Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Tasavvuf ve tarikatlar hak mıdır
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 50796" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: black">Rüyası ile hareket edenin sonu genelde iyi olmaz diye uyrmışlar. bunu hicc duymamistim.. </span></p><p><span style="color: black">Ben de ruyamda sevgili peygamber efendimizin yetimler hakkindaki Hadisi Buyurmasi ile Yetimlere sahipleniyorum..</span></p><p><span style="color: black">ve kimsesiz yabanci uyruklu bir bebegi evladlik aldim su an islami ana okullunda ondan gelecek butun nesilerin islam ile sereflenmesidir Duam..</span></p><p><span style="color: black">simdi ben Ruyam ile hareket ettim diye cook mu kotu ettim isterseniz O bebegi geri verip kilise alip hiristiyan yetistirsin ne dersiniz?</span></p><p><span style="color: black">Formumuzda Ruya tabirleri konusu var lutfen bir okuyun derim...</span></p><p> </p><p><span style="color: black">Kim istemez güzel rüyalar görmeyi! Bir yolu var elbette: Güzel ahlâklı olmak...</span></p><p><span style="color: black">Nitekim, “Sizin en doğru rüya göreniniz, en doğru söyleyeninizdir” buyuruyor Peygamberimiz...</span></p><p><span style="color: black">“Doğru söylemek” güzel ahlâkın dışa yansımasıdır. </span></p><p><span style="color: black">“Evet, güzel düşünen, güzel levhaları görür. Fena ahlâklı fena düşündüğünden, fena levhaları görür.” </span></p><p><span style="color: black">Aynan düzgünse görüntü de düzgün olacaktır...</span></p><p><span style="color: black">Aynan kirli, kırık ya da yamuksa, yansıyan varlık ne kadar güzel olursa olsun, yansıması çirkin olacaktır...</span></p><p><span style="color: black">Senin ruhun da bir ayna. Ona olaylar ve varlıklar yansıyor. Nasıl görmek istiyorsan öyle olmalısın.<!-- google_ad_section_end --> </span></p><p><span style="color: black">Herkesin her an seviyesiz ve manasız rüya görmesi de mümkün; Rahmânî veya sâdık rüya görmesi de...cunku insan ruh ve psikolojisi, iman ve inanci her an bir degildir!sevgi gibi bazen cook seversiniz maneviyattiniz ruh Alemine daha acik olabilir.. bazen de kendi dunyanizda bile kendinizi haps edersiniz..</span></p><p><span style="color: black"></span><span style="color: black">bazen melekleri kiskandiracak guzelikte olan insan bazen de cokca bencilde olabilmektedir..</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Ne var ki, ne seviyesiz rüyalarımızdan dolayı kendimize kötü puan verebiliriz; ne de sadık rüyalarımızdan ötürü kendimizi Kaf dağı kadar yüceltmeye hakkımız var! </span></p><p><span style="color: black">Tabiri doğru çıkan manalı bir rüya gördüğümüzde, ancak Allah’a hamd ederiz. </span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black"></span><span style="color: black">Diğer türlü manasız rüyalarımızı tıpkı “vesvese” gibi değerlendirelim; aldırmayalım; üzerinde durmayalım; yorumlamaya çalışmayalım; hele hele kötümser manalar hiç çıkarmayalım; geçelim...hayirdir insallah deyip hayattimiz gibi hep Hayra yoralim ..her serde hayir hayir da da ser olabilecegini de unutmiyalim...</span></p><p><span style="color: black"></span></p><p><span style="color: black">Rahmânî, yani sadık rüya görmek ihtiyarımız dâhilinde değildir. Ancak bu kapı umuma açıktır...</span></p><p><span style="color: black">Yani her mü’min sadık rüya görebilme potansiyeline sahiptir. Bedîüzzaman Hazretlerinin (ra); rüya-yı sadıkaları avam-ı mü’minînin bir nevî velâyete mazhariyetleri olarak değerlendirmesi dikkate değer bir tesbittir.8 Bu değerlendirme şu hadîs-i şerifle de mutabıktır: “Zaman (Kıyâmet saati) yaklaşınca mü’minin rüyası yalan çıkmaz. Çünkü mü’minin rüyası nübüvvetin kırk altı cüz’ünden bir cüz’üdür. Nübüvvetten olan bir şey ise yalan olmaz!”9<!-- google_ad_section_end --> </span></p><p> </p><p><span style="color: black">Psikoloji, Ruh bilimleri ve Rüya tabirleri konusunda çeşitli araştımalar yapmis biriyim..cunku meslegim insan ruh ve sagligi konusuda Bati da yuksek Tahsilimi gordum..</span></p><p> </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 50796, member: 1049"] [COLOR=black]Rüyası ile hareket edenin sonu genelde iyi olmaz diye uyrmışlar. bunu hicc duymamistim.. [/COLOR] [COLOR=black]Ben de ruyamda sevgili peygamber efendimizin yetimler hakkindaki Hadisi Buyurmasi ile Yetimlere sahipleniyorum..[/COLOR] [COLOR=black]ve kimsesiz yabanci uyruklu bir bebegi evladlik aldim su an islami ana okullunda ondan gelecek butun nesilerin islam ile sereflenmesidir Duam..[/COLOR] [COLOR=black]simdi ben Ruyam ile hareket ettim diye cook mu kotu ettim isterseniz O bebegi geri verip kilise alip hiristiyan yetistirsin ne dersiniz?[/COLOR] [COLOR=black]Formumuzda Ruya tabirleri konusu var lutfen bir okuyun derim...[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Kim istemez güzel rüyalar görmeyi! Bir yolu var elbette: Güzel ahlâklı olmak... Nitekim, “Sizin en doğru rüya göreniniz, en doğru söyleyeninizdir” buyuruyor Peygamberimiz... “Doğru söylemek” güzel ahlâkın dışa yansımasıdır. “Evet, güzel düşünen, güzel levhaları görür. Fena ahlâklı fena düşündüğünden, fena levhaları görür.” Aynan düzgünse görüntü de düzgün olacaktır... Aynan kirli, kırık ya da yamuksa, yansıyan varlık ne kadar güzel olursa olsun, yansıması çirkin olacaktır... Senin ruhun da bir ayna. Ona olaylar ve varlıklar yansıyor. Nasıl görmek istiyorsan öyle olmalısın.<!-- google_ad_section_end --> [/COLOR] [COLOR=black]Herkesin her an seviyesiz ve manasız rüya görmesi de mümkün; Rahmânî veya sâdık rüya görmesi de...cunku insan ruh ve psikolojisi, iman ve inanci her an bir degildir!sevgi gibi bazen cook seversiniz maneviyattiniz ruh Alemine daha acik olabilir.. bazen de kendi dunyanizda bile kendinizi haps edersiniz.. [/COLOR][COLOR=black]bazen melekleri kiskandiracak guzelikte olan insan bazen de cokca bencilde olabilmektedir.. Ne var ki, ne seviyesiz rüyalarımızdan dolayı kendimize kötü puan verebiliriz; ne de sadık rüyalarımızdan ötürü kendimizi Kaf dağı kadar yüceltmeye hakkımız var! [/COLOR] [COLOR=black]Tabiri doğru çıkan manalı bir rüya gördüğümüzde, ancak Allah’a hamd ederiz. [/COLOR][COLOR=black]Diğer türlü manasız rüyalarımızı tıpkı “vesvese” gibi değerlendirelim; aldırmayalım; üzerinde durmayalım; yorumlamaya çalışmayalım; hele hele kötümser manalar hiç çıkarmayalım; geçelim...hayirdir insallah deyip hayattimiz gibi hep Hayra yoralim ..her serde hayir hayir da da ser olabilecegini de unutmiyalim... Rahmânî, yani sadık rüya görmek ihtiyarımız dâhilinde değildir. Ancak bu kapı umuma açıktır... Yani her mü’min sadık rüya görebilme potansiyeline sahiptir. Bedîüzzaman Hazretlerinin (ra); rüya-yı sadıkaları avam-ı mü’minînin bir nevî velâyete mazhariyetleri olarak değerlendirmesi dikkate değer bir tesbittir.8 Bu değerlendirme şu hadîs-i şerifle de mutabıktır: “Zaman (Kıyâmet saati) yaklaşınca mü’minin rüyası yalan çıkmaz. Çünkü mü’minin rüyası nübüvvetin kırk altı cüz’ünden bir cüz’üdür. Nübüvvetten olan bir şey ise yalan olmaz!”9<!-- google_ad_section_end --> [/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black]Psikoloji, Ruh bilimleri ve Rüya tabirleri konusunda çeşitli araştımalar yapmis biriyim..cunku meslegim insan ruh ve sagligi konusuda Bati da yuksek Tahsilimi gordum..[/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black] [/COLOR] [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün ilk namazı hangi namazdır
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
KÜLTÜR,EDEBİYAT MİZAH
Serbest kürsü
Tasavvuf ve tarikatlar hak mıdır
Alt