- Katılım
- 25 Temmuz 2011
- Mesajlar
- 7,319
- Tepkime puanı
- 117
Tavuklu Kadayıf Dolması Yapımı
MALZEMELER
300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı ırmik
3 Yemek Kaşığı Toz şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
şERBET MALZEMESı
3 Su Bardağı Toz şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
HAZIRLANIŞI.
Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin.
irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.
Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın.
Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın.
Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.
Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alarak servis yapın
MALZEMELER
300 gr Tel Kadayıf
1/2 Tavuk Göğsü
4 Yemek Kaşığı ırmik
3 Yemek Kaşığı Toz şeker
1 Su Bardağı Ceviz
2 Su Bardağı Süt
şERBET MALZEMESı
3 Su Bardağı Toz şeker
3 Su Bardağı Su
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
HAZIRLANIŞI.
Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin.
irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin.
Kadayıftan bir miktar kopararak tabağa yayın.
Uç kısmına yeteri kadar harçtan yerleştirerek dolma sarar gibi sarın.
Tel kadayıf bitinceye kadar bu işlemi uygulayın.
Yağlanmış tepsiye yerIeştirerek üzerine kızdırılmış margarini eşit miktarda gezdirin.
Önceden ısıtılmış fırında kızartın.
Su ve şekeri birlikte kaynatın ve şerbeti limonla kestirip, soğuması için bırakın.
Kadayıflar sıcak, şerbet soğuk olmak üzere kepçeyle üzerine gezdirip çekmesini bekleyin.
Servis tabağına alarak servis yapın