Takıntılara karşı ne yapmalıyım?

• Konuyu başlatan Changeyourlife
  • Başlangıç tarihi
C

Changeyourlife

Kayıtsız
Misafir
Takıntı hastalığı, takıntılara karşı ne yapmalı? Takıntılardan kurtulmak konularını içerir.
Abilerim, ablalarım. ben 16 yaşında lise 2 öğrencisiyim. Sizlere sorunumu anlatmak istiyorum. Bende maalesef takıntı hastalığı var. Ama bu bilindik takıntılar değil, aklımda sürekli kötü tasvirler var. Bunlar gerek cinsel olsun gerekse bir tür vahşet anı gibi bir şey olsun, hep bunlar var. Önceden, hatırlıyorum, yine vardı, bunun herkes de olduğunu biliyordum ama bu süreklilik kazandı. Herşeye karşı bir takıntı oldu bana. Çok gereksiz ve önemsiz olduğunu biliyordum ama hep kafamdaydılar. Hepsi üstüme üstüme geldi ama şunu fark ettim, hepsinin amacı beni dinimden soğutmak içindi. Gerçekten de dayanılmaz hâle geldiğinde öyle bir fısıltılar var ki... Örneğin Rabb'ime söven bir ses, tövbe haşa.. Ya kendi kendime "Artık git !" diye bağırıyordum. Bu durumdan başka kişiler de müzdaripmiş ama anlatmaya utandığım şu süreklilik hâlini kazanan kötü tasvirleri ne yapacağım ? Kaç aydır hep böyle. Psikiyatriste gitmeyi düşünüyorum bir de malum ben öğrenciyim. Allah'a şükürler olsun derslerimde başarılıyım ancak bu sene ders esnasında bile beni rahatsız ediyor. Daha önceden depresyona bile soktu bunlar beni ama Allah'a şükür şimdi etkisi çok az ama yine hep varlar. Bunlar psikolojik bir sorun mu yoksa şeytanın bir oyunu mu, bir vesvese mi ? Eğer bunlar bir vesveseyse benle çok uğraşılıyor :(.

Turab

Teknik Ekip
Yönetici
Admin
Selamünaleyküm, takıntı hastalığı dediğiniz gibi bir çok kişinin ortak sorunudur. Takıntılardan kurtulmak için bir şekilde yardım etmek veya kendi kendini tedavi etmek yoluna gitmek lazım. Manevi yönü güçlendirmek lazım. Aşağıdaki linlkerden faydalanın.

https://www.islamiforumlar.net/dua-kosesi/27824-vesvese-icin-dua.html

https://www.islamiforumlar.net/gonu...34043-obsesif-sorunuyla-karsi-karsiyayiz.html

https://www.islamiforumlar.net/psikoloji/11443-obsesif-kompulsif-bozukluk.html

https://www.islamiforumlar.net/genel-islami-paylasimlar/28220-vesveseden-kurtulmanin-yollari.html

K

kardelen 1984

Kayıtsız
Misafir
Her şeyi kafaya takmak

Sürekli ben her şeyi kafama takıyorum buna nasıl engel olurum. Kenime stres ediyorum. Buna bir çare varmıdır.

Gönül sızım

Özel Kardeşimiz
Yönetici
Süper Mod
Moderatör
Merhaba her şeyi kafaya takan sadece kendine bir bir dert takar ve bu dertler birikerek vücudun bile kaldıramayacağı ağır hastalıklara sebebiyet verebilir..
bazen de ruhsal hastalıklara sebebiyet verir ve bunun tedavisi genelde ömür boyu sürer. bazende bu hastalıklar beyinde insanı yer bitirir insanda huy değişikliklerine sebebiyet verir artık herşeyden şüpelenmeye kuşkulanmaya başlarsin kendini yer bitirebilirsin......
Yapman gereken bırak kendini takma herşeyi kafana kendin ol kendin için kendi mutluluğun için yaşa kısacık dünya değmez takmaya takacaksan ben nasıl daha rahat daha mutlu yaşarım diye kafana tak ...Sen kendini değiştirmedikçe Allah seni değiştirmez!!

Bütün dikkatinizi Allah'a bütün enerjinizi Allah'ın rızasını kazanmaya Kuran ahlakını yaşamaya verin. Küçük bir şeyin aklınızı kurcalayıp meşgul etmesine sizi Allah'ın sevgisini kazanacak güzel işlerde güzel davranışlarda bulunmaktan alıkoymasına izin vermeyin.
olayların ve tüm insanların yalnızca Allah'ın kontrolü altında olduğunu Allah'ın dilemesi dışında tek bir yaprak tanesinin dahi düşmeyeceğini bilerek- yaşamak olduğunu unutmayın..

Takıntılarınız sizin günlük yaşamdaki işlevlerinizi yerine getirmenizi de önlüyorsa, bir psikiyatriste başvurmanız uygun olur.selametle..
TAKINTILARA TAKILMAYIN!

mhmt51

Başarılı Kardeşimiz
Üyemiz
Psikiyatri tedavisi etkili olabilir.Ama önce sorunu kendinde çözmelisin.Bunların vesvese olduğunu,gönlünün razı olmadığını,şeytan senle uğraşıyorsa muhakkak bir derdi olduğunu gösterir.

Takıntılar bazen yaptırımlara kadar gidebilir.Bir şeye bakmamak istersin,ama kendine hakim olamaz bakarsın...

Bir şeyi düşünmemek istersin,ama engel olamaz düşünürsün...

Bir şeye değer verirsin,seversin sonra ona karşı içinden saygısızlık edersin..!

Ama kendi isteğinle yapsan,rahatsız olup konusunu açmazdın...

El Kuddûs ismini,170 kere zikret namazlardan sonra(tesbih yardımcı olur saymanda).Oldukça faydalıdır...

Üst Alt