- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 118
MALZEMELER:
15 tane milföy hamuru
500 gr tavuk bonfile (küçük küpler halinde doğrayın)
1 orta boy havuç (çok küçük küpler halinde doğrayın)
1 iri boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış)
kırmızı pulbiber, karabiber, kekik, zeytinyağı
üzeri için yumurta sarısı+susam
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın,kıydığınız sarımsakları katın, çok küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları da ekleyip havuçların rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk etlerini de ilave edin, etin rengi dönünce baharatlarını katıp tavuk suyunu çekene kadar arada karıştırarak harlı ateşte pişirin.
Yıkayıp süzdüğünüz bezelyeyi de katıp 1-2 dakika daha pişirin, harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını tezgaha tek tek dizin, yumuşayana kadar bekleyin.
Hamurun ortasına 2 tepeleme kaşık harç koyun, zarf kapatır gibi 4 kenarını kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Kalan hamurlar içinde aynı işlemi tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.
15 tane milföy hamuru
500 gr tavuk bonfile (küçük küpler halinde doğrayın)
1 orta boy havuç (çok küçük küpler halinde doğrayın)
1 iri boy kuru soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı konserve bezelye (ya da haşlanmış)
kırmızı pulbiber, karabiber, kekik, zeytinyağı
üzeri için yumurta sarısı+susam
YAPILIŞI:
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurmaya başlayın,kıydığınız sarımsakları katın, çok küçük küpler halinde kestiğiniz havuçları da ekleyip havuçların rengi dönene kadar kavurmaya devam edin.
Küçük küpler halinde doğradığınız tavuk etlerini de ilave edin, etin rengi dönünce baharatlarını katıp tavuk suyunu çekene kadar arada karıştırarak harlı ateşte pişirin.
Yıkayıp süzdüğünüz bezelyeyi de katıp 1-2 dakika daha pişirin, harcı ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Milföy hamurlarını tezgaha tek tek dizin, yumuşayana kadar bekleyin.
Hamurun ortasına 2 tepeleme kaşık harç koyun, zarf kapatır gibi 4 kenarını kapatın ve ters çevirerek yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
Kalan hamurlar içinde aynı işlemi tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam, çörekotu vs serpip 200 dereceli önceden ısınmış fırında böreklerin üstü kızarana kadar pişirip sıcak sıcak servis edin.