Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Tasavvuf ve tarikatlar hak mıdır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 50808" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">RÜYA Nedir, rüyayla amel etmek ve rüyaya güvenmek dogru mu Rüya ve İlhamla Amel Edilirmi Ruya ve İlham ile Amel Etmek ,Rüya ve İlham Nedir </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Rüyalar ve İlhamlar Rabbani ve Rahmani; Şeytani ve Nefsani olabilirler. Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir...</span></p><p><span style="color: black">İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler.</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">1-Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">2-Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır. Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">3-Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli...</span></p><p><span style="color: black">Sadece tavsiye edilebilir. Rüyalar ve İlhamlar birer ikazdır, irşattır...</span></p><p><span style="color: black">Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz. Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz.</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Bakin yine soyluyorum..Ruyalar ile amel edecek degilim.. yani sen gel gunde 5 degil 3 rekaat namaz kil diye ruya gorsem bu dine aykiri asla amel etmem..</span></p><p><span style="color: black">ama simdi dusunuyorum da kimsesiz bir Bebegi evladlik alsam mi almasam mi diye celiski icinde iken.. nefsim ve imanim, ruhum ve dunyalik zevklerim kendi aralarinda beden kafesinde catisir iken..</span></p><p><span style="color: black">dua etmistim.. Allahim!Lutfen bana bu konuda yardimci ol! ne yapacagimi bilmiyorum..hakkimda en Hayirlisini Sen bilirsin Ben bu kararimi Sana birakiyorum bana bir isaret goster !dedigim iicin mi bilinc alti Ruhumun guzelikten yana olusundan mi </span></p><p><span style="color: black">Peygamber efendimiz sav. yetimlerin himayesi hakkindaki hadisi serifini gorup Yusuf islami evladlik almistim..</span></p><p><span style="color: black">bilmiyorum.. ama Ruyalar..hep bizlere bir seyi anlatmak, uyarmak, gibi geldigi dikkatimi cekti.. Allahu Alem.. Rabbim her seyin en iyisini bilen dir...</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"><!-- google_ad_section_end --></span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 50808, member: 1049"] [COLOR=black]RÜYA Nedir, rüyayla amel etmek ve rüyaya güvenmek dogru mu Rüya ve İlhamla Amel Edilirmi Ruya ve İlham ile Amel Etmek ,Rüya ve İlham Nedir Rüyalar ve İlhamlar Rabbani ve Rahmani; Şeytani ve Nefsani olabilirler. Bu sebeple aralarını iyi belirlemek gerekir... İslam uleması bu konularda şu üç şartın yerine getirilmesi durumunda amel edilebileceğini, ama hiç kimseyi zorlamanın doğru olmadığını belirtirler. 1-Görülen rüya veya ilham, dinimizin emirlerinden birini kaldırıcı veya yasaklarından birini de helal edici cinsten, yani dine aykırı ve sünnete zıt olmayacak. 2-Rüya veya İlham güvenilir, herkesin itimat ettiği, Ebu Hanife, Şafii, İmamı Rabbani, İmamı Gazali gibi kişiler olmalıdır. Herkes o zatın yalan söylemeyeceği ve dinin esaslarını hakkıyla bilen ve yaşayan birisi olduğunu kabul etmelidir. 3-Rüya ve İlhamla elde edilen bilgiler dinin bir emri gibi kabul edilmemeli... Sadece tavsiye edilebilir. Rüyalar ve İlhamlar birer ikazdır, irşattır... Bağlayıcı ve zorlayıcı olamaz. Bu rüya ve İlhama uyanlar ayıplanmayacağı gibi, uymayanlar da ayıplanmaz.[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Bakin yine soyluyorum..Ruyalar ile amel edecek degilim.. yani sen gel gunde 5 degil 3 rekaat namaz kil diye ruya gorsem bu dine aykiri asla amel etmem..[/COLOR] [COLOR=black]ama simdi dusunuyorum da kimsesiz bir Bebegi evladlik alsam mi almasam mi diye celiski icinde iken.. nefsim ve imanim, ruhum ve dunyalik zevklerim kendi aralarinda beden kafesinde catisir iken..[/COLOR] [COLOR=black]dua etmistim.. Allahim!Lutfen bana bu konuda yardimci ol! ne yapacagimi bilmiyorum..hakkimda en Hayirlisini Sen bilirsin Ben bu kararimi Sana birakiyorum bana bir isaret goster !dedigim iicin mi bilinc alti Ruhumun guzelikten yana olusundan mi [/COLOR] [COLOR=black]Peygamber efendimiz sav. yetimlerin himayesi hakkindaki hadisi serifini gorup Yusuf islami evladlik almistim..[/COLOR] [COLOR=black]bilmiyorum.. ama Ruyalar..hep bizlere bir seyi anlatmak, uyarmak, gibi geldigi dikkatimi cekti.. Allahu Alem.. Rabbim her seyin en iyisini bilen dir...[/COLOR] [COLOR=black] <!-- google_ad_section_end --> [/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Tasavvuf ve tarikatlar hak mıdır
Alt