: 45441, member: 1043"] [FONT=Trebuchet MS][SIZE=4][COLOR=Olive][B]MALZEMELER: 15 tane milföy hamuru 500 gr tavuk bonfile (küçük küpler halinde doğrayın) 1 orta boy havuç (çok küçük küpler halinde doğrayın) 1 iri boy kuru soğan 3 diş sarımsak 1 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış) kırmızı pulbiber, karabiber, kekik, zeytinyağı üzeri için yumurta sarısı+susam YAPILIŞI: Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın,kıydığınız sarımsakları katın, çok küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları da ekleyip havuçların rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk etlerini de ilave edin, etin rengi dönünce baharatlarını katıp tavuk suyunu çekene kadar arada karıştırarak harlı ateşte pişirin. Yıkayıp süzdüğünüz bezelyeyi de katıp 1-2 dakika daha pişirin, harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın. Milföy hamurlarını tezgaha tek tek dizin, yumuşayana kadar bekleyin. Hamurun ortasına 2 tepeleme kaşık harç koyun, zarf kapatır gibi 4 kenarını kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Kalan hamurlar içinde aynı işlemi tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.[/B][/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Türk Mutfağı
Börek/Çörek/Kurabiye
Tavuklu talaş böreği
Üst
Alt