Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Yeni mesajlar
Forumlarda ara
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Install the app
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni birisi Şii ile evlenebilir mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="Gönül sızım" data-source="post: 81094" data-attributes="member: 1049"><p><span style="color: Black">Selamünaleyküm,şia sapık fırkalardandır ama müslümandırlar. sapkın konularda mutedil olan yani inancı sağlam ve ibadetini Kur'an ve sünnete göre yapan ile aramızda bir sorun yoktur.</span></p><p><span style="color: Black">Lakin inancında sapmış olanlardan uzak durmak gerekir.</span></p><p><span style="color: Black">örneğin sahabeye söven gibi..</span></p><p><span style="color: Black">Biz sahbe arsında ayırım yapmayız ve tüm sahabeleri severiz sayarız.</span></p><p><span style="color: Black">Ehlibeyt başımızın tacıdır canlarımız onlara feda olsun.</span></p><p><span style="color: Black"></span></p><p><span style="color: Black">Hz.Ebu Bekire, Hz.Ömere ve Hz. Osmana (radiyallahu anhum) tepkisi olanların,sövenlerin küfür edip iftira atanlar ile işiniz olmasin!! </span></p><p><span style="color: Black">Allah cc hidayet versin.</span></p><p>duaa..</p><p></p><p>"bende sünni bir erkeğim.caferiyim diyen biri ile evlendim.biz sünniler dünyaya okadar bihaber olmuşuzki şii nedir şafi nedir ayırıp yapamıyoruz şiiyim dediğinde şafiyim anlamıştım.evliliğimin 3. yılı ama nekadar daha sürer bilmiyorum.düşününki severek evlenmişiniz ama sevdiğiniz insan akşam evde otururken tvde dini bir sohbet izliyorsun ordaki hoca hz ömerden hz ayşeden bahsediyor sevdiğiniz eşinizin gözleri fal taşı gibi açılıyor bir hışımla itirazla başlıyor senince incineceğini biliyor ama o kin ve nefret onların damarlarına nasıl aşılanmışsa asla vazgeçemiyorlar o ender şahsiyetlere buğz etmeyi imandan sayıyorlar.</p><p></p><p>sonra sen itiraz ediyorsun ne demek istiyorsun o insanlar haşa sümme haşa kafirmi diyorsun hayır canım ben onlara kafirmi dedim şimdi demeye başlıyor ama ağzından çıkan sözler dolaylı yoldan kafir demeye getiriyor.için burkuluyor sevdiğine seveceğine pişman ediyor.</p><p>deliller getiriyorsun önüne kuranı açıyorsun budamı yalan söylüyor be kadın diyorsun bir duraksıyo sonra yine bildiğini okuyor.sünni olacağını umuyorsan yanılıyorsun kardeşim.</p><p>eğer sünnilik sende lafta ise hiç sorun yaşanmaz ama dinine bağlı isen eşinin o şahıslar hakkında söyleyeceği her kötü söz senin eşine olan kalbindeki sevgiyi törpüleyip götürecektir.tıpkı şuan benim durumum gibi.ne yapacağımı bilmez haldeyim.</p><p></p><p>hele evleneceğin şahısta kendi mezhep inançlarına katı katıya bağlı ise yani ashaba lanet okuma işini ağzından bırakmıyorsa o evlilik zor yürür.</p><p>sünni şii evliliğinde tek koşulda yürüme şansı var ki o da iki tarafında dinden bi haber olması sünniliği yada şiiliği kültür olarak benimsemesi onun dışında yürüme şansı çok az. '</p><p>ALINTI...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gönül sızım, post: 81094, member: 1049"] [COLOR="Black"]Selamünaleyküm,şia sapık fırkalardandır ama müslümandırlar. sapkın konularda mutedil olan yani inancı sağlam ve ibadetini Kur'an ve sünnete göre yapan ile aramızda bir sorun yoktur. Lakin inancında sapmış olanlardan uzak durmak gerekir. örneğin sahabeye söven gibi.. Biz sahbe arsında ayırım yapmayız ve tüm sahabeleri severiz sayarız. Ehlibeyt başımızın tacıdır canlarımız onlara feda olsun. Hz.Ebu Bekire, Hz.Ömere ve Hz. Osmana (radiyallahu anhum) tepkisi olanların,sövenlerin küfür edip iftira atanlar ile işiniz olmasin!! Allah cc hidayet versin.[/COLOR] duaa.. "bende sünni bir erkeğim.caferiyim diyen biri ile evlendim.biz sünniler dünyaya okadar bihaber olmuşuzki şii nedir şafi nedir ayırıp yapamıyoruz şiiyim dediğinde şafiyim anlamıştım.evliliğimin 3. yılı ama nekadar daha sürer bilmiyorum.düşününki severek evlenmişiniz ama sevdiğiniz insan akşam evde otururken tvde dini bir sohbet izliyorsun ordaki hoca hz ömerden hz ayşeden bahsediyor sevdiğiniz eşinizin gözleri fal taşı gibi açılıyor bir hışımla itirazla başlıyor senince incineceğini biliyor ama o kin ve nefret onların damarlarına nasıl aşılanmışsa asla vazgeçemiyorlar o ender şahsiyetlere buğz etmeyi imandan sayıyorlar. sonra sen itiraz ediyorsun ne demek istiyorsun o insanlar haşa sümme haşa kafirmi diyorsun hayır canım ben onlara kafirmi dedim şimdi demeye başlıyor ama ağzından çıkan sözler dolaylı yoldan kafir demeye getiriyor.için burkuluyor sevdiğine seveceğine pişman ediyor. deliller getiriyorsun önüne kuranı açıyorsun budamı yalan söylüyor be kadın diyorsun bir duraksıyo sonra yine bildiğini okuyor.sünni olacağını umuyorsan yanılıyorsun kardeşim. eğer sünnilik sende lafta ise hiç sorun yaşanmaz ama dinine bağlı isen eşinin o şahıslar hakkında söyleyeceği her kötü söz senin eşine olan kalbindeki sevgiyi törpüleyip götürecektir.tıpkı şuan benim durumum gibi.ne yapacağımı bilmez haldeyim. hele evleneceğin şahısta kendi mezhep inançlarına katı katıya bağlı ise yani ashaba lanet okuma işini ağzından bırakmıyorsa o evlilik zor yürür. sünni şii evliliğinde tek koşulda yürüme şansı var ki o da iki tarafında dinden bi haber olması sünniliği yada şiiliği kültür olarak benimsemesi onun dışında yürüme şansı çok az. ' ALINTI... [/QUOTE]
Adı
İnsan doğrulaması
Günün 3 rekat olan son namazı nedir?
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
İslami Forumlar Genel
Gönülden Gönüle Dertleşelim
Sünni birisi Şii ile evlenebilir mi?
Alt