Sütlaç

ömr-ü diyar

Uzman Kardeşimiz
Üyemiz
Mesajlar
3,351



Malzemeler:
1 litre süt
1 çay bardağı pirinç
6 çorba kaşığı toz şeker

Yapılışı:
Yarım çay bardağı pirincin beyaz suyu gitmesi için sudan geçirilerek yıkanır. Yarım çay bardağı pirinç küçük bir tencereye konulur, orta ocak ateşte 1 su bardağı su ile haşlanır. Ortalama 5-6 dakika pişmesi gerekir. Haşlanan pirinçleri orta boy tencereye alarak üzerine 1 litre sütü yavaşça ve karıştırarak orta ocak ateşte koyulaştırılır. Koyulaşan sütlacın 6 çorba kaşığı toz şekeri konarak karıştırılmaya devam edilir. Eğer sütlacın baygın olmamasını istiyorsak yarım çay kaşığı tuz atılır. Sütlaç katılaşınca orta ocak ateşten alınır. Kâselere doldurularak soğuması beklenir. 4-6 kişilik servis edilir. Ortalama pişme süresi 20 dakikadır
 
Üst Alt